Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
28. 7. 2021,
10.00

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,47

2

Natisni članek

Benjamin Savšek

Sreda, 28. 7. 2021, 10.00

2 leti, 8 mesecev

Prihod Benjamina Savška

Zlati Benjamin Savšek je doma! #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,47

2

Benjamin Savšek, zlati olimpijski kanuist na divjih vodah, je v jutranjih urah prišel domov iz Tokia. Na Letališču Jožeta Pučnika so ga pričakali njegovi najbolj zvesti navijači in tudi njegova družina. Med drugim se je tudi on razveselil olimpijskega zlata Primoža Rogliča.

V ponedeljek je Benjamin Savšek, kanuist na divjih vodah, v Sloveniji poskrbel za veliko športno evforijo, potem ko je v kanuju na divjih vodah osvojil zlato olimpijsko medaljo. To je bila edina medalja, ki je slovenskemu olimpijskemu junaku še manjkala v vitrini.

"Vesel sem, da sem se vrnil domov. Predvsem sem vesel te zlate medalje. To so res lepi trenutki," nam je uvodoma povedal 34-letni Ljubljančan, ki danes že nekoliko bolj dojema, kaj mu je uspelo. "Vidim, da se veliko prijateljev in družina veselijo z menoj. Želim si čim več takšnih trenutkov."

Fotogalerija
1 / 9

Foto: Matic Klanšek Velej

Čoln bo kakšen teden ostal v vreči

Beni, kot tudi kličejo Savška, je namreč pred tem že osvojil naslov svetovnega prvaka, večkrat pa se je okronal z naslovom evropskega prvaka. Na olimpijskih igrah v Tokiu, te so bile že njegove tretje, mu je vendarle uspel dosežek kariere. Zmagal je z veliko prednostjo, potem ko je drugouvrščenega Čeha Lukaša Rohana prehitel z več kot tremi sekundami prednosti, tretji, Sideris Tasiadis, pa je za njim zaostal že več kot pet sekund. Kot nam je povedal, se zagotovo nekaj časa ne bo usedel v čoln. "Kakšen teden bo zagotovo ostal v vreči. Potem bom videl, če ga bom vzel seboj na dopust. Se še nisem odločil."

"Želim si, da jima uspe vrhunska vožnja." | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Želim si, da jima uspe vrhunska vožnja." Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Alji in Petru na tekmi želi vse dobro

Čeprav ima Beni te dni ogromno obveznosti, si bo vseeno vzel čas za svoje kajakaške kolege, ki še tekmujejo v Tokiu. Olimpijska tekma čaka še kanuistko Aljo Kozorog in kajakaša Petra Kauzerja.

"Zaželel sem mu vse dobro. On to že obvlada. Zaželel sem mu vrhunski nastop. Res je, da me je pred mojim nastopom miril. Imel sem neprespano noč, veliko sem razmišljal o svojem nastopu in njegov nasvet mi je res dal motivacijo. Rekel sem si, da bom poskusil izkoristiti to priložnost. K sreči se mi je izšlo in upam, da se bo izšlo tudi njemu. Vem, da si tudi on zelo želi," je še povedal Savšek, ki se kakšen teden zagotovo ne bo usedel v čoln.

Trener Jože Vidmar je en najbolj zaslužnih za uspehe Benjamina Savška. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Trener Jože Vidmar je en najbolj zaslužnih za uspehe Benjamina Savška. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Treba je bilo samo realizirat"

Eden bolj zaslužnih za uspeh Benjamina Savška je tudi Jože Vidmar, njegov dolgoletni trener. "Vedel sem, da je sposoben vrhunskega rezultata. Že zadnjih nekaj let je kazal, da je en najhitrejših kanuistov na svetu. To je bilo treba samo realizirati in to mu je letos uspelo na olimpijskih igrah. Že v preteklosti je bil zelo blizu, ampak mu zaradi določenih okoliščin ni uspelo. V Tokiu mislim, da se mu je vse sestavilo."

Uspeha Primoža Rogliča so se razveselili tudi Benjamin Savšek in njegovi najbližji.

Veselje Savška, ko je izvedel za zlato Primoža Rogliča

Kmalu po svojem sprejemu je Savšek izvedel, da ima zlato olimpijsko medaljo tudi naš kolesar Primož Rogilč. "Tooooo!" je bilo slišati z njegovih ust, ko je s svojo družino sedel za mizo. V olimpijskem vzdušju so Rogliču zaploskali tudi drugi.

 

Matjaž Savšek in Benjamin Savšek
Sportal Oče olimpijskega prvaka: Zanj je bila kazen, če ni smel na trening
Benjamin Savšek Tokio 2020
Sportal Zlati Savšek: Tako dober, da ne bi upal še enkrat na brzice
Benjamin Savšek
Sportal Olimpijski prvak nekoč: Navihan fantič in nikoli nesramen
Benjamin Savšek Tokio 2020
Sportal Pred njim je to uspelo le še petim
Benjamin Savšek Tokio 2020
Sportal "Klanjam se, kakšna dominacija pod tem pritiskom, mojster!"
Benjamin Savšek Tokio 2020
Sportal Benjamin Savšek je postal olimpijski prvak! #foto
Ne spreglejte