Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2024,
15.39

Osveženo pred

53 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,37
Carlos Alcaraz Novak Đoković Rafael Nadal olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 7. 2024, 15.39

53 minut

Olimpijske igre, teniški turnir, 3. dan

Đoković v teniški klasiki ugnal Nadala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,37
Novak Đoković Rafael Nadal | V dvoboju velikanov je slavil Novak Đoković. | Foto Reuters

V dvoboju velikanov je slavil Novak Đoković.

Foto: Reuters

V drugem krogu teniškega turnirja na olimpijskih igrah v Parizu sta v središču pozornosti Novak Đoković in Rafael Nadal. Po enostranskem prvem nizu, ki je brez težav pripadel Srbu, je Nadal v drugem uprizoril izjemno vrnitev, a do preobrata ni uspel in Đoković je napredoval z 2:0. Carloz Alcaraz naj ne bi imel prevelikih težav z Nizozemcem.

Novak Đoković : Rafael Nadal 2:0 (6:1, 6:4)

Prvi niz je brez večjih težav pripadel Đokoviću, ki je dvakrat odvzel servis Nadalu. Niz je trajal vsega skupaj 39 minut, končal pa se je s 6:1 v korist Srba.

Ta je izjemno odprl tudi drugi niz in po novih dveh odvzetih servisih povedel s 4:0. A Španec se ni predal in sam naredil serijo štirih zaporednih dobljenih iger in izenačil na 4:4. Đoković je nato dobil naslednji dve igri in se prebil v tretji krog. Dvoboj je zaključil z asom. Za Đokovića je bila to 31. zmaga od zdaj skupaj 60 dvobojev obeh teniških zvezdnikov.

Srb se bo zdaj v osmini finala pomeril z zmagovalcem dvoboja med Dominikom Koepferjem iz Nemčije in Italijanom Matteom Arnaldijem. Španec pa bo igral v osmini finala dvojic skupaj s 17 let mlajšim rojakom Carlosom Alcarazom. Nadal ima že dve zlati olimpijski medalji, leta 2008 je v Pekingu zlato medaljo med posamezniki, leta 2016 pa je bil v Rio de Janeiru prvak med dvojicami. Đoković ima medtem v svoji zbirki zgolj bron iz Pekinga.

Đokoviću odleglo, Nadal vrata Roland Garrosa pušča odprta

Rafael Nadal se je v drugem nizu vrnil, a do preobrata ni prišel. | Foto: Guliverimage Rafael Nadal se je v drugem nizu vrnil, a do preobrata ni prišel. Foto: Guliverimage "Zelo mi je odleglo," je po dvoboju dejal Đoković. "Vse mi je šlo, vodil sem s 6:1 in 4:0, vendar sem odigral površno servisno igro in mu dal nekaj priložnosti," je ocenil svojo igro. Dodal je, da je naredil vse, kar je lahko, da bi se njegov nasprotnik počutil neprijetno.

Nadal je priznal, da je bil Đoković pred njunim prvim dvobojem po več kot dveh letih "nesporen favorit". Španec, ki ga v zadnjih letih pestijo poškodbe, je sicer danes le senca igralca, ki je na Roland Garrosu kraljeval večji del zadnjih dveh desetletij. Njegovo sodelovanje v posamični konkurenci na olimpijskih igrah v Parizu je bilo vse do zadnjega pod vprašanjem. Ali bo še kdaj igral na odprtem prvenstvu Francije, Nadal po tekmi ni jasno odgovoril. "Vsak dan želim dati vse od sebe. Če se bom odločil, da ne želim več igrati, vas bom o tem obvestil," je dejal.

Eden izmed glavnih favoritov turnirja Alcaraz bo v drugem krogu igral proti Nizozemcu Tallonu Griekspoorju.

Angelique Kerber še ne bo končala kariere

Nemška teniška zvezdnica Angelique Kerber se še ne namerava upokojiti. Dva dneva po uvodni zmagi nad Japonko Naomi Osaka je s 6:4, 3:6, 6:4 premagala še Romunko Jaqueline Cristian.

Angelique Kerber je še malce odložila konec kariere. | Foto: Guliverimage Angelique Kerber je še malce odložila konec kariere. Foto: Guliverimage

S tem se je uvrstila v osmino finala olimpijskega turnirja. To pomeni, da lahko 36-letnica dejansko upa na uvrstitev med najboljših osem teniških igralk tokratnih olimpijskih iger. Njena naslednja nasprotnica bo Kanadčanka Leylah Fernandez. Eno olimpijsko medaljo sicer Kerberjeva že ima - na igrah 2016 v Rio de Janeiru je bila druga.

Trikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, ki se je po porodniškem dopustu na teniška igrišča vrnila januarja, je tik pred začetkom olimpijskih iger napovedala, da bo po Parizu zaključila svojo bleščečo kariero. Na teh olimpijskih igrah sicer igra tudi v dvojicah z Lauro Siegemund.

slovenska rokometna reprezentanca, OI, Pariz
Sportal Slovenci do pomembne zmage, hitro slovo Kajzerjeve, Savšek brani zlato
Ne spreglejte