SiolNET. Sportal Olimpizem
0,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Nov način izbora

Kdo bo gostil olimpijske igre? Mok bo odslej izbiral drugače.

0,04

termometer

olimpijske igre
Mesto, ki bo dobilo organizacijo, bo lahko k sodelovanju povabilo tudi prizorišča v drugih državah. Foto: Reuters

Skupščina Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) je sprejela nov način izbora organizatorjev olimpijskih iger. Tako bo lahko med drugim organizator izbral tudi prizorišča v drugih državah, ukinili so sedemletno najmanjše obdobje, ko se lahko najprej izbere organizatorja, hkrati pa bodo lahko dodelili tudi več OI.

Thomas Bach Sportal Bach zavrnil možnost neposrednega plačevanja športnikov

Slednje se je izjemoma zgodilo leta 2017, ko sta bila hkrati izbrana Pariz za OI 2024 in Los Angeles za OI 2028, poslej bo to možno kadarkoli. Mesto, ki bo dobilo organizacijo, bo lahko k sodelovanju povabilo tudi prizorišča v drugih državah, saj si Mok želi, da bi bilo v prihodnje še mnogo več tekmovanj na že obstoječih tekmovališčih.

Posebna ocenjevalna komisija Moka za OI je ukinjena, nadomestili sta jo dve komisiji za prihodnje OI, desetčlanska za poletne OI in osemčlanska za zimske. Kandidate za komisiji bo najprej potrjeval izvršni odbor Moka, nato pa še skupščina.

Boks Rio 2016 Sportal Vesela novica za boks: lov na olimpijske medalje uradno odprt!

Kandidatu bodo morali, preden bodo vložili kandidature, izvesti tudi referendume o izvedbi OI, saj je v preteklosti mnogo mest odstopilo, ko niso dobili podpore na glasovanju v lokalnem okolju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin