Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
17. 6. 2019,
6.00

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,81

Natisni članek

Mattias Käit Kobie Morris Matej Oražem NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije Krševan Santini

Ponedeljek, 17. 6. 2019, 6.00

4 leta, 10 mesecev

Prvi Estonec v dresu NK Domžale

Domžale pripeljale okrepitev kar iz Londona

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,81
Simon Rožman | Trener Simon Rožman bo vstopil v novo sezono s spremenjeno zasedbo. | Foto Vid Ponikvar

Trener Simon Rožman bo vstopil v novo sezono s spremenjeno zasedbo.

Foto: Vid Ponikvar

Prag domžalskega kluba je prestopil nov tujec. Estonski reprezentant Mattias Käit je prepričal trenerja Simona Rožmana in z rumeno družino sklenil triletno pogodbo. Hrvaški vratar Krševan Santini je ekspresno po sklenitvii dogovora z Domžalami zapustil Slovenijo in se pridružil poljski Jagiellonii iz Bialystoka, zgodbo pri rumenih pa je končal še njegov temnopolti rojak Kobie Morris.

Rudi Požeg Vancaš
Sportal Polom Celja in zmaga Aluminija, dež ponagajal Bravu

V domžalskem taboru je pestro že na začetku priprav na sezono 2019/20. Ta teden bodo rumeni dobili tekmeca v uvodnem krogu kvalifikacij za ligo Europa, že zdaj pa je jasno, da med kandidati ne bo dveh Hrvatov. Izkušeni vratar Krševan Santini je le nekaj tednov po tem, ko je z Domžalčani sklenil pogodbo in se iz posojenega čuvaja mreže Osijeka prelevil v polnopravnega člana rumenih, že zapustil Slovenijo.

Krševan Santini ni več prvi vratar Domžal. 32-letni Hrvat odhaja na Poljsko. | Foto: Grega Valančič/Sportida Krševan Santini ni več prvi vratar Domžal. 32-letni Hrvat odhaja na Poljsko. Foto: Grega Valančič/Sportida

Izkoristil je v pogodbi zapisan odložni pogoj in izbral nov klub, poljskega prvoligaša Jagiellonio Bialystok, pri katerem se dokazuje tudi slovenski reprezentant Nemanja Mitrović.

Sportal Zveneča okrepitev znak, da bodo Domžale napadle Maribor?

Domžalčani niso ostali le brez vratarja, ampak tudi brez branilca Daricka Kobieja Morrisa. Temnopolti Hrvat pod vodstvom Simona Rožmana ni dobil veliko priložnosti, v prejšnji sezoni je odigral le šest tekem, odhaja pa v BiH, kjer bo nosil dres moštva Tuzla City.

Käit: Domžale slovijo po dobrem delu z mladimi

Bo pa med kandidati za uvodne tekme v sezoni 2019/20 zagotovo Mattias Käit. Mladi Estonec je pri 20 letih za člansko izbrano vrsto odigral že 20 tekem in dosegel pet zadetkov. Nazadnje je zaigral na gostovanju pri Nemčiji, kjer je vstopil v igro v 59. minuti in z Estonijo doživel hud poraz z 0:8. Tako je po Vitalijsu Maksimenku, branilcu in reprezentantu Latvije, slovenski klubski nogomet postal bogatejši za že enega igralca z Baltika, ki redno nastopa za svojo domovino.

"Zelo sem vesel, da prihajam v Slovenijo - v klub, ki je tekmovalno uspešen, ima zdrave ambicije in hkrati igra napadalen, atraktiven nogomet, ki mi lahko pomaga do napredka. Zaradi tega sem prepričan, da so Domžale zame najboljše okolje v tej fazi kariere, saj gre navsezadnje za okolje, ki slovi po dobrem delu z mladimi nogometaši. Moji cilji so moštvu pomagati do čim boljših rezultatov – tako v obeh tekmovanjih, ki nas čakata v Sloveniji, kot tudi na evropski ravni. Kot rečeno, pa želim ob trdem delu tudi sam napredovati in z dobrimi igrami postati še boljši," je za klubsko stran dejal mladi zvezni igralec iz Estonije, ki je nazadnje nastopal za rezervno moštvo Fulhama, tekmovalno formo pa okušal kot posojeni nogometaš londonskega kluba na Škotskem pri prvoligašu Ross Countyju.

Naslednik Vassiljeva v Estoniji

Matej Oražem je prepričan, da je lahko Estonec dodana vrednost za Domžale. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matej Oražem je prepričan, da je lahko Estonec dodana vrednost za Domžale. Foto: Žiga Zupan/Sportida "Mattias je verjetno največji up estonske reprezentance, da v vlogi vodje ekipe nadomesti Konstantina Vassiljeva, ki ga v Sloveniji zelo dobro poznamo. Čeprav že lep čas redno igra za člansko izbrano vrsto Estonije, je še vedno zelo mlad nogometaš, ki bo pri nas lahko dodatno izbrusil svoj talent. Imel bo dovolj časa, da pride v pravi tekmovalni ritem, saj v zadnjem letu ni povsem redno igral na najvišji ravni, prepričani pa smo, da je lahko velika dodana vrednost za našo ekipo," je prepričan športni direktor Matej Oražem, ki ima v začetnem obdobju priprav na novo sezono veliko dela.

Poleg Käita sta domžalski dres oblekla še Josip Ćorluka iz Bosne in Hercegovine ter nekdanji slovenski reprezentant Branko Ilić.

Slobodan Vuk
Sportal Domžalčani zadržali pomembna člana napada
Branko Ilić
Sportal Velika okrepitev Domžal, ki se vrača po 12 letih
Ne spreglejte