Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2019,
7.05

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Natisni članek

Tina Grudina Lana Ščuka Alessandro Chiappini evropsko prvenstvo slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 1. 9. 2019, 7.05

4 leta, 7 mesecev

Pred tekmo osmine finala proti Nemčiji

Poudarjajo, da se ne bodo ustrašile

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Slovenske odbojkarice so se po zmagi na Ukrajinkami že zavihtele v izločilne boje. | Slovenske odbojkarice se bodo v osmini finala pomerile z Nemkami. | Foto CEV

Slovenske odbojkarice se bodo v osmini finala pomerile z Nemkami.

Foto: CEV

Slovenska ženska reprezentanca je sobotni prost dan na evropskem prvenstvu v Lodžu izkoristila za trening, dekleta so najprej trenirala v fitnesu, popoldne je bila na vrsti tehnika. V slovenskem taboru so pred današnjo tekmo osmine finala z Nemčijo visoko motivirani.

Slovenija odbojka ženske
Sportal Slovenke proti Nemčiji v nedeljo ob 18. uri

Slovenski selektor Alessandro Chiappini je s prizadevnostjo svojih varovank izjemno zadovoljen. Zaveda se sicer kakovosti Nemčije, ki je v svoji predtekmovalni skupini prepričljivo osvojila prvo mesto, varovanke Felixa Koslowskega so odpravile celo prve favoritinje turnirja v Bratislavi, Rusinje.

Nemke igrajo hitro

"Nemčija je zagotovo močna ekipa. Gre za še eno ekipo, ki ima igralke z veliko izkušnjami iz reprezentance in lig, v katerih igrajo. Začeli smo jih proučevati, njihova igra je zelo hitra, na igrišču so precej stabilne, zelo malo je nihanj in so seveda težek nasprotnik. A poskusili bomo dati vse od sebe, saj želimo še naprej uresničevati svoje sanje. Vsa dekleta so visoko motivirana in nimam kaj reči. Ves čas poskušajo napredovati, vsak odboj je narejen na najvišji ravni in res sem vesel, da je tako. Vzrok za tako visoko raven motivacije je zagotovo tudi dosežek, ki nam je uspel, saj smo o tem sanjali. Zdaj pa želimo še naprej, imamo priložnost in tekmo proti Nemčiji bomo odigrali z vso svojo energijo."

"Gre za še eno ekipo, ki ima igralke z veliko izkušnjami iz reprezentance in lig, v katerih igrajo." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Gre za še eno ekipo, ki ima igralke z veliko izkušnjami iz reprezentance in lig, v katerih igrajo." Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenija odbojka ženske
Sportal Slovenke do zgodovinskega dosežka, kdo s kom v osmini finala? #foto

Vesele, da ostajajo v Lodžu

Slovenke so imele včeraj že skoraj vse pripravljeno za pot na Slovaško, a so se rezultati zadnjih tekem v skupinah obrnili tako, da je naša izbrana vrsta ostala na Poljskem, tega so se v našem taboru zelo razveselili.

"Nasprotnik je bil znan že takoj po naši tekmi. Veselim se te tekme, ker bo tukaj, v Lodžu, kjer bomo imeli tako rečeno prednost domačega igrišča. Dvorana na Slovaškem, kjer je igrala Nemčija, je bila precej manjša. Mislim oziroma upam, da bo to zanje majhno presenečenje. Nemke igrajo na zelo visoki ravni in uspelo jim je osvojiti celo prvo mesto. Ampak glede na to, da so tudi one mlada ekipa, imajo zagotovo pomanjkljivosti, ki jih moramo izkoristiti v svoj prid. Upam, da bomo to tudi naredile," je po sobotnem popoldanskem treningu v Atlas Areni dejala slovenska sprejemalka Lana Ščuka.

Slovenke dvorano v Lodžu že dobro poznajo. | Foto: CEV Slovenke dvorano v Lodžu že dobro poznajo. Foto: CEV

Naše odbojkarice so se z Nemkami nazadnje srečale leta 2017, v okviru 2. kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Tekmice, ki so na Japonskem nato osvojile 11. mesto, so bile takrat uspešnejše s 3:0 (18, 20, 22), a se jih Slovenke vseeno ne bodo ustrašile.

"Mislim, da smo že takoj drugi dan po tekmi obrnile glave proti novi tekmi, proti Nemčiji. Dobro se je izšlo, da ostajamo na Poljskem, saj smo že dolgo v tej dvorani, nekako smo jo že začutile in bo morda to naša prednost. Imamo še dva dni, da tehnično in taktično še odtreniramo, v nedeljo pa bomo seveda merile na zmago, na vse ali nič," pravi reprezentančna srednja blokerka Tina Grudina.

Srečanje med Slovenijo in Nemčijo bo na sporedu danes ob 18. uri.

Preberite še:

Slovenija odbojka
Sportal Alberto Giuliani se je odločil, Možič razočaran
Slovenska odbojkarska reprezentanca Poljska olimpijske kvalifikacije
Sportal Uradno: Po olimpijsko vozovnico v Berlin
Slovenija - Ukrajina, slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Prek Ukrajine v izločilne boje
Ne spreglejte