Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 3. 2022,
15.09

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca FIVB

Torek, 1. 3. 2022, 15.09

2 leti, 1 mesec

FIVB

Konec ruskih sanj o SP v odbojki, rdeča luč za (belo)ruske klube

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Slovenija Rusija odbojka | Svetovno prvenstvo letos ne bo potekalo v Rusiji. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Svetovno prvenstvo letos ne bo potekalo v Rusiji.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je v nedeljo sporočila, da glede na trenutne razmere moške reprezentance ne bo poslala na svetovno prvenstvo v Rusiji, Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) pa je danes seznanila javnost, da je Rusiji odvzela organizacijo SP. Rusija bi morala SP 2022 gostiti med 26. avgustom in 11. septembrom. Nadomestni prireditelj bo znan pozneje. FIVB kot tudi Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) sta se odločili še za izključitev vseh ruskih in beloruskih reprezentanc in klubov z vseh tekmovanj pod njunim okriljem.

Francija odbojka OI
Sportal Slovenski odbojkarji napovedali bojkot SP, če bo v Rusiji

Letošnje svetovno prvenstvo bo potekalo med 26. avgustom in 11. septembrom, a ne tako, kot je bilo določeno prvotno, v Rusiji.

"FIVB zaradi vojaške invazije Rusije na Ukrajino še naprej izraža veliko zaskrbljenost za varnost prebivalcev Ukrajine. Administrativni odbor FIVB je zato sprejel odločitev, da bi bilo zaradi vojne v Ukrajini v tem trenutku nemogoče organizirati in izpeljati svetovno prvenstvo v Rusiji. Na podlagi tega se je odbor odločil, da Rusiji odvzame organizacijo svetovnega prvenstva, ki bi moralo potekati avgusta in septembra. Ruska odbojkarska zveza in organizacijski odbor prvenstva sta bila o tem že obveščena. FIVB bo poiskala novega organizatorja in s tem zagotovila, da se bodo celotna odbojkarska družina, odbojkarske zveze, športniki, športni delavci in navijači, ki bodo spremljali ta radosten in miren festival športa, počutili varne," so sporočili z mednarodne zveze.

Kje se bodo letos slovenski odbojkarji potegovali za točke na svetovnem prvenstvu? | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Kje se bodo letos slovenski odbojkarji potegovali za točke na svetovnem prvenstvu? Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Že prej so pri FIVB rusko zvezo obvestili, da bo za turnirja elitne lige narodov za odbojkarje in odbojkarice, ki bi ju morala junija oziroma julija gostiti Ufa in Kemerovo, poiskala druga organizatorja. V Ufi bi sprva morali na svojem tretjem turnirju v letošnji ligi narodov med 5. in 10. julijem igrati tudi Slovenci.

FIVB kot tudi Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) sta se odločili še za izključitev vseh ruskih in beloruskih reprezentanc in klubov z vseh tekmovanj pod njunim okriljem. CEV se je odločila tudi za izključitev vseh ruskih in beloruskih športnikov, sodnikov, tehničnega osebja in funkcionarjev, ki nastopajo ali delujejo pod njenim okriljem z vseh tekmovanj in aktivnosti.

Mark Lebedew
Sportal Mark Lebedew, Avstralec, ki ima s slovensko odbojkarsko reprezentanco velike načrte
Sportal Zahteven uvod za Slovence
Ne spreglejte