Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 2. 2024,
8.42

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Pariz 2024 Olimpijske kvalifikacije Slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Sreda, 7. 2. 2024, 8.42

2 meseca, 2 tedna

"Če bom zdrav, bom na voljo za olimpijske kvalifikacije"

Dončić z razveseljivim sporočilom Slovencem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Luka Dončić | Luka Dončić je po tekmi v New Yorku prejel tudi vprašanje o tem, ali bo julija na voljo slovenski reprezentanci v boju za olimpijske igre. "Če ne bo poškodb, seveda bom. Kdaj nisem bil zraven?" je odgovoril. | Foto Guliverimage

Luka Dončić je po tekmi v New Yorku prejel tudi vprašanje o tem, ali bo julija na voljo slovenski reprezentanci v boju za olimpijske igre. "Če ne bo poškodb, seveda bom. Kdaj nisem bil zraven?" je odgovoril.

Foto: Guliverimage

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić z Dallas Mavericks v ligi NBA dvakrat gostuje v New Yorku. Na prvi tekmi je z odlično predstavo s soigralci premagal Brooklyn Nets s 119:107, po tekmi pa za slovenske novinarje končal ugibanja o olimpijskih kvalifikacijah. Kot je dejal, bo na voljo slovenski reprezentanci, če le ne bo poškodb.

Luka Dončić
Sportal Dončić odvrgel masko in skupaj z Irvingom uprizoril pravi šov

"Ja, bom. Če ne bo poškodb, seveda bom. Kdaj nisem bil zraven?" je Dončić, ki je proti Brooklynu blestel s 35 točkami, 18 skoki in devetimi podajami, odgovoril na vprašanje, ali bo na voljo reprezentanci.

Dončić o tem, ali bo julija na voljo reprezentanci, in rojstvu prvorojenke:

Grški julijski izziv  Julija znova v slovenskem dresu? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Julija znova v slovenskem dresu? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski košarkarji so lani svetovno prvenstvo končali brez boja za medalje na sedmem mestu. Za tolažbo je bil Dončić s povprečjem 27 točk na tekmo prvi strelec tekmovanja in član najboljše peterke prvenstva.

Letos imajo Slovenci pred sabo dva velika izziva. Že ta mesec bodo v Kopru začeli kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2025, julija pa bodo v Pireju lovili vozovnico za olimpijski nastop v Parizu. 

V kvalifikacijah za OI Slovenijo najprej čakata tekmi proti Hrvaški in Novi Zelandiji, v nadaljevanju pa boj za prvo mesto z reprezentancami iz skupine – Grčijo, Egiptom in Dominikansko republiko. Prve tekme bodo 2. julija, finale pa 7. julija. 

Slovenija bo prvo tekmo igrala 2. julija 2024 proti Hrvaški. Po dnevu premora 3. julija, ko se bosta med seboj pomerili Hrvaška in Nova Zelandija, pa se bo 4. julija pomerila z Novo Zelandijo.

Slovenci so se na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu prebili vse do bojev za odličja. Po bolečem polfinalnem porazu proti Franciji so v boju za bron izgubili proti Avstralcem in končali na četrtem mestu.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dallasu zmanjkuje časa

 

Ricky Rubio
Sportal Premagal duševne težave? Podpisal za Barcelono.
Ne spreglejte