Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 3. 2023,
19.20

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Žan Zajc Denis Robida Tadej Boženk Danijel Pokeršnik odbojka na snegu

Sobota, 25. 3. 2023, 19.20

1 leto, 1 mesec

Wagrain, finale evropske serije v odbojki na snegu

Slovenci tokrat brez odličja v odbojki na snegu: Lahko smo veseli, da smo sploh nastopili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Odbojka na snegu | Slovenci so v avstrijskem smučarskem središču zasedli končno peto mesto. | Foto Kolektiff/OZS

Slovenci so v avstrijskem smučarskem središču zasedli končno peto mesto.

Foto: Kolektiff/OZS

Slovenski odbojkarji Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk, Denis Robida in Žan Zajc so na finalu evropske serije v odbojki na snegu v Wagrainu osvojili peto mesto. V avstrijskem smučarskem središču je nastopilo 26 ekip iz 15 držav, slovenska zasedba pa je branila lansko srebrno medaljo, a je bila zaradi številnih težav z zdravjem predvsem vesela, da je sploh lahko nastopila.

Danijel Pokeršnik, Tadej Boženk in Denis Robida, ki se jim je v Avstriji pridružil še Žan Zajc, so prejšnji konec tedna na Krvavcu osvojili naslov državnih prvakov, tokrat pa so prvič v tej sezoni natopili še v evropski konkurenci.

Naši fantje, ki so na finalu evropske serije v Wagrainu branili srebro, so nastope na snežni podlagi začeli z obračunom proti italijanski zasedbi, Burgmannu, Hanniju in Seeberju, ter izgubili z 0:2, v nadaljevanju pa z 2:0 prepričljivo premagali drugo italijansko ekipo, Di Risia, Geronima, Camozzija in Amorosija. V boju za uvrstitev v polfinale so se slovenski predstavniki srečali z lanskimi zmagovalci, Čehi, Mrkousom, Pihero in Trousilom, ter klonili z 0:2 in tako turnir končali na petem mestu, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Prejšnji konec tedna na Krvavcu so osvojili naslov državnih prvakov v odbojki na snegu. | Foto: Kolektiff/OZS Prejšnji konec tedna na Krvavcu so osvojili naslov državnih prvakov v odbojki na snegu. Foto: Kolektiff/OZS

"Lahko smo veseli, da smo v Wagrainu sploh nastopili"

Čeprav so si pred odhodom v Avstrijo kot cilj postavili osvojitev odličja, v našem taboru niso preveč razočarani. "Glede na vse zdravstvene težave, ki smo jih imeli, smo lahko veseli, da smo v Wagrainu sploh nastopili. Tadej je zaradi bolezni preležal ves teden, tudi sam sem imel vročino in tudi zato se nam je na turnirju pridružil še Žan Zajc, da smo v igri dobili nekaj širine. S petim mestom smo zadovoljni, želeli smo si sicer malce več, a nam je glede na okoliščine kljub vsemu uspel dober rezultat. Žal mi je, da smo na prvi tekmi iz rok izpustili vodstvo, pa tudi, da smo v boju za polfinale spet izgubili proti Čehom, ki so nas lani premagali v finalu. Sicer pa je bilo tokrat precej težje igrati. Vreme se je ves čas spreminjalo, zato so bili pogoji precej zahtevni. Igrali smo v sončnem vremenu, a je tudi snežilo, zatem se je spet pokazalo sonce, tako da res nismo vedeli, kaj pričakovati. Turnir je bil precej močan, konkurenca je vse večja. Že v kvalifikacijah je nastopilo 16 ekip, ki so se borile le za dve mesti v glavnem delu tekmovanja, kar le kaže na to, da je odbojka na snegu vse bolj priljubljena," je po nastopu v Wagrainu za OZS dejal Danijel Pokeršnik.

Evropska sezona, ki je bila zaradi odpovedi turnirjev v Turčiji, močno okrnjena, bo z jutrišnjimi finalnimi obračuni tako končana.

Preberite še:

ACH Volley powervolleys Düren liga prvakov
Sportal ACH vodi proti Krki, Calcit proti Fužinarju
Ne spreglejte