Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2020,
20.21

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

OK Formis odbojka

Sreda, 29. 1. 2020, 20.21

4 leta, 2 meseca

Sodelovanje s Kitajsko

Velike spremembe pri Formisu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Formis, Weiping Su, Peijia Li | Formis bo v drugem delu sezone računal na nadarjenost in zagnanost dveh novih igralk iz Kitajske.  | Foto OK Formula Formis

Formis bo v drugem delu sezone računal na nadarjenost in zagnanost dveh novih igralk iz Kitajske.

Foto: OK Formula Formis

Ženski odbojkarski klub Formis bo v drugem delu sezone močno okrepljen. Vodstvo se je dogovorilo za sodelovanje z enim izmed kitajskih podjetij, za začetek pa v Slovenijo prihajata dve igralki.

Formis bo v drugem delu sezone računal na nadarjenost in zagnanost dveh novih igralk iz Kitajske. V Rogozo se selita Weiping Su in Peijia Li. Prva je 23-letna sprejemalka, ki v višino meri 185 centimetrov, v svoji karieri pa je do zdaj igrala v močni kitajski ligi. V zadnji sezoni je nosila dres Sichuana. Lijeva je leto mlajša, igra pa na položaju blokerke. Do nedavnega igralka Henana, prav tako kluba iz kitajske lige, v višino meri 186 centimetrov.

Obe igralki sta se že priključili ekipi in na treningih že dokazali kakovost. Formis bo z njima poskušal brez pretresov končati sezono in si zagotoviti obstanek med elito, v klubu pa zagotavljajo, da se bo sodelovanje s Kitajci v prihodnosti vsekakor še okrepilo in bo še dodatno predramilo žensko odbojkarsko sceno v Sloveniji.

Formis je sicer v novo desetletje vstopil z novim klubskim vodstvom. Novi predsednik kluba je David Štampar, pomembna pridobitev pa je tudi nova sponzorka pogodba s kitajskimi vlagatelji, ki imajo v lasti hotel Villa Mari. Na novinarski konferenci so predstavili tudi novega trenerja Zorana Jerončiča.

"Za ta velik korak smo se odločili po slabih rezultatih v prvem delu prvenstva. Izjemno nas veseli, da smo pridobili novega sponzorja. Naš prvi cilj je obstanek v 1. a ligi, želimo pa si tudi kak odmeven rezultat in, jasno, v glavnem domačim dekletom omogočiti čim boljše pogoje za trening in delo," razkriva novi predsednik OK Formis David Štampar, ki je še dejal, da se z novim sponzorjem dogovarjajo za dolgoročno sodelovanje.

Preberite še:

Calcit Volley
Sportal Mariborčanke meljejo naprej
Eva Mori
Sportal Fantastičen teden za Evo Mori in lepo priznanje #video
Calcit Volley
Sportal GEN-I Volley še naprej čaka, rezervistke Nove KBM izgubile v Banjaluki
Ne spreglejte