Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 1. 2021,
15.56

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Nogometna zveza Slovenije

Petek, 29. 1. 2021, 15.56

3 leta, 2 meseca

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije sprejel nekaj odločitev

Finančna injekcija NZS za slovenske klube

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

NZS, Nogometna zveza Slovenije | Foto Anže Malovrh/STA

Foto: Anže Malovrh/STA

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) je na četrtkovi seji sprejel sklepe o pomoči klubom v spomladanskem delu sezone 2020/21. Kot so objavili pri NZS, bo ta pomoč klubom skupno znašala 345.068 evrov. Prav tako so v prvi in drugi ligi ter pokalu Slovenije podaljšali tudi možnost petih menjav na tekmo.

NZS bo pri pomoči klubom sofinancirala 50 odstotkov stroškov nadomestil za uradne osebe na spomladanskih tekmah v tekmovanjih 1. SNL, 2. SNL, pokala Slovenije, 3. SNL, 1. SFL in 2. SFL v skupnem znesku 256.418 evrov.

Prav tako NZS klubom za spomladanski del ne bo zaračunala oziroma bo pokrila strošek kotizacij za vodenje tekmovanj 1. SNL, 2. SNL, 3. SNL, 1. SFL, 2. SFL, 2. SML/SKL, ŽFL in vseh mlajših futsalskih selekcijah v skupni višini 44.700 evrov.

Krovna zveza bo z namenom dviga vrednosti blagovne znamke oziroma produkta prve lige pokrila polovico nove komercialne aktivnosti, in sicer polovico dodatnih stroškov za najem led-panojev za tretji, četrti in peti televizijski prenos v posameznem krogu tekmovanja, kar po podatkih NZS pomeni skupno 35.200 evrov.

Prva liga Telekom Slovenije | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

NZS pa klubom za spomladanski del te sezone ne bo zaračunavala niti stroškov taks za registracije in certifikate ob njihovih prestopnih dejavnostih, kar ocenjujejo na 8750 evrov.

Prav tako je IO NZS podaljšal možnost petih menjav v treh prekinitvah v spomladanskem delu na tekmah 1. SNL, 2. SNL in pokala Slovenije.

IO NZS je ob tem sprejel sklepe o finančni stimulaciji klubom 1. SŽNL za pridobitev licence za tekmovalno leto 2021/22. "Klubom 1. slovenske ženske nogometne lige (1. SŽNL), ki bodo v tekmovalni sezoni 2021/2022 pridobili licenco v skladu s Pravilnikom o licenciranju nogometnih klubov, se dodeli finančna vzpodbuda v višini 1000 evrov na klub," so pojasnili v sklepu.

Dodajajo, da se upravičenost za navedena finančna sredstva ugotavlja na podlagi uradnih podatkov postopka licenciranja po zaključku vseh postopkov - praviloma po 30. maju.

Marcos Tavares
Sportal Maribor demonstriral moč in dal vetra Prekmurcem
NK Maribor prvak 2022
Sportal Spored 1. SNL 2022/23
Ne spreglejte