Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
26. 1. 2020,
20.42

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

GEN-I Volley Liga MEVZA Nova KBM Branik Calcit Volley

Nedelja, 26. 1. 2020, 20.42

4 leta, 3 mesece

Liga Mevza, ženske, 13. krog

GEN-I Volley še naprej čaka, rezervistke Nove KBM izgubile v Banjaluki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley | Mariborčankam in Novogoričankam so se na zaključnem turnirju pridružile tudi Kamničanke. | Foto Klemen Brumec

Mariborčankam in Novogoričankam so se na zaključnem turnirju pridružile tudi Kamničanke.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcit Volleyja so v 13. krogu srednjeevropske lige v Kamniku premagale Kaštelo s 3:1 in si z novimi tremi točkami že zagotovile nastop na zaključnem turnirju v Novi Gorici, kjer bodo nastopale tudi gostiteljice, odbojkarice GEN-I Volleyja in vodilna Nova KBM Branik. Novogoričanke so v nedeljo ostale praznih rok v Brčkem, Mariborčanke pa z rezervno postavo v Banjaluki.

GEN-I Volley
Sportal Goriške strele udarile mimo, za zdaj še brez zaključnega turnirja lige MEVZA

Na zaključnem turnirju, ki bo 8. in 9. februarja v Novi Gorici, bo Nova KBM Branik v polfinalu igral proti GEN-I Volley, drugi par pa bo Calcit Volley - Jedinstvo-Bimal Brčko.

Kaštelanke so v prvem medsebojnem obračunu doma premagale Kamničanke in jih tudi s tem porazom nekoliko oddaljile od zaključnega turnirja, zato je bil motiv domače ekipe na predzadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige še toliko večji.

V Banjaluko odpotovala mladinska ekipa

Odbojkarice Nove KBM Branika so si že zagotovile prvo mesto pred končnico srednjeevropske lige, zato vodstvo kluba po napornem tednu ni hotelo še bolj obremenjevati najboljših igralk. V Banjaluko je poslalo mladinsko ekipo, ki jo je namesto Radovana Gačiča vodil Dejan Pušnik. Mlade Mariborčanke, od katerih so članice prve ekipe le Klara Milošič, Iva Šijanec in Neja Kramberger, a še te v Gačičevi četi niso v prvem planu, so se sicer borile po najboljših močeh, a proti Banjalučankam niso imele možnosti.

Banjaluka Volley : Nova KBM Branik 3:0 (-14, -18, -18).

* Dvorana Borik, gledalcev 200, sodnici: Jurković, Kramar Šandl.
* Banjaluka Volley: Ti. Đapa 9, Šorak 10, Ta. Đapa 5, Šakotić, Marković 1, Vujnič 15, Biberdžić, Kovačević 16, Ivković, Glišić 3, Mihajlović.
* Nova KBM Branik: U. Cikač, Winkler, Grubišič-Čabo 6, Bengez 3, N. Cikač, Augustinovič 2, Milošič 4, Šijanec 1, Kramberger 10, Bratkovič, Seljak 2, Boroja.

V prvem nizu so Banjalučanke, ki so do zdaj v ligi zmagale le enkrat, Mariborčanke pa so le enkrat izgubile, še to na začetku v prvem slovenskem derbiju s Calcitom, vodile od začetka do konca, tekmicam so dopustile le 14 točk. Na začetku drugega niza je bilo bolj enakovredno, Nova KBM Branik je celo nekajkrat povedla, toda v drugem delu niza so domače ušle in zanesljivo dobile tudi ta niz. Tudi v tretjem nizu Banjalučanke niso imele večjih težav.

Najboljša gostujoča igralka je bila Neja Kramberger, ki je ob solidnem odstotku uspešnosti napadov dosegla deset točk. Preostale napadalke so imele več težav.

Novogoričanke letos še brez zmage

Odbojkarice GEN-I Volleyja še naprej čakajo na prvo zmago letos. V Brčkem so zabeležile četrti zaporedni poraz v letu, ki pa ne bo imel negativnih posledic. Zaradi tega, ker bodo gostiteljice zaključnega turnirja, so se nanj uvrstile neposredno, tako da posebej velikega motiva niso imele, povsem nasprotno pa je veljalo za Jedinstvo, ki bi se z zmago pridružil slovenskim ekipam na turnirju v Novi Gorici.

Jedinstvo Bimal : GEN-I Volley 3:0 (-21, -24, -22) 

Dvorana Gimnazije Brčko, gledalcev 285, sodnika: Muha, Bardić (oba Hrvaška).

Jedinstvo-Bimal Brčko: Babić 15, Biberdžić, Kenjalo 2, Radović 7, Vukoje 10, Gajić, Vujičić, Karać 2, Dragović, Popović, Radišković 15, Mitrović, Husić 1, Vajdova.
GEN-I Volley: Sillah 6, Ferlinc 3, Goršek 10, Velikonja Grbac 7, Spanou 13, Forštnarič, P. Blažič, Kovač 8, T. Blažič, Jovanović 1, Žigon.

Motiv je naredil svoje, čeprav so tudi Novogoričanke imele svoje priložnosti. Žal jim je lahko predvsem za drugi niz. V njem so sicer zaostajale z 19:24, toda nato so z odličnim začetnimi udarci Neli Goršek, v končnici je dosegla dva asa, skupno na tekmi pa kar pet, izenačile. V protinapadu so imele priložnost za vodstvo, a je bila Sara Kovač v napadu neuspešna, kar so nekaj trenutkov pozneje domače kaznovale.

Tudi v tretjem nizu so Novogoričanke zaostale že na začetku, zaostajale so s 4:10, a pred končnico tekmice ujele, z blokom Nuše Ferlinc so izenačile na 18:18. Ekipi sta bili izenačeni še na 19. točki, nato pa so gostiteljice ušle na +3. Primorkam se je še uspelo približati na točko zaostanka, toda nato je as Ivane Radović gostiteljicam zagotovil prvo zaključno žogo, drugo so izkoristile.

Liga MEVZA, ženske, 13. krog:

Lestvica:

1. Nova KBM Branik 12 tekem - 30 točk
2. ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko 11 - 22
3. Calcit Volley 11 - 19
4. HAOK Mladost Zagreb 11 - 16
5. GEN-I Volley 11 - 14
6. UOK Banjaluka Volley 11 - 9
7. HOK Kaštela 11 - 8

Ne spreglejte