Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2019,
16.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

2

Natisni članek

Radenko Mijatović Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij Slobodan Grubor Matic Vrbanec

Sreda, 4. 9. 2019, 16.00

4 leta, 7 mesecev

Aluminij na vrhu lestvice

Senzacija 1. SNL se ne misli ustaviti, navdušen tudi predsednik NZS #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

2

Vodilni Aluminij uživa v statusu velikega presenečenja Prve lige Telekom Slovenije. Po osmih krogih je edini neporaženi klub med domačo elito, njegova mreža pa se je zatresla le trikrat. Po reprezentančnem taboru sledi nov izziv, gostovanje pri Mariboru. Kapetan Kidričanov Matic Vrbanec verjame, da lahko preskočijo tudi vijoličasto oviro.

Prvoligaška rapsodija šumarjev, kakršne Slovenija še ni izkusila, je dala misliti tekmecem. Osem klubov je že poskušalo premagati Aluminij, a se jim načrt ni posrečil. Kidričani so se izkazali za premočnega tekmeca, največ preglavic pa jim je povzročala njihova jeklena obramba, ki je na čelu s Črnogorcem Ilijo Martinovićem in Hrvatom Ivanom Kontekom v 720 minutah prejela le tri zadetke. Dva evrogola po strelih z razdalje, enkrat pa je vratarja Aluminija premagal strel z bele točke.

Glavni zvezdnik je ekipa

Slobodan Grubor je nadaljeval delo Oliverja Bogatinova in  Aluminij v nasprotju z napovedmi popeljal na vodilni položaj. | Foto: Vid Ponikvar Slobodan Grubor je nadaljeval delo Oliverja Bogatinova in Aluminij v nasprotju z napovedmi popeljal na vodilni položaj. Foto: Vid Ponikvar "Vsekakor se nam pozna, da smo v fazi obrambe maksimalni, v fazi napada pa nam igra tudi steče. To se nam do zdaj obrestuje," sporoča kapetan vodilnega prvoligaša Matic Vrbanec. Po zadnji zmagi, ko je v sobotnem derbiju v Kidričevem padla do takrat neporažena Mura (2:0), je žarel od ponosa. Podobno velja za njegovega trenerja Slobodana Gruborja, ki je izpostavil glavno orožje moštva. Ekipni duh, disciplino in sodelovanje.

"Naš glavni zvezdnik je ekipa. Ekipa bo v prihodnosti spet podala nekoga, kot je bil Luka Štor. Jutri bo to že nekdo drug," je edini tujec med prvoligaškimi trenerji prepričan, da bodo pri Aluminiju po odličnih predstavah in dobrem delu v klubu kmalu na površje priplavali novi kandidati za odmevne prestope v tujino.

Andrej Razdrh
Sportal Tabor potrdil slovo Razdrha, Domžalčani bodo trenerja predstavili v četrtek

Navdušen tudi predsednik NZS

Predsednik NZS Radenko Mijatović si je z veseljem ogledal zanimiv derbi v Kidričevem. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik NZS Radenko Mijatović si je z veseljem ogledal zanimiv derbi v Kidričevem. Foto: Vid Ponikvar Luka Štor se je poslovil kot najboljši strelec tekmovanja, kariero pa nadaljeval v Nemčiji (Dynamo Dresden). Tam vsak teden igra pred nabito polnimi tribunami ogromnih stadionov, v Kidričevem pa ga je sprva na tekmah spremljalo le nekaj sto navijačev. V tej sezoni, ko gre Aluminiju vse kot po maslu, so tribune bolj polne.

Na zadnji tekmi proti Muri se je na glavni tribuni in poleg nje stiskalo okrog 1.600 ljubiteljev nogometa, kar je navdušilo tudi predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenka Mijatovića. "To vzdušje, ta kulisa je izjemna. Prav to je pomembno. Da kakovost lige raste, možnosti posameznih ekip pa se povečujejo," je prvi mož slovenskega nogometa užival v derbiju 8. kroga.

Aluminij po uvodnih dveh mesecih prvenstva ni bil še nikoli tako visoko. Čeprav je z igrami dokazal, da bi lahko meril tudi najvišje, pa o naslovu v Kidričevem v tem trenutku še ne razmišljajo. "Zdaj razmišljamo le o tem, da se najprej malo spočijemo. Nato bomo razmišljali o naslednjih treningih in naslednjih tekmah," se noče ujeti v pasti evforije strateg iz Hrvaške, ki ima tudi avstrijski potni list.

Iz dneva v dan želijo biti boljši

Matic Vrbanec verjame, da lahko Aluminij v nadaljevanju sezone igra še boljše. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Matic Vrbanec verjame, da lahko Aluminij v nadaljevanju sezone igra še boljše. Foto: Miloš Vujinović/Sportida Njegovi izbranci so v tej sezoni dokazali, da se lahko vsaj enakovredno merijo prav z vsemi tekmeci. Temu primerno visoka je tudi njihova samozavest. "Vsekakor imamo dovolj kakovostno ekipo, da lahko premagamo vsakogar v tej ligi. Na tem lahko gradimo, da bomo iz dneva v dan boljši," Vrbanec, strelec vodilnega zadetka proti Muri in kapetan največje senzacije Prve lige Telekom Slovenije, meni, da bi lahko Kidričani v nadaljevanju sezone ne le zadržali ritem, ampak zaigrali še bolje.

Po reprezentančnem premoru jih čaka velik spopad, največji izpit jeseni. Gostovali bodo v Ljudskem vrtu, pri branilcu naslova NK Maribor. "Zdaj se bomo dobro pripravili, potem pa nadaljevali v Ljudskem vrtu, tu smo ostali," si želi dolgoletni član Aluminija dopolniti zbirko klubov, ki v uvodni četrtini prvenstva niso zmogli premagati šumarjev.

Kidričani še nikoli v uvodnih osmih krogih niso zbrali tako veliko točk. | Foto: Miloš Vujinović/Sportida Kidričani še nikoli v uvodnih osmih krogih niso zbrali tako veliko točk. Foto: Miloš Vujinović/Sportida

Vrbanec se dobro spominja gostovanj v Mariboru, po katerih so se nogometaši Aluminija vračali domov neporaženi. Ko je prvič okusil boj za prvoligaške točke v Ljudskem vrtu, je zaigral z dobrimi 16 leti in ostal neporažen (2:2). Tri leta pozneje je šokiral Maribor v gosteh z 2:0, zdaj pa se pripravlja na odmevno tekmo kot kapetan vodilnega prvoligaša.

NK Domžale NK Maribor
Sportal Maribor osvojil Domžale, ki ostajajo v hudi krizi #video

Derbi 9. kroga bo odigran v soboto, 14. septembra, ko bo Ljudski vrt v pričakovanju ene najzanimivejših tekem jesenskega dela. Branilec naslova proti veliki senzaciji. V neposrednem prenosu si boste lahko dvoboj ogledali na Planet TV.

Aluminij po osmih krogih, odkar igra v PLTS:

Sezona Uvrstitev Te Z R P Gol razlika To Na vrhu
2019/20 1. mesto 8 5 3 0 10:3 18 2. Olimpija (17)
2018/19 3. mesto 8 4 1 3 14:13 13 1. Maribor (20)
2017/18 7. mesto 8 2 3 3 10:12 9 1. Olimpija (20)
2016/17 9. mesto 8 2 1 5 9:14 7 1. Olimpija (16)
2012/13 5 mesto 8 4 0 4 10:11 12 1. Maribor (20)

Te - tekme, Z - zmage, R - remiji, P - porazi, To - točke

Ne spreglejte