Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 3. 2023,
21.35

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

OK Merkur Maribor Calcit Volleyball ACH Volley 1 DOL

Sobota, 25. 3. 2023, 21.35

1 leto

1. DOL za moške, četrtfinale, prve tekme

ACH vodi proti Krki, Calcit proti Fužinarju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
ACH Volley powervolleys Düren liga prvakov | ACH Volley se za polfinale meri s Krko. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

ACH Volley se za polfinale meri s Krko.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Začel se je četrtfinale moškega odbojkarskega državnega prvenstva. Branilec naslova ACH Volley se za polfinale meri s Krko in prvo tekmo je dobil s 3:0. Tudi Calcit je na prvi tekmi že s 3:0 premagal Fužinarja, Panvita Pomgrad se meri s Triglavom, Mariborčani pa s Salonitom.

Salonit je bil največje razočaranje državnega prvenstva. Z veliko težavo se je neposredno uvrstil v četrtfinale, dolgo časa je celo kazalo, da se bo boril za obstanek. Na drugi strani so Mariborčani iz tekme v tekmo rasli, kazali zelo dobre predstave, tako da je bilo malo tistih, ki so pričakovali težave proti Primorcem.

Toda varovanci Sebastijana Škorca so tekmece zlomili šele v petem nizu, še ta pa je bil izenačen. Težave je napovedoval že sam začetek, v katerem se je dalo videti, kdo bo Mariborčanom povzročal največ problemov. Ahmed Ihbajri in Matic Vrtovec sta poskrbela za vodstvo gostov s 6:3, nato pa je razlika rasla vse do izida 4:13. Jasno je bilo, da se Štajerci v tem nizu ne bodo mogli več vrniti, zato pa so bolje zaigrali v drugem, v katerem so ves čas vodili, čeprav sam izid 25:22 ne kaže na to, pa so ga dobili zanesljivo.

V tretjem so spet na začetku ušli Kanalci, a po izidu 3:7 vodstva niso višali, ampak se je prednost preselila na stran domačih. Pred končnico so spet pritisnili gosti, izenačili na 20:20, pozneje tudi na 23:23, domači pa so do vodstva z 2:1 prišli po bloku Žige Donika. V četrtem nizu si je Salonit na sredini s petimi zaporednimi točkami priigral lepo prednost, ki je bila dovolj, da je moral zmagovalca odločiti peti niz, pa čeprav so se domači na koncu povsem približali.

V odločilnem nizu je bila na začetku prednost na strani Kanalcev, a domači so po zaslugi bloka izničili zaostanek 3:5, prevzeli pobudo ter tekmo dobili. Connor McConnell je bil z 18 točkami najučinkovitejši igralec Mariborčanov, Janez Janč Kržič se je izkazal s sedmimi bloki.

ACH je rutinsko premagal Krko, katere igralci so s prihodom v Ljubljano dobili nagrado za vrnitev med elitne ligaše. V prvem nizu so Novomeščani pokazali celo enakovreden boj, toda možnosti za presenečenje niso imeli, še bolj je bila očitna premoč v preostalih dveh nizih, čeprav prvaki niso imeli posebej razpoloženega igralca.

Tudi Fužinar je v Kamniku grozil le v enem nizu, in sicer v drugem, ko je izničil zaostanek 14:19 in celo prišel do zaključne žoge. A blok Nika Mujanovića in as Luke Lazarja sta preprečila, da bi Korošci proti nekoliko oslabljenemu tekmecu, poleg Jana Klobučarja ni igral niti Uroš Pavlović, dobili upanje.

V Murski Soboti se je pričakovalo, da bo Triglav nudil dostojnejši odpor, a je bil v vseh nizih daleč od zmage, lahko bi se reklo, da so ga gostitelji povsem nadigrali.

"Tudi sam sem nekoliko presenečen nad zmago s tako visokim rezultatom, saj so Kranjčani vedno neugoden nasprotnik. Moram pohvaliti ekipo, ki se je držala vseh navodil in napotkov, s katerimi smo se pripravljali na tekmo. Taktično smo odirali eno boljših, če ne celo najboljšo tekmo v sezoni. Pokazali smo disciplino, kvaliteto in predvsem veliko željo in borbenost," je po tekmi dejal domači trener Dejan Fujs.

1. DOL za moške, četrtfinale, prve tekme

Sobota, 25. marec:

Preberite še:

odbojka žoga
Sportal V četrtfinalu DP še Fužinar in Krka
Finale lige MEVZA: ACH Volley - Calcit Volley
Sportal ACH Volleyja še do 13. lovorike v srednjeevropski ligi
Ne spreglejte