Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 3. 2023,
17.38

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Matej Poplatnik NK Krka NK Aluminij NK Ilirija NK Rogaška Oskar Drobne Druga liga

Nedelja, 5. 3. 2023, 17.38

1 leto, 1 mesec

Druga liga, 19. krog

Zmaga Triglava, drugi spodrsljaj Rogaške, Aluminij znižal zaostanek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Aluminij Robert Pevnik | Robert Pevnik in njegov Aluminij je spomladanski del druge lige začel z remijem. | Foto Matej Podgoršek

Robert Pevnik in njegov Aluminij je spomladanski del druge lige začel z remijem.

Foto: Matej Podgoršek

Nogometaši Krškega in Triglava sta končala 19. krog 2. slovenske lige. Uspešnejša je bila zasedba iz Kranja, ki je po dveh golih Jaroša Čadeža zmagala z 2:1 ter je 13. na lestvici. Krško po 12. porazu ostaja zadnje.

Boban Jović
Sportal Ljubljenec navijačev Olimpije pri 26 letih zadnjič igral, pri 31 že trener v drugi ligi #video

Vodilna ekipa Rogaška je v soboto izgubila proti ekipi Brinje Grosuplje z 0:2. Tako sta v prvem spomladanskem krogu obe vodilni ekipi izgubili točke. Aluminij je že dan prej remiziral proti Rudarju iz Velenja (2:2).

Na lestvici to pomeni, da je Aluminij nekoliko zmanjšal zaostanek. Ta zdaj znaša tri točke v primerjavi z Rogaško, ki vodi s 43. Tretje mesto zaseda Krka s 37. Sledi še Ilirija 1911 s 35 točkami. Vsi ostali so zbrali 28 ali manj točk.

Na sobotnih tekmah je Primorje ugnalo Kety Emmi&Impol Bistrico z 2:0, Beltinci so v gosteh premagali Vitanest Bilje z 2:1, Roltek Dob in Jadran Dekani pa so se razšli z 0:0.

V petek je ravenski Fužinar v gosteh z 2:1 premagal Krko, v četrtek pa so nogometaši Ilirije 1911 z 2:0 premagali Nafto 1903.

Rogaška v najboljšem položaju v spomladanski del

V drugi ligi nastopa 16 ekip. Kar deset izmed njih se je v preteklosti že potegovalo za prvoligaške točke, med njimi tudi vodilna Rogaška. Obdobja, ko je klub iz Rogaške Slatine nastopal med prvoligaši, se spomnijo le starejši ljubitelji nogometa, saj se je to zgodilo v krstni sezoni 1. SNL samostojne Slovenije (1991/92). Po tej sezoni je Rogaška izpadla, nato pa se ni več vrnila med elito. V tej sezoni, ko ji gre pod vodstvom Oskarja Drobneta imenitno, bi se lahko v mesto, znano po turističnem vrvežu in sproščanju v termalnih vodah, vrnil tudi prvoligaški nogometni utrip.

Če bo Rogaška zadržala prednost pred zasledovalci, se bo po treh desetletjih vrnila med najboljše. Vodstvo kluba je trdno odločeno, da tako mikavne priložnosti ne gre zapraviti, zato je v zimskem prestopnem roku poskrbelo za okrepitve. Ekipo, ki si je v jesenskem delu priigrala štiri točke prednosti pred Aluminijem, so okrepili Nermin Haljeta in Matic Marcius, stara znanca 2. SNL, prišla pa sta tudi mladi Nemec Mike Eberhart in Estonec Nikita Ivanov. Trener Drobne verjame v srečen konec, njegov največji tekmec pa bo ravno Aluminij, ki ga je nazadnje vodil v 1. SNL. Zdaj vodi Kidričane Robert Pevnik.

Danijel Šturm je lani igral z Mariborom evropske tekme, spomladi pa bo skušal Kidričanom pomagati do vrnitve v prvo ligo. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Danijel Šturm je lani igral z Mariborom evropske tekme, spomladi pa bo skušal Kidričanom pomagati do vrnitve v prvo ligo. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida V drugi ligi se po novem dokazuje kar nekaj igralcev s prvoligaškimi izkušnjami. Drugouvrščenemu Aluminiju po novem tako pomaga tudi Danijel Šturm, posojeni napadalec Maribora, Fužinarju se je pridružil desni bočni branilec Denis Klinar, iz Kranja se je v Novo mesto preselil vratar Luka Čadež, Krko pa je okrepil tudi Hrvat Josip Majić, ki pri Muri za zdaj ni upravičil pričakovanj in bo na Dolenjskem igral kot posojeni nogometaš črno-belih.

Najboljši strelec druge lige je Matej Poplatnik. Dosegel je 15 zadetkov, nazadnje je bil uspešen v spomladanski uverturi, ko so Ljubljančani s pomlajeno zasedbo v četrtek premagali Nafto z 2:0. Na trenerskem stolčku četrtouvrščenih Šiškarjev sedi Robert Kopčič, ki je nasledil Gorana Stankovića.

Koper Olimpija Green Dragons
Sportal Znane kazni Kopru in Olimpiji zaradi nešportnega vedenja navijačev. Kakšna pa je usoda Riere?

Druga liga, 19. krog:

Četrtek, 2. marec:

Petek, 3. marec:

Sobota, 4. marec:

Nedelja, 5. marec:

Lestvica:

Najboljši strelci:

15 – Matej Poplatnik (Ilirija), 
13  Bamba Susso (Bilje),
12 – Nik Marinšek (Aluminij),
  9 – Gašper Černe (Roltek Dob), Nejc Gradišar (Rogaška), Gal Grobelnik (Beltinci),
  8 – Dino Kapitanović (Krka),
  7 – Chris Cener (Fužinar), Dejan Djermanović (Ilirija), Anel Hajrić (Rogaška, Triglav Kranj), Marko Musolin (Rogaška), Stjepan Oštrek (Nafta), Faris Zubanović (Fužinar).

Ne spreglejte