Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 7. 2024,
11.15

Osveženo pred

2 uri, 48 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,74
olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024

Natisni članek

Sreda, 24. 7. 2024, 11.15

2 uri, 48 minut

Vohunjenje

Novozelandske nogometašice Kanadčanke obtožujejo vohunjenja z dronom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,74
Kanadska nogometna reprezentanca | Kanadske nogometašice bodo v četrtek igrale proti Novi Zelandiji. | Foto Guliverimage

Kanadske nogometašice bodo v četrtek igrale proti Novi Zelandiji.

Foto: Guliverimage

Novozelandski olimpijski komite (NZOC) je zaradi vohunjenja z brezpilotnim letalnikom oziroma dronom med treningom njihove ženske nogometne reprezentance vložil pritožbo pri Mednarodnem olimpijskem komiteju (Mok). Dron naj bi pripadal enemu izmed članov osebja kanadske ženske nogometne reprezentance, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Incident se je zgodil 22. julija v Saint-Etiennu le tri dni pred dvobojem obeh reprezentanc v prvem krogu skupinskega dela olimpijskega turnirja.

"Osebje novozelandske ženske reprezentance je incident takoj prijavilo policiji, ki je medtem že odkrila in pridržala storilca," je po poročanju dpa v izjavi za javnost zapisal NZOC.

Ob tem je poudaril svojo zavezanost k ohranitvi integritete in poštenosti tako velikega tekmovanja, kot so olimpijske igre. Po njegovih besedah je Kanada že začela preiskavo omenjenega dogodka, ki ga je zakrivil neakreditiran član spremljevalne ekipe kanadske ženske nogometne reprezentance.

Opravičilo

Na neljubo dogajanje v Franciji se je že odzval tudi kanadski olimpijski komite. "Nad nešportno potezo smo šokirani in razočarani. Opravičujemo se novozelandski nogometni zvezi, vsem prizadetim igralkam in novozelandskemu olimpijskemu komiteju," so sporočili iz kanadskega olimpijskega komiteja.

Dodali so še, da se bodo o nadaljnjih korakih posvetovali z organizatorji, Mokom, Mednarodno nogometno zvezo in Kanadsko nogometno zvezo.

Kanada in Nova Zelandija bosta na olimpijskih igrah igrali v skupini A, v kateri bosta nastopili še ekipi Francije in Kolumbije.

Preberite še:

Novak Đoković
Sportal Ne bo pozabil, kako je bil Đoković razočaran
Celine Dion v Parizu
Trendi Celine Dion v Parizu: se na olimpijskih igrah vrača na oder? #video
slovenska ženska rokometna reprezentanca Ana Gros
Sportal Velika čast je pripadla Ani Gros in Benjaminu Savšku #video
Ne spreglejte