Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 9. 2019,
18.40

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

2

Natisni članek

NK Tabor Sežana Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale Andrej Razdrh

Četrtek, 5. 9. 2019, 18.40

4 leta, 7 mesecev

Andrej Razdrh uradno novi trener NK Domžale

Pri Domžalah prepričani, da so v teh težkih trenutkih našli najboljšo možno rešitev #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,31

2

Andrej Razdrh | Andrej Razdrh bo po Olimpiji in Taboru v 1. SNL okusil še vodenje članske ekipe Domžal. | Foto Vid Ponikvar

Andrej Razdrh bo po Olimpiji in Taboru v 1. SNL okusil še vodenje članske ekipe Domžal.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometni klub Domžale je po nepričakovanem odhodu Simona Rožmana hitro našel novega trenerja. Na trenerski stolček bo sedel 42-letni Andrej Razdrh, ki je v dozdajšnjega delu sezone vodil sežanski Tabor, pred leti pa že vodil tudi ljubljansko Olimpijo. Z Domžalami je sklenil pogodbo do leta 2021.

Simon Rožman
Sportal Konec je, Simon Rožman zapustil Domžale!

Domžalčani bodo v nadaljevanje sezone, v kateri jim v domačem prvenstvu ne cvetijo rožice, saj so na repu razpredelnice Prve lige Telekom Slovenije, krenile z novim strategom. Simona Rožmana, ki se je od vročega stolčka poslovil po treh letih, v katerih je za domžalski klub postoril mnogo dobrega (pokalna lovorika, odmevni nastopi v Evropi in uveljavitev številnih igralcev, ki so kronali napredek s prestopom v tujino), je nasledil Andrej Razdrh. Mladi trener iz Vrhnike je odlično vpet v dogajanje v slovenskem klubskem nogometu.

Oražem prepričan, da so našli najboljšo rešitev

"V relativnem zelo kratkem času smo bili prisiljeni najti rešitev in menim, da smo v danem težkem trenutku izbrali najboljšo možno, ki se nam je ponudila. Čaka nas kar nekaj dela, saj so bili v zadnjem obdobju zelo slabi. A prepričan sem, da smo to sposobni tudi obrnit. To je pokazala že tekma proti Mariboru, verjamem pa, da bo tudi Andrej v ekipo vnesel novo energijo in voljo. On je bil prva izbira in vesel sem, da smo se uspeli dogovoriti za sodelovanje," je ob predstavitvi novega trenerja povedal športni direktor Domžal Matej Oražem.

Matej Oražem verjame v boljši jutri. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matej Oražem verjame v boljši jutri. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Edino, kar ne štima, so rezultati"

"Občutki so za zdaj odlični. Vidi se, da je klub v zadnjih letih zelo napredoval. Tako organizacijsko kot tudi po kvaliteti ekipe. Vse, kar trenutno ne "štima", je rezultat. Ker se je vse odvilo tako hitro, sem še vedno v fazi spoznavanja. Potrebno bo nekaj časa, da vse skupaj spoznam, ob enem pa se zavedam, da časa ni. Za zdaj je vse tako, kot mora biti. Veselim se že nove zgodbe," je pa je dejal novi trener Domžal Razdrh, ki je z novimi delodajalci sklenil pogodbo do leta 2021.

S Sežano jo je zagodel Gorici, a tudi Domžalam

Tabor je bil izredno zadovoljen z vodenjem mladega trenerja, ki živi na Vrhniki. Zdaj je primoran najti novega stratega. Do takrat bo češnjice vodil donedavni pomočnik Razdrha Uroš Barut. | Foto: Planet TV Tabor je bil izredno zadovoljen z vodenjem mladega trenerja, ki živi na Vrhniki. Zdaj je primoran najti novega stratega. Do takrat bo češnjice vodil donedavni pomočnik Razdrha Uroš Barut. Foto: Planet TV Do torka je bil vodja strokovnega štaba Tabora iz Sežane, s katerim je reprezentančni premor pričakal na solidnem šestem mestu in s češnjicami osvojil kar deset točk. Nato je na lastno željo, takšna možnost je bila tudi zapisana v pogodbi, zapustil Tabor in se podal novemu izzivu naproti.

Domžale so po nepričakovanem odhodu Rožmana, ki je zaradi katastrofalnih rezultatov pomahal z belo zastavo, našle novega trenerja na Krasu. Ravno v mestu, kjer je Rožmanova četa po silovitem odporu Malmöju in izpadu iz Evrope ostala brez točk, poraz s Taborom pa je le še poglobil krizo rumene družine, ki ji je sledila ogromna prevetritev igralskega kadra in nadaljevanje nizanja skromnih rezultatov.

Andrej Razdrh
Sportal Tabor potrdil slovo Razdrha, Domžalčani bodo trenerja predstavili v četrtek

Tabor je v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL prekrižal načrte Gorici. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Tabor je v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL prekrižal načrte Gorici. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Razdrh je v mesto ob Kamniški Bistrici prišel skupaj s pomočnikom Darkom Karapetrovićem, ki je v preteklosti že nosil rumeni dres, in bo predstavljal desno roko prvemu trenerju tudi v Domžalah. V prejšnji sezoni je Tabor osvojil naslov drugoligaškega podprvaka, nato pa v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev 1. SNL presenetil Gorico in poskrbel, da so vrtnice prvič v obdobju državne samostojnosti zdrsnile v drugo ligo. Usoda drugih trenerjev za zdaj še ni znana.

Zdaj želi spisati novo uspešno pravljico z Domžalami, ki ne skrivajo osnovnega cilja, preboja v Evropo, z igralskim kadrom, v katerem ne manjka tako izkušenih (nekdanjih) reprezentantov in mlajših novincev, ki se ne želijo zadovoljiti s povprečjem, pa bi lahko v prihodnosti naskakoval tudi višje cilje.

Po predčasnem zaključku igralske kariere, v kateri je branil barve Svobode, Primorja, kranjskega Triglava, med sezono 1999/2000 pa tudi Domžal, je Razdrh trenersko pot začel pri Olimpiji. Moštvo iz prestolnice je na 48 tekmah vodil med letoma 2013 in 2014, kasneje je opravljal tudi vlogo mladinskega trenerja in vodje nogometne šole. | Foto: Vid Ponikvar Po predčasnem zaključku igralske kariere, v kateri je branil barve Svobode, Primorja, kranjskega Triglava, med sezono 1999/2000 pa tudi Domžal, je Razdrh trenersko pot začel pri Olimpiji. Moštvo iz prestolnice je na 48 tekmah vodil med letoma 2013 in 2014, kasneje je opravljal tudi vlogo mladinskega trenerja in vodje nogometne šole. Foto: Vid Ponikvar

NK Domžale NK Maribor
Sportal Jamajčan pred vrati Domžal, ki čakajo le še na zadnje papirje
Sportal Senzacija 1. SNL se ne misli ustaviti, navdušen tudi predsednik NZS #video
Ne spreglejte