Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
15.59

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Bravo Ignacio Guerrico NK Maribor NK Maribor Marko Šuler Luka Menalo NK Celje Prva liga Telemach 1. SNL

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 15.59

3 mesece, 1 teden

Nogometna tržnica

Celjani potrdili prihod Menala, spremembe tudi v Mariboru in Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Luka Menalo | Luka Menalo bo po novem nosil dres Celja. | Foto Jurij Vodušek/Sportida

Luka Menalo bo po novem nosil dres Celja.

Foto: Jurij Vodušek/Sportida

Slovenski nogometni prvoligaš Celje, ki vodi po jesenskem delu Prve lige Telemach, je po Aljažu Kreflu, Sundayu Adetunjiju in Rolandu Aaronsu na svoji spletni strani potrdil, da si je od zagrebškega Dinama za eno leto izposodil Luko Menala. Tega lahko potem tudi odkupi.

Sedemindvajsetletni Menalo, napadalno usmerjeni nogometaš, je pred zagrebškim Dinamom igral za Rijeko, kamor je bil tudi posojen, tako kot pred tem ljubljanski Olimpiji. V Dinamo je prišel iz Širokega Brijega.

V dresu Olimpije je v sezoni 2019/20 zabeležil 38 nastopov in prispeval 12 zadetkov ter osem asistenc. V zadnjih dveh sezonah je Menalo, ki je zbral tudi 15 nastopov za izbrano vrsto BiH, za Dinamo zaigral na 68 obračunih ter dosegel sedem zadetkov in osem asistenc.

Sprememba tudi pri Mariboru

V nedeljo je Maribor sporočil, da se je po prekinitvi pogodbe razšel z argentinskim bočnim branilcem Ignaciom Guerricom. "Po pogovorih z igralcem in ob spoznanju, da na seznamu za spomladanski del ni predviden kot prvi ali drugi izbor na svojem igralnem položaju, smo se dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe," je pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler.

Argentinec z italijanskim potnim listom je bil v Mariboru od januarja 2021, ko se je pridružil moštvu v pripravljalni bazi v Turčiji. Vmes je bil na posoji v Sežani, skupaj je v vijoličastem odigral 58 tekem.

Novosti tudi pri Bravu

Kadrovske novosti je sporočil tudi Bravo. Kot je bilo jasno že pred dnevi, mu je Olimpija do konca sezone posodila mladega Tihomirja Maksimovića. "Po posvetu z glavnim trenerjem smo se odločili, da fantu omogočimo posojo v Bravo. Tam bo okusil prvo ligo in se poleti vrnil k nam. Da bomo tako imeli novo slovensko moč, ki bo pripravljena na zahteve v napadu," je dejal športni direktor Olimpije Goran Boromisa.

Bravo pa je pred tem podaljšal še sodelovanje z Jakoslavom Stankovićem, in sicer najmanj do konca sezone 2025/26 z možnostjo podaljšanja za še dodatno sezono.

Preberite še:

Nejc Vidmar
Sportal Zeleni Vidmar v novem športu: Olimpijske sanje so žive
Ačimović Jakupović
Sportal Strelski trening Olimpije, Celje in Koper izkusila hrvaško moč
Luka Menalo
Sportal Celjanom nova moč iz Dinama
Ne spreglejte