Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2024,
20.30

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

OK Maribor ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 2. 3. 2024, 20.30

1 mesec, 2 tedna

1. DOL ZA MOŠKE, DRUGI DEL, 9. krog

ACH-ju derbi in prvo mesto po rednem delu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Calcit Volley ACH Volley Uroš Nikolić | Odbojkarji ACH Volleyja in Calcit Volleyja so danes obračunali na derbiju v Tivoliju. | Foto Klemen Brumec

Odbojkarji ACH Volleyja in Calcit Volleyja so danes obračunali na derbiju v Tivoliju.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarji ACH Volleyja so v derbiju devetega kroga drugega dela državnega prvenstva v Ljubljani premagali Calcit Volley s 3:1 (23, 17, -22, 16) in si s tem krog pred koncem že zagotovili prvo mesto pred končnico. Pred drugouvrščenimi Kamničani imajo namreč nedosegljive štiri točke prednosti.

ACH Volley : Tours VB
Sportal Vodilna nadaljujeta mrtvi tek
Calcit Volley
Sportal Kamničani in Mariborčani se bodo za lovoriko borili v Pliberku

Pred tokratnim obračunom so imeli Kamničani boljši izkupiček na medsebojnih tekmah. Branilce naslova so v domači dvorani dvakrat premagali s 3:0, v Tivoliju pa izgubili z 2:3. A v Ljubljano na zadnjo tekmo niso dopotovali v najboljši formi, kar se je videlo tudi na igrišču.

V prvem nizu so se Ljubljančanom, pri katerih sta tokrat na sprejemalskih mestih zaigrala izkušeni Alen Šket in mladi Klemen Šen, dobro upirali, ekipi sta izmenjevali v vodstvu, pri izidu 23:23 je bil niz povsem odprt. Da se je tekma obrnila v korist Ljubljančanov je poskrbel Šen, ki je najprej dosegel točko z napadom, nato pa zaključno žogo izkoristil z asom.

Izenačen boj se je nadaljeval v drugem nizu vse do izida 13:13. Nato pa je s servisi spet zablestel Šen, bil je najzaslužnejši za osem zaporednih točk svoje ekipe, dve je z asom poskrbel sam.

Končnico izenačenega četrtega niza pa so vendarle dobili gosti. Po zaostanku 21:22 so po servisih Uroša Planinšiča prišli do štirih točk zapovrstjo, s tem pa podaljšali tekmo. A ne za toliko, kot bi si sami želeli. V nadaljevanju so namreč pobudo predvsem zaradi dobrih servisov Šketa spet prevzeli domači, ki do konca niso imeli več nikakršnih težav.

"Mislim, da je končni izid glede na prikazano igro popolnoma realen. Danes smo bili veliko boljši, lahko bi tekmo dobili tudi s 3:0, vendar je v končnici tretjega niza Calcit zadnje tri, štiri točke resnično dobro odigral, tako da si je zmago v tem nizu zaslužil. V četrtem nizu pa smo spet dobro servirali, odblokirali, kar je bilo treba, in tekmo mirno pripeljali do konca. Že v sredo nas čaka težka tekma z Mariborčani v polfinalu pokala, vendar verjamem, da bomo tudi to tekmo dobro oddelali," je po tekmi dejal domači trener Radovan Gačič.

"Ko ima nasprotna ekipa 68-odstotni sprejem, ob tem pa je še veliko boljša na servisu, je nemogoče dobiti tekmo. Tretji niz smo dobili zahvaljujoč njihovim napakam na servisu, toda v četrtem so se vrnili. Nimamo kaj, v sredo nas čaka pokalna tekma s Krko, ki jo moramo dobiti. Res je, da smo dvakrat odlično igrali proti ACH Volleyju, vendar je to odvisno od večera, energije, ki pa je nimamo več, kot smo jo imeli v začetku sezone. Toda še vedno je vse odprto. Pred nami je kot rečeno polfinale pokala, potem zaključni turnir srednjeevropske lige in igrati naprej," pa je bil realen gostujoči trener Mladen Kašič.

1. DOL, moški, drugi del, 9. krog (zelena in modra skupina)

Sobota, 2. marec

Lestvica, modra skupina:

Lestvica, zelena skupina:

1. Alpacem Kanal             9 tekem – 33 točk
2. Krka                      9 –  30
..................................................
3. Špan Brezovica          9 – 19
4. Šoštanj Topolšica           9 – 17
5. SIP Šempeter              9 – 12
6. Črnuče                    9 – 3

Preberite še:

Nova KBM Branik
Sportal Ostaja le še ena polfinalna neznanka
Ne spreglejte