Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 11. 2020,
15.40

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

NK Domžale NK Tabor Sežana Prva liga Telekom Slovenije

Sreda, 25. 11. 2020, 15.40

3 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Tabor Sežana : Domžale

Delitev točk v Sežani #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Tabor Sežana, Bravo, oktober 2020 | V Sežani nismo videli zmagovalca. | Foto Grega Valančič/Sportida

V Sežani nismo videli zmagovalca.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši CB24 Tabora in Domžal so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije igrali neodločeno 1:1 (1:1).

Olimpija, Aluminij, november 2020
Sportal V Stožicah vse v znamenju Olimpije in tudi Maradone

Nogometaši Tabora in Domžal so se prvič v zgodovini medsebojnih prvoligaških obračunov razšli brez zmagovalca. Izid bolj kot ne nezanimive tekme brez veliko priložnosti popolnoma ustreza dogodkom na igrišču. Na začetku so bili boljši gosti, v drugem delu pa Sežančani, ki pa pobude niso kronali z zmagovitim golom, kljub temu pa v sezoni ostajajo neporaženi na svojem igrišču.

Domžalčani so v prejšnjem krogu na domačem igrišču izgubili točke proti Celju, začetek tekme je napovedoval, da se navijačem nameravajo odkupiti v Sežani. Na samem začetku so izvedli ofenzivo proti golu gostiteljev, po zapravljeni priložnosti Janeza Piška, ki je po podaji Gregorja Sikoška z leve strani slabo streljal, pa so premoč kronali v 13. minuti. Pri tem so imeli veliko sreče, saj je po kotu, ko je žoga preletela Slobodana Vuka, zadela Klemna Nemaniča in se odbila v mrežo.

Le nekaj minut pozneje se pred vrati Jana Koprivca ni najbolje znašel Dario Kolobarič, zato pa so domači izkoristili že svojo prvo priložnost in edino v prvem delu. Mario Babić je poslal odlično žogo za hrbet domžalske obrambe, grški napadalec Kristos Rovas je bil hitrejši od vratarja Grege Šorčana, žogo pa je z zunanjim delom stopala mimo njega poslal v mrežo.

Slobodan Vuk je zakuhal zadetek Domžal, nato pa je moral zaradi poškodbe roke z igrišča. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Slobodan Vuk je zakuhal zadetek Domžal, nato pa je moral zaradi poškodbe roke z igrišča. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po golu so Sežančani vzpostavili ravnotežje, kljub temu so imeli do odmora priložnost le gosti, nekdanji igralec Tabora Predrag Sikimić je po podaji Andraža Žiniča z desne strani streljal mimo gola.

V 54. minuti je Senijad Ibričić izvedel prosti strel z desne strani, v kazenskem prostoru žoge z glavo ni najbolje zadel Kolobarić, na drugi vratnici pa je bil malce prekratek Arnel Jakupović.

To je bila edina polpriložnost gostov v drugem delu, domači so imeli dve, strel z glavo je Babiću Soršak ubranil, na mestu pa je bil tudi ob strelu Aldairja od daleč.

V naslednjem krogu bo Tabor gostoval pri Mariboru, Domžale pa bodo gostile Olimpijo.

Tabor CB24 Sežana - Domžale 1:1 (1:1)

Stadion Rajko Štolfa, sodniki: Borošak, Perger, Šumer.

Strelca: 0:1 Nemanič (13., a.g.), 1:1 Rovas (27.).

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Kouauo, Zebić (od 65. Doukoure), Briški, Nemanič, Makoumbou, Rovas (od 80. Stančič), Mihaljević, Babić (od 65. Sever), Aldair.

Domžale: Šorčan, Žinič, Dobrovoljc, Pišek, Kolobarić, Ibričić, Sikošek, Karič Šoštarič, Jakupović (od 75. Podlogar), Husmani, Vuk (od 16. Sikimić).

Rumena kartona: Zebić; Žinič.
Rdeč karton: /.

Potek srečanja v Sežani:

KONEC TEKME!

84. minuta: Djalo je prodiral po desni strani. Poslal je nizek predložek do Stanića, ta do Severja, ki je s 15 metrov streljal mimo leve vratnice. Zahteval je kot, a ga sodnik ni dosodil.

61. minuta: Tokrat so zapretili domači. Po lepo podaji z leve Ristića je po napaki domžalske obrambe z glavo streljal Babić, a Sorčan je bil na mestu. Hrvat se je prijel za glavo, saj bi lahko tudi bolje streljal.

Video: strel Babića:

54. minuta: Domžalčani so spet pokazali, kako nevarni so iz prekinitev. Prosti udarec je izvajal Ibričić, podajo je z glavo podaljšal Kolobarić, le za nekaj centimetrov pa je bil prekratek Jakupović. Ni veliko manjkalo in rumeni bi spet povedli.

Video: priložnost Domžal:

50. minuta: Zaradi prekrška nad Mihaljevićem je rumeni karton prejel Andraž Žinič. V tako kot pri rezultatu je zdaj 1:1 tudi v rumenih kartonih.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

38. minuta: Nova lepa priložnost za Domžale. Po podaji z desne strani Žinića je do strela prišel Sikimić, a srbski napadalec je bil premalo natančen.

27. minuta: GOOOL! 1:1!  Čeprav se je zdelo, da so gostje bližje povišanju prednosti kot domači izenačenju, je grški napadalec Rovas po lepi globinski podaji Babića prehitel domačo obrambo in nato lepo premagal še Sorčana.

Video: zadetek Rovasa:

17. minuta: Domžalčani ne popuščajo, obramba Tabora je bila spet na preizkušnji. Ponovno sta sodelovala Jakupović in Kolobarić, ki je na koncu poskušal s peto, Koprivec pa je žogo s težavo odbil v kot. Ostalo je pri minimalnem vodstvu gostov.

16. minuta: Prva menjava na tekmi. Napadalec Domžal Vuk ne more več nadaljevati s tekmo, zamenjal ga je Sikimić.

13. minuta: GOOOL! 0:1! Po podaji s kota Jakupovića je žoga letela do Vuka. Domžalski napadalec je povsem zgrešil žogo, a ob tem tako zmedel domačo obrambo, da se je žoga od Nemanića odbila za hrbet Koprivca.

Video: avtogol Nemanića:

Po podaji Jakupovića je pred vrati žogo zgrešil Kolobarić, a je zmedel domače branilce. Žoga je zadela Nemanića in nehote končala v domači mreži.

5. minuta: Glavni sodnik Borošak je pokazal prvi rumeni karton. Po prekršku nad Husmanijem, ga je prejel Zebić.

4. minuta: Domžale so zapretile že na samem začetku. Obrambo Sežancev je na levi strani prebil Sikošek in lepo našel Piška, ki pa je kot na rekreaciji dobesedno podal domačemu vratarju Koprivcu. Z nekaj več zbranosti in moči, bi rumeni lahko že vodili.

2. minuta: Prva nevarna situacija ne tekmi. Pišek je priboril prosti strel na desni strani polovice Tabora. Izvajal ga je Ibričić, ki je lepo podal do Kolobarića, ta je podaljšal do Šoštariča Karića, ki pa pred vrati ni prišel do strela.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

11 | rdeče-črnih proti NK Domžale. Klop: Rener, Salkić, Aliaj, Hlad, Grobry, Sever, Vukelić, Stančič, Agnoletti. #PodpiramoNašLokalniKlub 🔴⚫🍒

Objavil/a NK TABOR Sežana dne Sreda, 25. november 2020

V začetni enajsterici beležimo 3️⃣ spremembe! #Plts #TABDOM 🔁 Dobrovoljc, Jakupović, Vuk #Since1920 #ToJeNasaZgodba #100LetRumeneDruzine

Objavil/a NK Domžale dne Sreda, 25. november 2020

Pred tekmo:

Danes se bodo v času kosila, začetek dvoboja bo ob 13.30, za točke pomerili Tabor in Domžale. Kraševci so končno začeli osvajali točke tudi v gosteh, čeprav jih lahko še vedno peče zapravljena 11-metrovka Maria Babića.

Če bi jo Hrvat izkoristil v Kidričevem, bi bile češnjice še bližje vrhu, že tako pa se lahko pohvalijo s solidnim petim mestom. Trener Goran Stanković verjame, da bi lahko njegovi fantje na stadionu Rajko Štolfa uresničili načrt proti Domžalam, ki so v nedeljo ostale brez točk proti Celju.

Domžalčani in Celjani o nadaljevanju sezone:

"Napake bo treba čim hitreje odpraviti in dvoboj s Celjem pozabiti, saj si tekme vse do konca leta sledijo zelo hitro. Prvenstvo je še dolgo," je branilec Gregor Sikošek prepričan, da se lahko rumeni hitro vrnejo v boj za zgornjo polovico razpredelnice, nanizati morajo le nekaj zmag.

Ne spreglejte