Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2024,
22.17

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Calcit Volley ACH Volley Pokal

Sreda, 6. 3. 2024, 22.17

1 mesec, 2 tedna

Pokal Slovenije za moške, polfinale

Šok za ACH Volley v Mariboru, Kamničani so se mučili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
OK i-vent Maribor odbojka | Mariborčani so v polfinalu pokala presenetili ACH Volley. | Foto OK i-Vent Maribor

Mariborčani so v polfinalu pokala presenetili ACH Volley.

Foto: OK i-Vent Maribor

V finalu slovenskega moškega odbojkarskega pokala, ki bo 26. marca v Kopru, bosta igrala I-Vent Maribor in Calcit Volley. Mariborčani so v polfinalu s 3:0 (18, 21, 24) presenetljivo izločili ACH Volley, Calcit Volley pa se je v Novem mestu prav tako mučil s svojimi tekmeci, Krko, a je na koncu vendarle zmagal s 3:2 (16, -21, 22, -22, 7).

Calcit Volley
Sportal Odbojkarice Calcita zmagovalke regionalne lige, Mariborčanke tretje
Calcit Volley ACH Volley Uroš Nikolić
Sportal ACH-ju derbi in prvo mesto po rednem delu

Odbojkarji I-Venta Maribora so v polfinalu slovenskega pokala pripravili presenečenje. V domači dvorani so izločili branilce naslova in vodilno ekipo državnega prvenstva ACH Volley, potem ko so jih premagali prepričljivo.

Varovanci Sebastijana Škorca so se Ljubljančanom odlično upirali že na zadnji prvenstveni tekmi v Tivoliju, za še večji optimizem njihovih navijačev pa je poskrbela novica, da si je klub pred dnevi zagotovil finančno stabilnost, ko je podpisal pogodbo z novim generalnim sponzorjem. Po razhodu z Merkurjem so bili dva meseca v zelo težkem položaju.

"Igralci lahko dobro igrajo le s čisto glavo in na tekmi proti ACH Volleyju jo bodo lahko imeli. Ljubljanska ekipa je favorit, a gre za šport in v športu favoriti ne zmagujejo vedno. Lahko se zgodi vse, vsekakor lahko tudi mi zmagamo," je pred dvobojem s prvaki preroško napovedal Škorc, strokovnjak, ki je favoriziranemu ACH Volleyju pred dvema letoma na podobno presenetljiv način speljal naslov državnega prvaka.

Da zna ekipo v pravem času odlično motivirati, je dokazal tudi tokrat. Njegovi varovanci so igrali borbeno v obrambi, v napadu pa je blestel reprezentančni kandidat Rok Bračko. Dosegel je 20 točk, od tega je tri dosegel neposredno s servisne črte. Na drugi strani Ljubljančani niso imeli posebej razpoloženega igralca, le Klemen Šen je z desetimi dosegel dvomestno število točk.

Že začetek je kazal, da bi v dvorani Tabor lahko videli presenečenje. Štajerci so po bloku Žige Donika vodili že z 12:5, po bloku Mihe Finka za 19:10 pa je bilo jasno, da niza ne morejo izgubiti. Pobudo so zadržali v drugem, tudi v njem so brez večjih težav od začetka pa do konca držali prednost treh, štirih točk.

Kako nemočni so bili gosti, pove tudi dejstvo, da so šele v tretjem nizu prvič vodili. A vodstvo 3:2 je bilo prvo in zadnje na tekmi, saj so si domači kmalu spet priigrali zanesljivo prednost. Pri izidu 24:21 je bilo videti, da bodo tudi tretji niz dobili dokaj zanesljivo, a so oranžni zmaji ubranili tri zaključne žoge. Preobrata vendarle ni bilo, za kar sta poskrbela Donik v napadu in Fink, ki je z blokom končal obračun.

"To je bila najbrž naša najlepša in najboljša predstava sezone. Polne tribune so nam zagotovo zelo pomagale, bilo je užitek igrati. Gostom ni uspelo razviti svoje igre, saj smo jim predvsem z začetnimi udarci napravili veliko škode. Fante moram zelo pohvaliti in lahko samo upam, da nam bo ta nalet uspelo držati tudi skozi vso končnico sezone, ki je zdaj pred nami," je po tekmi dejal domači sprejemalec Donik.

Varovancem Radovana Gačiča zdaj ostaja le še bitka za lovoriko v državnem prvenstvu. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Varovancem Radovana Gačiča zdaj ostaja le še bitka za lovoriko v državnem prvenstvu. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Gačič: Težko je kaj povedati po takem porazu

"Težko je kaj povedati po takšnem porazu. Definitivno si nismo zaslužili zmage, igra ni stekla, tako kot smo si želeli. Žal smo zaključili nastope v pokalnem tekmovanju, tako da vse misli usmerjamo v državno prvenstvo, v katerem bomo naredili vse, da se bomo na koncu veselili zadanega cilja," pa je v klubski mikrofon dejal trener favoriziranega ACH Volleyja Radovan Gačič.

Calcit Volley | Foto: Calcit Volley Foto: Calcit Volley

Težave so imeli tudi drugi favoriti polfinalnih obračunov, igralci Calcita Volleyja. Čeprav so vodili z 1:0 in 2:1, so domači, ki so letos igrali le v zeleni skupini državnega prvenstva, dvakrat izenačili. Kakovostna premoč pa se je vendarle izkazala v tie breaku, v katerem so gosti povedli z 9:1, s tem pa je bil zmagovalec odločen.

S 27 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme gostujoči sprejemalec Brunet, ki je dosegel tudi šest asov, Tomislav Mitrašinović jih je pri zmagovalcih prispeval 18, pri domačih jih je 17 dosegel Miha Bregar.

Pokal Slovenije za moške

Polfinale

Sreda, 6. marec
Maribor : ACH Volley Ljubljana 3:0 (18, 21, 24). 
Krka : Calcit Volley 2:3 (-16, 21, -22, 22, -7)

SIP Šempeter
Sportal Razrešeno še zadnje vprašanje: SIP Šempeter zadnji polfinalist
Ne spreglejte