Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
8.26

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Paragvaj Brazilija Argentina Pariz 2024 OI 2024

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 8.26

2 meseca, 2 tedna

Južnoameriške kvalifikacije za OI 2024 v Parizu

Argentina spravila v solze Brazilijo, ki je ostala brez nastopa na OI v Parizu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Argentina Brazilija nogomet | Luciano Gondou, 22-letni napadalec Argentine, jo je pošteno zagodel Braziliji. | Foto Reuters

Luciano Gondou, 22-letni napadalec Argentine, jo je pošteno zagodel Braziliji.

Foto: Reuters

Brazilski upi o še tretjem zaporednem olimpijskem naslovu v moškem nogometu so se razblinili po porazu z 0:1 z Argentino na južnoameriškem olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Caracasu. Argentina se je z zmago uvrstila na olimpijski turnir v Parizu, Paragvaj je premagal Venezuelo z 2:0 in si prislužil drugo olimpijsko vozovnico.

Z zmago je Paragvaj postal prvak južnoameriškega prvenstva v nogometu do 23 let, ki je veljal za kvalifikacijsko sito za poletne olimpijske igre v Parizu. Argentina je osvojila drugo mesto, Brazilija in Venezuela sta ostali brez uvrstitve na olimpijske igre.

Brazilci letos v Franciji ne bodo branili olimpijskega naslova. | Foto: Reuters Brazilci letos v Franciji ne bodo branili olimpijskega naslova. Foto: Reuters

Brazilija, dobitnica zlate medalje v Riu leta 2016 in Tokiu leta 2020, je za nastop v Parizu 2024 potrebovala le remi z veliko tekmico Argentino. Toda strel Luciana Gondouja v 78. minuti po podaji Valentina Barca je pokopal brazilske olimpijske sanje. Argentina si je tako priborila možnost, da osvoji svoje tretje olimpijsko zlato po letih 2004 in 2008. Leta 2008 v Pekingu je zaigral tudi Lionel Messi.

V primerjavi s kvalifikacijskim turnirjem, ki je bil omejen na igralce v starosti do 23 let, bodo lahko na turnirju v Parizu nastopili tudi po trije starejši igralci, kar pomeni, da lahko v Franciji nastopi tudi superzvezdnik Messi, če bo povabljen oziroma se bo odzval reprezentančnemu klicu.

Barve Argentine bi lahko letos na olimpijskih igrah branil tudi Lionel Messi. | Foto: Reuters Barve Argentine bi lahko letos na olimpijskih igrah branil tudi Lionel Messi. Foto: Reuters

Vezist Diego Gomez je v 48. minuti izvedel strel z bele točke, napadalec Marcelo Perez pa je dodal drugi gol v 75. minuti za zanesljivo zmago Paragvaja, ki je nazadnje zaigral na olimpijskem turnirju leta 2004 v Atenah, ko so v finalu izgubili z Argentino in osvojili srebro.

Janja Šegel Katja Fain Neža Klančar
Sportal Slovenke do vozovnice za Pariz, v Dohi padel tudi svetovni rekord
Shelly-Ann Fraser-Pryce
Sportal Slovita atletinja se bo po Parizu upokojila
Luka Dončić
Sportal Dončić z razveseljivim sporočilom Slovencem #video
Tony Estanguet
Sportal Prvi mož OI v preiskavi finančnih organov
Ne spreglejte