SiolNET. Sportal Odbojka
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Wagrain, finale evropske serije v odbojki na snegu

Slovenci tokrat brez odličja v odbojki na snegu: Lahko smo veseli, da smo sploh nastopili

0,03

termometer

Odbojka na snegu | Slovenci so v avstrijskem smučarskem središču zasedli končno peto mesto. | Foto: Kolektiff/OZS
Slovenci so v avstrijskem smučarskem središču zasedli končno peto mesto. Foto: Kolektiff/OZS

Slovenski odbojkarji Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk, Denis Robida in Žan Zajc so na finalu evropske serije v odbojki na snegu v Wagrainu osvojili peto mesto. V avstrijskem smučarskem središču je nastopilo 26 ekip iz 15 držav, slovenska zasedba pa je branila lansko srebrno medaljo, a je bila zaradi številnih težav z zdravjem predvsem vesela, da je sploh lahko nastopila.

Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk in Denis Robida, ki se jim je v Avstriji pridružil še Žan Zajc, so prejšnji konec tedna na Krvavcu osvojili naslov državnih prvakov, tokrat pa so prvič v tej sezoni natopili še v evropski konkurenci.

Naši fantje, ki so na finalu evropske serije v Wagrainu branili srebro, so nastope na snežni podlagi začeli z obračunom proti italijanski zasedbi, Burgmannu, Hanniju in Seeberju, ter izgubili z 0:2, v nadaljevanju pa z 2:0 prepričljivo premagali drugo italijansko ekipo, Di Risia, Geronima, Camozzija in Amorosija. V boju za uvrstitev v polfinale so se slovenski predstavniki srečali z lanskimi zmagovalci, Čehi, Mrkousom, Pihero in Trousilom, ter klonili z 0:2 in tako turnir končali na petem mestu, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Prejšnji konec tedna na Krvavcu so osvojili naslov državnih prvakov v odbojki na snegu. | Foto: Kolektiff/OZS Prejšnji konec tedna na Krvavcu so osvojili naslov državnih prvakov v odbojki na snegu. Foto: Kolektiff/OZS

"Lahko smo veseli, da smo v Wagrainu sploh nastopili"

Čeprav so si pred odhodom v Avstrijo kot cilj postavili osvojitev odličja, v našem taboru niso preveč razočarani. "Glede na vse zdravstvene težave, ki smo jih imeli, smo lahko veseli, da smo v Wagrainu sploh nastopili. Tadej je zaradi bolezni preležal ves teden, tudi sam sem imel vročino in tudi zato se nam je na turnirju pridružil še Žan Zajc, da smo v igri dobili nekaj širine. S petim mestom smo zadovoljni, želeli smo si sicer malce več, a nam je glede na okoliščine kljub vsemu uspel dober rezultat. Žal mi je, da smo na prvi tekmi iz rok izpustili vodstvo, pa tudi, da smo v boju za polfinale spet izgubili proti Čehom, ki so nas lani premagali v finalu. Sicer pa je bilo tokrat precej težje igrati. Vreme se je ves čas spreminjalo, zato so bili pogoji precej zahtevni. Igrali smo v sončnem vremenu, a je tudi snežilo, zatem se je spet pokazalo sonce, tako da res nismo vedeli, kaj pričakovati. Turnir je bil precej močan, konkurenca je vse večja. Že v kvalifikacijah je nastopilo 16 ekip, ki so se borile le za dve mesti v glavnem delu tekmovanja, kar le kaže na to, da je odbojka na snegu vse bolj priljubljena," je po nastopu v Wagrainu za OZS dejal Danijel Pokeršnik.

Evropska sezona, ki je bila zaradi odpovedi turnirjev v Turčiji, močno okrnjena, bo z jutrišnjimi finalnimi obračuni tako končana.

Preberite še:

ACH Volley powervolleys Düren liga prvakov Sportal ACH vodi proti Krki, Calcit proti Fužinarju
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin