Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 2. 2024,
16.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Franjo Bobinac Olimpijski komite Slovenije Pariz 2024 olimpijske igre

Torek, 13. 2. 2024, 16.33

2 meseca, 1 teden

Pariz 2024

Za letošnje OI 136 slovenskih kandidatov v 23 športnih panogah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Franjo Bobinac | Slovenija se bo v francoski prestolnici predstavila tudi z olimpijsko hišo in predsednik OKS Franjo Bobinac je izpostavil, da bo to poleg športnega nastopa drugi najpomembnejši projekt slovenskega olimpijskega gibanja v tem letu. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenija se bo v francoski prestolnici predstavila tudi z olimpijsko hišo in predsednik OKS Franjo Bobinac je izpostavil, da bo to poleg športnega nastopa drugi najpomembnejši projekt slovenskega olimpijskega gibanja v tem letu.

Foto: www.alesfevzer.com

Izvršni odbor (IO) Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) se je seznanil s širšim seznamom kandidatov za nastop na olimpijskih igrah poleti v Parizu. Strokovni svet za vrhunski šport je 30. januarja imenoval 136 posameznikov v 23 športnih panogah.

Največ kandidatov je v rokometu, 28, saj imata še obe reprezentanci možnost preboja na OI. S 17 kandidati sledi atletika, s po 12 člani pa nato odbojka in košarka z moškima reprezentancama.

Prek številke deset je samo še kajak in kanu na divjih vodah v slalomu, kjer je kandidatov 11, a ne bodo mogli nastopiti vsi na seznamu, čeprav je Slovenija ena redkih držav, ki si je priborila pravico nastopa v vseh kategorijah. Med drugim sta na seznamu dva kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič, za olimpijske medalje pa se bo lahko boril le eden.

Slovenija se bo v francoski prestolnici predstavila tudi z olimpijsko hišo in predsednik OKS Franjo Bobinac je izpostavil, da bo to poleg športnega nastopa drugi najpomembnejši projekt slovenskega olimpijskega gibanja v tem letu, pri katerem bodo sodelovali tudi državni organi, gospodarstvo, kultura in kulinarika.

Obravnavali so še nekaj drugih tem. OKS je prejel 58 vlog za podelitev certifikata športniku prijazno izobraževanje, od tega je bilo 13 prvih prijav in 45 ponovnih. Certifikat so na podlagi izpolnjevanja kriterijev podelili oziroma podaljšali 18 srednjim šolam in 25 visokim oziroma višjim šolam do konca šolskega/študijskega leta 2024/2025.

Priznanje za razvit pristop k spodbujanju dvojne kariere in zagotavljanju športnikom prijaznega izobraževanja bodo podelili trem srednjim šolam in 11 visokim oziroma višjim šolam.

Potrdili so posodobitve modela in razvrstitve športnih panog v razrede konkurenčnosti za potrebe razpisa Fundacije za šport za leto 2024.

Osem pritožb je bilo na podelitev štipendij OKS, štirim so ugodili, to so Alja Ponikvar v ritmični gimnastiki, deskarja na snegu Naj Mekinc in Aljaž Sladič ter šahistka Zala Urh.

Preberite še:

Gorazd Hren Luka Fonda Koper 2023 finale
Sportal Slovenski plezalni tabor se pripravlja na olimpijske kvalifikacije
Janja Šegel Katja Fain Neža Klančar
Sportal Slovenke do vozovnice za Pariz, v Dohi padel tudi svetovni rekord
Maruša Štangar
Sportal Neuspešna olimpijska generalka za slovenski judoistki
Toni Vodišek
Sportal Slovenski adut za medaljo v Parizu se v Avstraliji pripravlja na izziv kariere
slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Zelenortski otoki SP 2023 Luka Dončić
Sportal Žreb za olimpijski košarkarski turnir 19. marca
Pariz 2024
Sportal Kmalu na voljo nove vstopnice za OI v Parizu
Ne spreglejte