Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2024,
8.21

Osveženo pred

1 ura, 51 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024 Benjamin Savšek

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 7. 2024, 8.21

1 ura, 51 minut

Kanu na divjih vodah, polfinale

Benjamin Savšek danes na OI v Parizu brani zlato iz Tokia

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
Benjamin Savšek | Benjamin Savšek sodi med favorite za najvišja mesta. | Foto Reuters

Benjamin Savšek sodi med favorite za najvišja mesta.

Foto: Reuters

Na olimpijskih igrah v Parizu bo slovenski kanuist na divjih vodah Benjamin Savšek branil olimpijsko zlato iz Tokia. Naš športnik je v vlogi favorita tudi na tej tekmi. Polfinale bo na sporedu ob 15.30, finalna vožnja pa ob 17.20. V finale se bo uvrstilo najboljših 12 kanuistov iz polfinala.

Benjamin Savšek s sobotnima kvalifikacijskima vožnjama ni najbolje opravil in je na koncu zasedel 14. mesto, v polfinale pa se je uvrstilo 16 najboljših kanuistov. Kljub temu so njegovi časi kazali, da je zelo hiter in da bi bil brez napak povsem pri vrhu. Zato bo moral biti za polfinalno vožnjo bolj zbran. Imel je dovolj časa, da je od sobote zbral misli in bo lahko šel na start veliko bolj osredotočen.

"Zavedam se, da me ne čaka lahka naloga, konkurenca je močna, videli ste, kako je v kvalifikacijah letel domačin Nicolas Gestin. Jaz sem dobil določene občutke, videl sem, kako reči potekajo. Tudi v Tokiu kvalifikacije niso bile nič posebnega, pa sem nato le stopnjeval, to bom poskušal tudi letos," je po kvalifikacijah za STA povedal Savšek, ki ne razmišlja toliko o medalji kot o dobrih vožnjah.

Hitrost Benjamina Savška ni sporna. | Foto: Reuters Hitrost Benjamina Savška ni sporna. Foto: Reuters Cela vrsta odličnih rezultatov

Savšek je karieri dosegel praktično vse in tudi v letošnji sezoni je pokazal, da je v odlični formi. Na evropskem prvenstvu v Tacnu se je zavihtel na tretje mesto, na tekmi svetovnega pokala v Pragi pa je bil drugi. Poleg zlate olimpijske medalje ima v zbirki še veliko medalj z največjih tekmovanj. Med drugim je dvakratni svetovni prvak in kar štirikratni evropski prvak.

Prepričani so, da mu lahko uspe

Sedemintridesetletni ljubljanski kanuist je imel že pred olimpijskimi igrami precej napeto obdobje, ko se je z Luko Božičem vse do zadnjega boril za vstopnico na olimpijske igre. Pred tekmo smo se pogovarjali z nekaterimi poznavalci tega športa, med njimi je bil tudi Luka Božič. Vsi so prepričani, da je Savšek v Parizu vsekakor sposoben še enega vrhunskega rezultata.

Do zdaj je uspelo le enemu

Do zdaj je olimpijski naslov v kanuju enosedu, ki bo na igrah na sporedu devetič, uspelo ubraniti le Francozu Tonyju Estanguetu. Lahko njegov uspeh ponvi Beni?

Preberite še:

Benjamin Savšek
Sportal Benjamin Savšek priznava, da bo pritisk nekoliko večji #video
Triatlon, Sena, Pariz 2024
Sportal Triatlonci zaradi onesnažene Sene tudi brez drugega treninga
Loana Lecomte
Sportal V grozljivem padcu na olimpijskih igrah Loana Lecomte utrpela poškodbo glave
Ne spreglejte