Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 2. 2024,
14.44

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Pariz 2024 Slovenska košarkarska reprezentanca

Torek, 13. 2. 2024, 14.44

2 meseca, 1 teden

Olimpijski košarkarski turnir

Žreb za olimpijski košarkarski turnir 19. marca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Zelenortski otoki SP 2023 Luka Dončić | Slovenska reprezentanca bo med 2. in 7. julijem igrala na turnirju v grškem Pireju. | Foto FIBA

Slovenska reprezentanca bo med 2. in 7. julijem igrala na turnirju v grškem Pireju.

Foto: FIBA

Mednarodna košarkarska zveza Fiba je na spletni strani sporočila, da bo žreb olimpijskih turnirjev za moške in ženske na sporedu 19. marca ob 19. uri na sedežu Fibe v Miesu. Turnirja bosta na olimpijskih igrah v Parizu med 27. julijem in 11. avgustom. Slovensko moško reprezentanco julija čakajo kvalifikacije za drugi zaporedni nastop na OI.

Do zdaj je za moški olimpijski turnir znanih 8 od 12 reprezentanc. To so poleg gostiteljice Francije še Avstralija, Kanada, Nemčija, Japonska, Srbija, Južni Sudan in ZDA. Preostale štiri vstopnice bodo osvojili zmagovalci kvalifikacijskih turnirjev.

Slovenska reprezentanca bo med 2. in 7. julijem igrala na turnirju v grškem Pireju. V skupini A bosta tekmeca Nova Zelandija in Hrvaška. V skupini B bosta poleg domačinov Grkov še Egipt in Dominikanska republika.

V španski Valencii bodo igrali Libanon, Angola in Španija v skupini A ter Finska, Poljska in Bahami v skupini B. V latvijski Rigi so Gruzija, Filipini in Latvija v skupini A ter Brazilija, Kamerun in Črna gora v skupini B.

Turnir bo tudi v portoriškem San Juanu, kjer se bodo v skupini A merile reprezentance Mehike, Slonokoščene obale in Litve ter Italija, Portoriko in Bahrajn v skupini B.

Za ženski turnir je znanih že vseh 12 reprezentanc

Za ženski turnir je po kvalifikacijskih turnirjih pretekli teden zdaj znanih vseh 12 udeleženk. To so poleg gostiteljice Francije še Avstralija, Belgija, Kanada, Kitajska, Nemčija, Japonska, Nigerija, Portoriko, Srbija, Španija in ZDA.

Na obeh olimpijskih turnirjih bo 12 reprezentanc razdeljenih v tri skupine po štiri, napredovanje pa si bosta poleg najboljših dveh ekip iz vsake skupine prislužili tudi najboljši tretjeuvrščeni zasedbi skupinskega dela.

Preberite še:

Aleksander Sekulić Slovenija : Venezuela
Sportal Sekulić razkril karte
Argentina Brazilija nogomet
Sportal Argentina spravila v solze Brazilijo, ki je ostala brez nastopa na OI v Parizu
Jan Vide
Sportal Mladi Slovenec jasno odgovoril kritikom
Ne spreglejte