Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2019,
11.31

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

1

Natisni članek

Alfred Jermaniš Nejc Vidmar Goool! Luka Menalo Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 29. 10. 2019, 11.31

4 leta, 5 mesecev

O finančnem stanju NK Olimpija

Igralci Olimpije podprli Mandarića: Nekatere stvari niso bile poštene #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,39

1

Nogometni klub Olimpija uživa na vrhu lestvice Prve lige Telekom Slovenije, pred večnim tekmecem Mariborom pa ima pet točk prednosti. Čeprav kraljuje na lestvici, pa v javnosti ne manjka zapisov o finančnih težavah kluba in želji predsednika Milana Mandarića, da bi za določen znesek predal štafeto nasledniku. Igralci sporočajo, da so zadovoljni s stanjem v klubu in da jih manjša zamuda pri izplačilu plač ne moti.

Sportal Ste zamudili oddajo Goool!? Dušan Kosić je imel marsikaj povedati ... #video

''Moram povedati, da so stvari urejene,'' je za Planet TV povedal Nejc Vidmar. Kapetan Olimpije, prvi vratar zmajev in slovenski reprezentant, ki nosi ljubljanski klub globoko v srcu, miri javnost in sporoča, da v taboru vodilnega prvoligaša vlada pozitivno ozračje.

''Nikoli nisem govoril čez klub, tudi v tem trenutku ne bom. Mogoče je bilo v medijih o tem napisanih preveč stvari. Tega sicer ne berem, tako da ne poznam vsega, a mislim, da je to malce zbodlo in prizadelo predvsem predsednika. Mislim, da nekatere stvari niso bile poštene,'' je bil po zmagi nad Aluminijem (3:1) v sobotnem derbiju 15. kroga Prve lige Telekom Slovenije neposreden izkušeni Ljubljančan.

Mandarić bo spregovoril prihodnji teden

Luka Menalo igra v Ljubljani kot posojen nogometaš zagrebškega Dinama. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Luka Menalo igra v Ljubljani kot posojen nogometaš zagrebškega Dinama. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida O tem, kakšna sta resnično finančno stanje Olimpije in njena usoda, bi lahko več povedal prvi mož zmajev Milan Mandarić. V ponedeljek je napovedal druženje s predstavniki sedme sile, ki pa je nato padlo v vodo, saj je nepričakovano odpotoval v tujino. Pred mikrofone bi lahko tako po novem scenariju stopil prihodnji teden.

Nogometaši Olimpije so javno podprli predsednika. Podobno kot kapetan Vidmar razmišlja tudi Luka Menalo, eden izmed številnih hrvaških legionarjev pri Olimpiji, ki ga je zmajem posodil zagrebški Dinamo. "V vsakem poslu so manjše težave. Mislim, da dan ali dva zamude pri izplačilu plač nikogar ne moti, kot se piše. Mi smo osredotočeni na igrišče, ljudje iz uprave pa na svoje delo. Lahko smo zadovoljni s stanjem v klubu," sporoča krilni napadalec, rojen v Splitu, ki je odraščal v Hercegovini in že oblekel dres članske reprezentance BiH.

Olimpija, Aluminij
Sportal Olimpija spet zlahka odpihnila Aluminij

Jermaniš: Prav je, da delavci podprejo predsednika

Milan Mandarić je odpotoval v tujino. | Foto: Sportal Milan Mandarić je odpotoval v tujino. Foto: Sportal Kako pa o trenutnem stanju Olimpije, ki je zavito v tančice skrivnosti, razmišlja Alfred Jermaniš? ''Nekateri igralci so pri Olimpiji na posoji, tako da pol plače dobivajo drugje (to sta na primer Luka Menalo in Bojan Knežević iz zagrebškega Dinama). Mandarić je temu klubu dal ogromno. Prvič, ko je klub v težavah, je prav, da delavci podprejo predsednika. Isti človek je financiral klub zadnja štiri leta in ga vlekel naprej. Olimpija je danes je na tej ravni, ker ji je pomagal Mandarić. Želi prodati klub. Če bo spoznal človeka, ki bo njegove zahteve izpolnil, bo klub prodan, do takrat pa bi moralo vse s pogodbami teči normalno,'' je dejal Primorec, ki so ga pred meseci omenjali kot sodelavca italijanskega poslovneža Gabrieleja Nardina, nesojenega kandidata za nakup Olimpije.

''Trener Hadžić in igralci so rekli, da so te težave manjšega pomena. Ne nazadnje imajo igralci Olimpije tako visoke plače, da tudi, če ne dobijo ene plače, niso socialno ogroženi. Potem jim je takoj lažje. Poznam ogromno klubov v Italiji, o tem lahko več povejo Kurtić, Zajc in druščina, ki niso plačevali igralcev tudi štiri ali pet mesecev. To se v Olimpiji še ni zgodilo. Kot je rekel kapetan. Lahko zaostaja dan ali dva. In če s tem nisi obremenjen, ti gre,'' je povedal nekdanji slovenski reprezentant, ko je v ponedeljek gostoval v vsakotedenski oddaji Goool! na Planet 2, posvečeni dogajanju v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Vrhunci dvoboja Olimpija : Aluminija (3:1):

Olimpijo čaka v nedeljo derbi 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ko bodo zmaji v Fazaneriji gostovali pri Muri.

NK Domžale, NK Bravo, prva liga Telekom Slovenije
Sportal Domžalčani počasi lovijo ritem, Mura se je rešila #video
Ne spreglejte