Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 7. 2021,
6.40

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Žiga Ravnikar Tokio 2020

Torek, 27. 7. 2021, 6.40

2 leti, 9 mesecev

OI Tokio, lokostrelstvo

Ravnikar izgubil v prvem krogu na izpadanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Žiga Ravnikar | Foto Anže Malovrh/STA

Foto: Anže Malovrh/STA

Slovenski lokostrelec Žiga Ravnikar je v prvem krogu na izpadanje na olimpijskih igrah v Tokiu moral priznati premoč izkušenemu Italijanu Mauru Nespoliju. Ta ga je na olimpijski premieri z ukrivljenim lokom izločil z izidom 6:0, s čimer je za Ravnikarja OI konec.

V predtekmovanju na dan odprtja iger minuli petek je 21-letni Ravnikar dosegel 41. mesto med 64 nastopajočimi lokostrelci.

Za tekmeca v prvem dvoboju na izpadanje je imel 12 let starejšega Italijana, sedmega tekmovalca svetovne lestvice. Ravnikar je takrat dejal, da je Nespoli zelo dober, a ga želi premagati.

Obračun slovenskega in italijanskega lokostrelca se je sicer začel z 20-minutno zamudo zaradi tehničnih težav v centru Yumenoshima. Nespolija to ni zmedlo, saj je zanesljivo dobil tri nize in hitro odločil vprašanje o zmagovalcu.

V prvem nizu je bil Ravnikar še najbližje, a je Italijan s 27:26 v doseženih krogih slavil in dobil prvi točki. Nato je bil v naslednjih dveh še bolj prepričljiv in slavil z 29:26 in 27:25.

"S streljanjem sem zelo zadovoljen, a s trenerjem sva kar malo jezna. Vse puščice so bile zelo blizu črte, a nobena enostavno ni prijela. Naredil sem devet zelo dobrih strelov, tega ne bi popravljal, a ni zletelo tako, kot bi moralo, in to je umetnost našega športa," je po nastopu ocenil 21-letni slovenski reprezentant.

Strelec kamniškega kluba je dodal: "Dve sedmici sem ustrelil malce desno zaradi vetra, sicer pa so bili pogoji v redu. Tudi treme nisem imel. Bil sem celo bolj sproščen od nasprotnika, žal pa je pri nas center zelo majhen in pride dan, ko ne gre v desetico. Jutri bi bilo pa lahko drugače. Pogovarjamo se o centimetru ali dveh na razdalji 70 metrov."

Ravnikar, ki se je na igre uvrstil kar malce nepričakovano, je priznal, da je z nastopom dobil novo motivacijo tudi za Pariz 2024: "Prepričan sem, da bomo tam z ekipo in se borili za kolajno. To bo moj cilj tudi na svetovnem prvenstvu septembra v ZDA."

Darko Jorgić
Sportal Izjemni Jorgić šokiral četrtega igralca sveta in se uvrstil v četrtfinale!
Luka Dončić
Sportal Takšen košarkar se rodi enkrat in rodil se je v Ljubljani
Lydia Jacoby
Sportal Sedemnajstletnica šokirala branilko naslova
Ne spreglejte