Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 10. 2019,
20.51

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

NK Celje NK Domžale

Sobota, 19. 10. 2019, 20.51

4 leta, 6 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Domžale

Domžalčani so v Celju prejeli novo klofuto v klavrni sezoni #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Nogometaši Celja so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (1:1).

Luka Zahović
Sportal Maribor potolčen do tal, Aluminij napolnil mrežo Brava #video

Celjani in Domžalčani so na prvi medsebojni tekmi skupaj dosegli kar osem zadetkov, od tega pet zmagovalci iz Celja. Ti so slavili tudi tokrat v z goli manj bogatim obračunom. Izbranci Dušana Kosića so zrežirali preobrat in še četrto tekmo zaporedoma končali neporaženi. Kljub temu ostajajo na petem mestu s točko manj od četrtouvrščene Mure in tretjeuvrščenega Aluminija, ki pa ima tekmo manj. Domžale so po sedmem porazu ostale na osmem mestu.

Tekmeca sta se v prvih 20 minutah bolj ali manj previdno preizkušala, v 21. minuti pa so gosti povedli. Tonči Mujan je na robu kazenskega prostora oddal žogo v kazenski prostor do Slobodana Vuka, ki je bil (vsaj) na meji prepovedanega položaja, ta pa jo je nato pod Matjažem Rozmanom potisnil v celjsko mrežo.

V 32. minuti so konkretnejši Domžalčani prišli do novega poskusa, z roba kazenskega prostora je le malce premalo natančno meril Arnel Jakupović. V 35. minuti pa je Celjanom uspelo izvesti prvo nevarnejšo akcijo, po kateri je žogo v kazenskem prostoru dobil Luka Kerin, novinec v domžalski obrambi Nikola Vujadinović ga je brcnil in zakrivil najstrožjo kazen. To je unovčil Mitja Lotrič s šestim golom sezone in tretjim z bele pike.

Zmagovalca v Celju je odločil Luka Kerin. | Foto: Peter Podobnik / Sportida Zmagovalca v Celju je odločil Luka Kerin. Foto: Peter Podobnik / Sportida

V drugem polčasu je prvi nevarneje zagrozil Vujadinović, a je bil njegov strel z glavo premalo konkreten za Rozmana. Slednji pa je moral precej resneje posredovati v 69. minuti, ko je Vuk lepo prišel do neoviranega strela v kazenskem prostoru.

V 62. minuti je bil nevaren tudi Mujan, z leve strani je žogo poslal mimo oddaljene vratnice. Deset minut pozneje pa so dotlej nenevarni Celjani povedli z 2:1. Lotrič je najprej lepo zaposlil vtekajočega Daria Vizingerja, ki je malce z desne zadel nasprotno vratnico, odbito žogo pa je z enajstih metrov v mrežo potisnil Luka Kerin.

V 78. minuti je na drugi strani nevarno sprožil Jakupović, Rozman se je izkazal, pri Celjanih pa je v 88. minuti iz obrata poskusil še Lotrič, a je Ajdin Mulalić žogo ukrotil.

Celjani bodo v 15. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Domžalčani pa bodo dan pozneje gostili Bravo.

Celje : Domžale 2:1 (1:1)

Arena Z'dežele, sodniki: Šmajc, Brezar in Kalan.

Strelci: 0:1 Vuk (21.), 1:1 Lotrič (36./11 m), 2:1 Kerin (72.).

Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Stojinović, D. Štraus (od 81. Ćalušić), Plantak, Benedičič, Lotrič, Kerin (od 89. Štravs), Božić, Vizinger.
Domžale: Mulalić, Sikošek (od 90. Šoštarič Karič), Vujadinović, Klemenčič, Ćorluka, Ibričić, Pišek, Mujan, Lazarević (od 70. Podlogar), Vuk (od 79. Sappinen), Jakupović.

Rumeni kartoni: Pišek; Vujadinović, Sikošek.

Potek tekme v živo:

KONEC TEKME! Celjani so po preobratu prišli do nove zmage, Domžale pa doživele nov poraz in le še potrdile status največjega razočaranja sezone.

VIDEO: gol Luke Kerina:

GOOOL! V 71. minuti je najprej vratnico zatresel Dario Vizinger, potem pa je žogo v nadaljevanju akcije v gol pospravil Luka Kerin. Celje proti Domžalam vodi z 2:1.

VIDEO: priložnost Slobodana Vuka:

60. minuta: Zdaj je bil napadalec Domžal Slobodan Vuk blizu drugega gola, a se je s fantastično obrambo izkazal vratar Celja Matjaž Rozman.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! V Celju v prvem delu igre razen dveh zadetkov nismo videli kaj prida priložnosti. Bo v drugem polčasu drugače?

POLČAS! Ekipi na odmor odhajata rezultatsko poravnani. Kaj bo v drugem delu igre?

VIDEO: prekršek za enajstmetrovko in gol Mitje Lotriča:


GOOOL! Visokorasli branilec Domžal, ki se je pred dnevi preselil v Slovenijo, Nikola Vujadinović, je v svojem kazenskem prostoru storil prekršek nad Luko Kerinom in sodnik je pokazal na enajstmetrovko. V gol jo je s šestim prvenstvenim golom sezone spremenil Mitja Lotrič.

VIDEO: gol Slobodana Vuka:

GOOOL! V 21. minuti je po lepi podaji Tončija Mujana v polno meril najboljši strelec v zgodovini Domžal Slobodan Vuk.

15. minuta:
za zdaj precej nezanimiva tekma v Celju, kjer nismo videli še niti ene priložnosti.

ZAČETEK TEKME! Kdo bo boljši? Celje, ki je trenutno na petem mestu, ali Domžale, ki so mesto nižje, a imajo kar osem točk manj?

Javljamo se iz Celja, kjer nas čaka zadnja tekma sobotnega dne.
Ne spreglejte