Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 9. 2023,
10.25

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

NŠ Mura Nk Olimpija NK Maribor NK Maribor disciplinski sodnik NZS

Petek, 22. 9. 2023, 10.25

5 mesecev, 1 teden

Sodnik je odločil

Pri Mariboru in Olimpiji bodo morali globoko seči v denarnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
NK Olimpija : Ludogorec Green Dragons | Zmaga nogometašev Olimpije na derbiju proti Mariboru v 8. krogu državnega prvenstva bo imela finančne posledice za oba kluba. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Zmaga nogometašev Olimpije na derbiju proti Mariboru v 8. krogu državnega prvenstva bo imela finančne posledice za oba kluba.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Zmaga nogometašev Olimpije na derbiju proti Mariboru v 8. krogu državnega prvenstva bo imela finančne posledice za oba kluba, je odločil disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič. V taboru zmajev bodo morali zaradi nešportnega vedenja navijačev v blagajno NZS prispevati 8750 evrov, vijoličasti pa bodo "lažji" za 5750 evrov.

Tako v taboru Ljubljančanov kot Mariborčanov bodo morali kazni po 8. krogu plačati zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev.

Ljubljanskim navijačem disciplinski sodnik očita večkratno prižiganje večje količine bakel, povzročitev prekinitve tekme, metanje večje količine predmetov na igrišče, metanje kozarca in plastenke v sodnika, pri čemer je bil sodnik zadet, večkratno žaljivo skandiranje nasprotnim navijačem in ekipi, uporaba transparenta z žaljivo vsebino, vdor na igrišče pred začetkom tekme ter klubu pomanjkljivo organizacijo tekme, ker naj ne bi bila zagotovljena zadostna stopnja varnosti.

Mariborski navijači pa so na ljubljanskem stadionu Stožice metali prižgane bakle, plastenke in predmete na navijače nasprotne ekipe ob njihovem vdoru na igrišče pred tekmo, pri čemer je bil ob prerivanju poškodovan varnostnik. Jeglič jim očita še poškodovanje večje količine stolov na stadionu, metanje bakle na sosedno tribuno, kjer so bili domači navijači, večkratno prižiganje bakel, metanje večje količine predmetov na igrišče, večkratno žaljivo skandiranje nasprotnim navijačem in ekipi ter uporabo transparenta z žaljivo vsebino.

Ob 2300 evrov bo zaradi nešportnega vedenja navijačev tudi Mura, kazni pa so si po 8. krogu domačega prvenstva prislužili še Koper (400 evrov), Aluminij (300) in Celje (250), so sporočili z NZS.

Preberite še:

Josip Iličić
Sportal Pri Mariboru dogajanje okoli Josipa Iličića še ni potihnilo
Marko Šuler, Josip Iličić, NK Maribor
Sportal Maribor se je odločil, Josip Iličić ne bo treniral s prvo ekipo
Josip Iličić
Sportal Po derbiju razdor v Mariboru, bo odšel Krznar ali Iličić?
1. SNL, Koper - Celje
Sportal Vodilni Celjani v Kopru pustili dve točki, večni derbi Ljubljančanom
Damir Krznar Joao Henriques
Sportal Trener Olimpije po večnem derbiju neposreden: Rezultat bi moral biti drugačen
Ne spreglejte