Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 8. 2021,
6.10

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

2

Natisni članek

gimnastika Tokio 2020 Simone Biles

Nedelja, 1. 8. 2021, 6.10

2 leti, 8 mesecev

američanka se bo o nastopu na gredi odločila prihodnji teden

Nov dan, nova odpoved Simone Biles. Bo nastopila na gredi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

2

Simone Biles | Simone Biles je odpovedala nastop tudi v finalu parterja. | Foto Reuters

Simone Biles je odpovedala nastop tudi v finalu parterja.

Foto: Reuters

Ameriška gimnastična zvezdnica Simone Biles, ki je na olimpijskih igrah v Tokiu odstopila sredi ekipne tekme, nato pa odpovedala še finale mnogoboja ter preskoka in dvovišinske bradlje, ne bo nastopila niti v finalu parterja. Kot je danes tvitnila ameriška gimnastična zveza, se bo o nastopu na gredi, zadnjem na teh OI, odločila naslednji teden. "Vsi te podpiramo, Simone," so prek Twitterja še sporočili iz gimnastične zveze ZDA.

Simone Biles
Sportal Nova odpoved Bilesove: Nisem se predala

Ena glavnih zvezd Ria 2016 ter dobitnica 31 kolajn z OI ter svetovnih prvenstev, je šokirala javnost, ko je po ponesrečenem nastopu na preskoku odstopila sredi ekipne tekme, na kateri so Američanke branile naslov. Zaradi psihičnih težav ni branila niti mnogobojske krone, že prej pa je odpovedala tudi finala na preskoku in bradlji.

Bilesova je prek družbenih omrežij sporočila, da jo dajejo "twistieji", s čimer je želela povedati, da njena glava in telo nista usklajena. Ko se to zgodi na primer strelcu, ta zgreši tarčo, če pa ima s tem težave telovadka, si lahko tudi zlomi vrat, je slikovito njene težave skušala pojasniti nekdanja kapetanka ameriške vrste Aly Reismann.

Sunisa Lee
Sportal Tudi brez Bilesove veselje za ZDA, Sunisa Lee je nova olimpijska kraljica

Bilesova sama je v objavi prek Instagrama ob posnetku, v katerem med treningom napačno pristane na blazinah, zapisala, da ima trenutno "težave dobesedno z vsemi orodji, kar je slabo".

Ko je imela nazadnje tovrstne težave, je trajalo več tednov, da so se umirile. "Povsem odkrito, ni jasne časovnice za to," je še zapisala 24-letnica, ki je odstopila še od petega nastopa na teh igrah - za ekipno tekmo ji vseeno pripada srebro - in ima zdaj le še eno možnost, finale na gredi.

Jordan Chiles
Sportal Nenaden umik Simone Biles priložnost za njeno najboljšo prijateljico

"Dovoljeno je, da imam meje omejitve, ne da bi se zaradi njih počutila slabo." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Dovoljeno je, da imam meje omejitve, ne da bi se zaradi njih počutila slabo." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Ob številnih izrazih podpore športnikov in ljudi javnega življenja po vsem svetu je njeno ravnanje in pogum pri razbijanju tabujev okoli duševnih težav v petek pohvalil predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach. Ta je dejal, da je Bilesova po odstopu sredi ekipne tekme z navijanjem za sotekmovalke pokazala pravi olimpijski duh.

Priznanje, da zaradi duševnih težav ni sposobna nadaljevati tekmovanja, pa je po Bachovih besedah terjalo veliko poguma.

Ob številnih izrazih podpore se Bilesova obenem sooča tudi s kritikami tistih, ki menijo, da se je predala. "Za tiste, ki pravite, da sem se predala - nisem se. Kot je vidno na posnetku, moja glava in telo enostavno nista usklajena," je še zapisala.

Bilesova je sicer zelo dejavna na družbenih omrežjih. Nazadnje je v zgodbi na Instagramu objavila risbo z besedami: Dovoljeno je, da imam meje omejitve, ne da bi se zaradi njih počutila slabo."

Jordan Chiles
Sportal Kraljica gimnastike odpovedala tudi nastop v posamičnem mnogoboju
Simone Biles
Sportal Rusinjam naslov, Bilesova razjasnila, zakaj je predčasno končala tekmo
Ne spreglejte