Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 7. 2021,
11.12

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

2

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 21. 7. 2021, 11.12

1 leto, 2 meseca

Dončić in ekipa prispeli v olimpijsko vas: Občutki so neverjetni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,07

2

Luka Dončić | Foto Hendrik Osula/FIBA

Foto: Hendrik Osula/FIBA

Slovenska moška košarkarska reprezentanca je po petih dnevih zapustila pripravljalni tabor v mestecu Fukui in po krajšem poletu do Tokia točno opoldne po lokalnem času vstopila v olimpijsko vas, je sporočila Košarkarska zveza Slovenije.

Selektor Aleksander Sekulić je igralcem namenil prost popoldan, v četrtek pa bodo košarkarji prvič preizkusili koše v dvorani za trening v Saitama Super Areni, ki bo gostila tekme olimpijskega turnirja.

Luka Rupnik | Foto: Sportida Luka Rupnik Foto: Sportida Luka Rupnik: Do prve tekme je še nekaj dni in komaj čakamo

"Pripravljalni tabor smo dobro izkoristili. Poudarek na treningih je bil predvsem na naši igri. Pogledali smo kar nekaj posnetkov tekem iz Kaunasa, jih s trenerji analizirali ter delali na odpravi pomanjkljivosti. V ekipi je opazno veliko pričakovanje pred začetkom olimpijskega turnirja, ki se je s prihodom v Tokio in olimpijsko vas še povečalo. Občutki so neverjetni. Lepo je videti številne športnike na istem mestu in zelo veseli smo, da smo tu. Do prve tekme je še nekaj dni in komaj čakamo, da se vse skupaj začne," je ob prihodu v olimpijsko vas dejal reprezentant Luka Rupnik.

Slovenija bo na svojih prvih olimpijskih igrah igrala v skupini C skupaj z Argentino, Japonsko in Španijo. Moški košarkarski turnir se bo v Tokiu začel 25. julija, dva dni po slovesnem odprtju iger, in bo potekal do 7. avgusta.

Slovenija bo 26. julija ob 6.40 po slovenskem času igrala proti Argentini, 29. julija ob isti uri proti Japonski, 1. avgusta ob 10.20 pa še proti Španiji.

Selektor Aleksander Sekulić je igralcem namenil prosto popoldne. | Foto: FIBA Selektor Aleksander Sekulić je igralcem namenil prosto popoldne. Foto: FIBA

Kako bo potekalo tekmovanje?

V skupini A bodo igrali Iran, ZDA, Francija in Češka, v skupini B pa Avstralija, Nigerija, Nemčija in Italija. V četrtfinale se bosta uvrstili najboljši dve reprezentanci vsake skupine ter dve najboljši tretjeuvrščeni ekipi.

Po odigranem skupinskem delu, ki bo potekal med 25. julijem in 1. avgustom, bodo štiri četrtfinalne tekme na sporedu v torek, 3. avgusta. Pari četrtfinala bodo določeni z žrebom, ki bo na sporedu po vseh odigranih tekmah skupinskega dela. Polfinale sledi v četrtek, 5. avgusta, tekmi za tretje mesto in finale pa v soboto, 7. avgusta.

Luka Dončić
Sportal Za Dončića ni nič samoumevno
Luis Scola in Pau Gasol
Sportal Visoki oviri za Slovenijo: Španci in Argentinci razkrili olimpijske karte
slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal Selektor je izbral: to so košarkarji, ki bodo lovili slovenske olimpijske sanje
Ne spreglejte