Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
17.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hamburg Nemčija MOK

Sreda, 9. 9. 2015, 17.39

8 let

V boj za organizacijo olimpijskih iger leta 2024 tudi Nemčija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemčija se bo spustila v sila zanimiv in vznemirljiv boj za gostitelja poletnih olimpijskih iger, ki bodo leta 2024. Kandidirala bo s Hamburgom.

Kandidaturo z 1,7 milijona prebivalcev drugega nemškega mesta po velikosti mesta ter za Rotterdamom drugega največjega evropskega pristanišča so slovesno s podpisoma predsednika Nemškega olimpijskega in športnega združenja Alfonsa Hörmanna in hamburškega župana Olafa Scholza danes poslali Mednarodnemu olimpijskemu komiteju, ki bo izbral gostitelja olimpijskih iger, ki bodo čez devet let.

Imenitna družba Hamburg bo imel eminentno konkurenco evropskih velemest, saj se za igre potegujejo Pariz, Rim in Budimpešta, pa tudi Los Angeles s pacifiške obale Združenih držav Amerike.

Mednarodni olimpijski komite bo mesto gostitelja olimpijskih iger leta 2024 izbral poleti 2017 na zasedanju v perujski Limi. Zadnji rok za vložitev kandidatur je 15. september.

Hamburg nosilec, a kandidira Nemčija "To je nemška kandidatura. Skupaj s Hamburgom smo nosilci bakle, vendar bo šlo za festival celotne Nemčije," je kandidaturo podkrepil župan Scholz.

"Mednarodno športno družino toplo vabimo, da nas spoznajo kot zelo barvito in izjemno raznoliko državo," pa je bil poetičen prvi mož nemškega športa Hörmann.

Nemci so se izkazali kot mojstri spektakla že pri pošiljanju pisma s kandidaturo ter kot spoštovalci tradicije v dobi interneta in množičnih komunikacij po spletu.

Po podpisu so pismo s kandidaturo v štafeti športniki prenesli vse do poštnega nabiralnika v hamburškem pristanišču, skozi režo pa je pomembno pošiljko potisnila Claudia Bokel, nosilka olimpijske kolajne kot članica srebrne sabljaške ekipe iz Aten.

Najprej referendum, nato ... Seveda pa nad hamburško kandidaturo visi še Damoklejev meč ljudskega odločanja, saj bodo o kandidaturi v Hamburgu odločali na referendumu 29. novembra. Referendumsko odločanje bo sočasno potekalo tudi v Kielu, kjer bodo glasovali o tem, ali naj ob obali njihovega mesta gostijo jadralske olimpijske regate.

Ne spreglejte