Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 9. 2023,
20.55

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

1. SNL Prva liga Telemach NK Maribor NK Maribor Josip Iličić

Torek, 19. 9. 2023, 20.55

7 mesecev, 2 tedna

Do nadaljnjega ne bo kandidiral za tekme

Maribor se je odločil, Josip Iličić ne bo treniral s prvo ekipo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Marko Šuler, Josip Iličić, NK Maribor | Josip Iličič, ki se je pridružil Mariboru lani, do nadaljnjega ne bo kandidiral za nastope na tekmah. | Foto Andreja Seršen Dobaj/STA

Josip Iličič, ki se je pridružil Mariboru lani, do nadaljnjega ne bo kandidiral za nastope na tekmah.

Foto: Andreja Seršen Dobaj/STA

V zadnjih dneh je bilo v mestu ob Dravi zelo burno. Po porazu vijolic na sobotnem večnem derbiju se je zakuhalo glede klubskega statusa Josipa Iličića. Po nekajdnevnih pogovorih, v katerem se velikanu slovenskega nogometa ni obetalo nič dobrega, je mariborski klub na pobudo trenerja Damirja Krznarja sprejel odločitev, da 35-letni Kranjčan ne bo med kandidati za nastop na naslednjih tekmah.

Josip Iličić
Sportal Po derbiju razdor v Mariboru, bo odšel Krznar ali Iličić?

Maribor je odločitev, ki je med navijači 16-kratnih slovenskih prvakov dvignila nemalo prahu, pojasnil v sporočilu za javnost. Objavljamo ga v celoti.

Do nadaljnjega po samostojnem programu

Klubsko pojasnilo glede aktualnega dogajanja v Ljudskem vrtu: na trenerjevo pobudo je bila sprejeta odločitev, da bodo v prihodnje aktivnosti moštva potekale brez prisotnosti Josipa Iličića. Do nadaljnjega bo vadil po samostojnem, klubskem programu in ga ne bo med kandidati za nastop na naslednjih tekmah.

Josip Iličić bo primoran v prihodnje opravljati samostojne treninge. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Josip Iličić bo primoran v prihodnje opravljati samostojne treninge. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Moštvo je imelo po vnaprej predvidenem programu v ponedeljek prost dan, od torkovega popoldneva pa odpiramo novo poglavje delovnega cikla. Vmes so se sestali vsi neposredni udeleženci, ob odkritem pogovoru izmenjali stališča in dorekli prihodnje korake. Trener Damir Krznar je pojasnil razloge za odločitev, športni direktor Marko Šuler potrdil sklep, Josip Iličić začel z delom po samostojnem, klubskem programu z namenom, da doseže želeno stopnjo telesne pripravljenosti.

Vmes je bil v ponedeljkovih večernih urah sklican sestanek upravnega odbora z namenom obveščanja vseh članov o aktualnem stanju. Šlo je za predstavitev celotne situacije in predvidenega načrta glede iskanja izhoda iz rezultatske krize. Enotno mnenje je, da je trenutno najpomembneje, da znova obrnemo rezultatsko krivuljo navzgor in vse moči bodo usmerjene k uresničitvi športnih ciljev.

Na zelenice se vrača nekdanji alžirski reprezentant Hilal Houdani, ki se je v dresu NK Maribor poškodoval na uvodni evropski preizkušnji. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Na zelenice se vrača nekdanji alžirski reprezentant Hilal Houdani, ki se je v dresu NK Maribor poškodoval na uvodni evropski preizkušnji. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Pred nadaljevanjem sezone, med katero na kadrovsko sestavo precej vplivajo neprijetnosti s poškodbami, končno tudi spodbudna novica o dopolnitvi moštva. Potrdimo lahko, da se bosta ob ponovnem zboru vadbi s polno obremenitvijo pridružila tudi Hilal Soudani in Marko Kolar.
1. SNL, Koper - Celje
Sportal Vodilni Celjani v Kopru pustili dve točki, večni derbi Ljubljančanom
Milenko Ačimović
Sportal Legendarni Slovenec, ki ga v teh dneh z razlogom oblegajo Srbi
Damir Krznar Joao Henriques
Sportal Trener Olimpije po večnem derbiju neposreden: Rezultat bi moral biti drugačen
Ne spreglejte