Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 9. 2023,
22.15

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

Natisni članek

NŠ Mura FC Koper NK Rogaška NK Radomlje NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telemach 1. SNL

Nedelja, 24. 9. 2023, 22.15

7 mesecev, 1 teden

1. SNL, 9. KROG

Nemoč Maribora, žvižgi s tribun, Celje in Koper prevzemata primat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86
NK Maribor | V Ljudskem vrtu, pred ne najbolj polnimi tribunami, sta deveti krog sklenila Maribor in Koper. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

V Ljudskem vrtu, pred ne najbolj polnimi tribunami, sta deveti krog sklenila Maribor in Koper.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Na zadnji tekmi devetega kroga prve slovenske nogometne lige je Maribor doživel tretji zaporedni poraz. Z 0:1 je izgubil proti Kopru, s tribun Ljudskega vrta so se slišali žvižgi. V soboto so vodilni Celjani z 1:0 ugnali Radomlje in na lestvici povišali prednost pred Olimpijo. Ta je poskušala prekiniti slab izkupiček na gostovanjih pri Bravu, a ga je s porazom z 2:4 le še podaljšala. Mura je z 2:0 slavila na gostovanju v Rogaški Slatini, kjer je prvoligaški nogomet končno zaživel na prenovljenem stadionu, a so domači navijači za uvod ostali brez tako želene zmage. Na uvodni tekmi kroga so Domžalčani v petek po preobratu premagali Aluminij (2:1). 

Joao Henriques Olimpija
Sportal Trener Olimpije izpostavil nedopustne napake in naslovil ostro kritiko na NZS

1. SNL, 9. krog:

Petek, 22. september:

Sobota, 23. september:

Nedelja, 24. september:

Slovenija Anglija 2010 SP
Sportal Velikan slovenskega nogometa, ki se noče izpostavljati

Maribor prevetril prvo postavo

Na Josipa Iličića Maribor za nekaj časa ne računa. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Na Josipa Iličića Maribor za nekaj časa ne računa. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Po porazu na večnem derbiju v Ljubljani (1:2) je bilo v tem tednu v Mariboru burno. Vodstvo je sestankovalo. Vse z razlogom, da bi našli način, kako se izkopati iz rezultatske krize. Na zadnjih štirih tekmah so osvojili le dve točki, vsaj toliko kot slabi rezultati pa navijače jezi brezidejna igra. Do nadaljnjega igrajo brez Josipa Iličića, ki trenira po samostojnem programu in z željo, da izboljša raven telesne pripravljenosti. V primerjavi s tekmo z Olimpijo je trener Damir Krznar v prvo postavo za tekmo s Koprom uvrstil šest novih igralcev (Behar Feta, Xhuliano Skuka, Marko Božić, Aljaž Antolin, Icuki Urata, Nemanja Mitrović).

Obisk tekme v Ljudskem vrtu je bil precej skromen. Že v uvodnih 15 minutah so bili domači v podrejenem položaju (Koper je imel žogo 66 odstotkov časa), pa vendarle so prvi sprožili strel v okvir gola. A je v 19. minuti Aljažu Antolinu Jan Koprivec brez težav branil. Pet minut pred koncem prvega polčasa pa je terensko premoč gostov z golom kronal Timothee Nkada. Zadel je po izvrstni podaji Maksa Barišiča. S tribun so se slišali žvižgi, saj je pred tem obležal Nemanja Mitrović, a so Koprčani nadaljevali napad.

NK Maribor FC Koper | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Koprčani so v drugem polčasu nadzorovali potek tekme, Marcos Tavares in drugi znani obrazi na tribunah so nemočno gledali, kaj se dogaja na zelenici. A v 76. minuti bi se vse lahko obrnilo. Maribor je imel obetaven protinapad, na desno je podal Marko Kolar, El Arbi Hillel Soudani pa se je sam znašel na robu kazenskega prostora, a streljal mimo koprskih vrat. Nekaj minut pozneje je streljal še Kolar, tudi on mimo gola. V zadnji minuti sodnikovega dodatka je imel Barišič priložnost, da potrdi zmago, a se pred Ažbetom Jugom ni najbolje znašel. Ostalo je 1:0 in Koper je s peto zmago na drugem mestu prehitel Olimpijo. Maribor je po tretjem zaporednem porazu peti, že devet točk za vodilnim Koprom. S tribun so se slišali tudi žvižgi.

Celjani do nove zmage

Celjani so zmagali še šestič v sezoni. | Foto: Aleš Fevžer Celjani so zmagali še šestič v sezoni. Foto: Aleš Fevžer Za zadnje sobotno prvoligaško dejanje sta poskrbela Celje in Radomlje. Vodilni prvoligaš pod vodstvom Alberta Riere, ki je v prejšnji sezoni z Olimpijo osvojil dvojno krono, v prvenstvu sploh še ni izgubil. Zasidral se je na prvem mestu, ki ga ne želi izpustiti iz rok vse do konca. Tokrat so Celjani upravičili vlogo favorita proti Radomljam, edini zadetek na tekmi pa je v 31. minuti dosegel Mark Zabukovnik. Ta gol proti svoji nekdanji ekipi je bil na koncu tudi dovolj, da so Celjani še utrdili na prvem mestu lestvice. Radomljani, ki v Celju še nikoli niso zmagali, so ostali na osmem mestu.

Mura pokvarila težko pričakovani trenutek v Rogaški Slatini

V Rogaški Slatini je napočil težko pričakovani trenutek, saj se je po treh desetletjih v zdraviliškem središču začela prvoligaška nogometna tekma. Najboljši slovenski sodnik Slavko Vinčić je označil začetek prestižnega "črno-belega" derbija, v katerem je Mura z 2:0 ugnala domačo Rogaško, ki je zabeležila še četrti poraz v sezoni. 

 Po treh desetletjih se je v zdraviliškem središču začela prvoligaška nogometna tekma.  | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Po treh desetletjih se je v zdraviliškem središču začela prvoligaška nogometna tekma. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Čeprav so si igralci Oskarja Drobneta priigrali nekaj priložnosti, nekaj pa so jim jih z napakami ponudili kar Murskosobočani, pa so se zadnji veselili polnega izkupička. Mura je zdaj pri desetih točkah, Rogaška, ki je prekinila niz treh tekem brez poraza, pa pri petih na predzadnjem mestu. Prekmurci so povedli v 19. minuti. Takrat je Žan Trontelj podal z desne strani, v bližini gola pa se je dobro znašel Amadej Maroša ter Prekmurcem zagotovil prednost. V 89. minuti pa je tekmo dokončno odločil Matic Maruško, ki je zadel z dobrih desetih metrov.

Nino Ivačič Rogaška
Sportal "Očitno se bolj izplača nekoga udariti, kot mu nekaj povedati"

Bravo v Šiški še naprej nagaja Olimpiji

Slovenski prvak Olimpija je v deveti krog vstopila z gostovanjem pri Bravu in z zelo kratkim počitkom, saj je v sredo igral zgodovinsko tekmo v konferenčni ligi in v Lillu (0:2) ostal brez točk. Trener Olimpije Joao Henriques je po naporni tekmi v Franciji nekoliko prevetril zasedbo in izkoristil daljšo klop, na kateri ne manjka kakovostnih igralcev. V konici napada je priložnost znova dočakal Rui Pedro, ki si na lestvici najboljših strelcev deli prvo mesto z Aljošo Matkom, napadalcem Celja, ki pa je v preteklosti, zanimivo, nastopal tako za Bravo kot tudi Olimpijo.

Bravo je v strelski poslastici v sosedskem derbiju premagal Olimpijo. | Foto: www.alesfevzer.com Bravo je v strelski poslastici v sosedskem derbiju premagal Olimpijo. Foto: www.alesfevzer.com

Tudi tokrat so bolje začeli gostitelji, ki jih je po odlično izvedenem prostem strelu v 18. minuti v vodstvo popeljal Martin Pečar. V 32. minuti pa je za izenačenje po podaji iz kota poskrbel Mustafa Nukić, ki je bil najvišji v kazenskem prostoru. Le tri minute zatem je za preobrat gostov zadel Nemanja Motika in postavil rezultat prvega polčasa (1:2).

A kaj hitro v začetku drugega polčasa je sledila sprememba rezultata, Pečar je zadel še drugič in izenačil. Bravo je bil v naletu in v 66. minuti je Matej Poplatnik poskrbel za novo vodstvo domačih. V prvi minuti sodnikovega podaljška je mrežo zmajev zatresel še Rok Maher in zapečatil usodo Olimpije. Zmaji so tako podaljšali slab niz gostovanj pri Bravu. Na zadnjih sedmih gostovanjih v Šiški so osvojili le dve točki, dvakrat so remizirali z 0:0, danes pa še petič ostali praznih rok. 

NK Olimpija : Lille konferenčna liga Matevž Vidovšek
Sportal Kapetanu Olimpije za marsikaj žal, a podobno poudarja tudi najdražji as Lilla

Prva domača zmaga Domžal v sezoni

Domžale so vendarle dosegle prvo domačo zmago v sezoni. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Domžale so vendarle dosegle prvo domačo zmago v sezoni. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Prvoligaška karavana se je v devetem krogu najprej ustavila v mestu ob Kamniški Bistrici, kjer sta se trenerja Dušan Kosić in Robert Pevnik podala v boj za tako želeno zmago. Ljubljančan je kot trener Domžal namreč do te tekme sploh še ni dočakal, Polzelčan pa jo je pogrešal več kot mesec dni, saj je izgubil tudi na prejšnjih štirih dvobojih. Pogled v statistiko je bil izrazito nenaklonjen Kidričanom, ki so do te tekme pri dvakratnih državnih prvakih gostovali 14-krat in zmagali samo enkrat. Je pa res, da Domžale to sezono doma še niso zmagale.

Minila je že cela ura, ko so si priložnosti Daria Kolobarića, Žige Repasa in soigralcev v dresih Domžal sledile, a ti niso in niso mogli zadeti, njihovi streli so bili enostavno premalo natančni. Povratnik v rumeno družino Kolobarič se je na primer sredi drugega polčasa povsem sam znašel pred vratarjem Samom Pridgarjem, a streljal neposredno vanj. Na semaforju pa je bilo že od 29. minute 0:1. Gol za Aluminij so pripisali Gambijcu Bambi Sussu. Kosiću je deset minut pred koncem tekme vendarle odleglo, najprej je na 1:1 izenačil Danijel Šturm, nato pa je Makedonec Mario Krstovski zadel za zmago z 2:1. Ni prvič, da je Aluminij v zaključku tekme povsem popustil. Aluminij tako z vsega štirimi točkami ostaja zadnji, Domžale pa jih imajo zdaj osem.

NK Olimpija : Ludogorec Green Dragons
Sportal Pri Mariboru in Olimpiji bodo morali globoko seči v denarnico

1. SNL, 9. krog:

Petek, 22. september:

Sobota, 23. september:

Nedelja, 24. september:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Aljoša Matko (Celje), Rui Pedro (Olimpija),
4 – Arnel Jakupović (Maribor), Matej Poplatnik (Bravo), 
3 – Marko Božić (Maribor), Saar Fadida (Olimpija), Nemanja Motika (Olimpija), Mustafa Nukić (Olimpija), Dardan Shabanhaxhaj (Mura), Gašper Trdin (Bravo),  Timothe Nkada (Koper),
2 – Maks Barišić (Koper), Marko Brest (Aluminij), Jan Đapo (Domžale),  Josip Iličić (Maribor), Nino Kouter (Celje), Pedro Lucas (Olimpija), Amadej Maroša (Mura), Andrej Pavlović (Rogaška), Martin Pečar (Bravo), Marcel Ratnik (Olimpija), Andraž Ruedl (Koper), Daniel Skiba (Aluminij), Tamar Svetlin (Celje), Madžid Šošić (Radomlje), Luka Štor (Bravo), Danijel Šturm (Domžale), Luka Topalović (Domžale)

1. SNL, Koper - Celje
Sportal Vodilni Celjani v Kopru pustili dve točki, večni derbi Ljubljančanom
NK Krka Portoval
Sportal Primorje ostaja prvo, Stanković ni več trener Bistrice
Ne spreglejte