Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 2. 2024,
21.44

Osveženo pred

1 mesec, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Sreda, 28. 2. 2024, 21.44

1 mesec, 2 tedna

1. DOL, ženske, četrtfinale, druge tekme

Ostaja le še ena polfinalna neznanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Nova KBM Branik | Odbojkarice Nova KBM Branik so tudi na drugi četrtfinalni tekmi zmagale s 3:1 in napredovale v polfinale. | Foto www.alesfevzer.com

Odbojkarice Nova KBM Branik so tudi na drugi četrtfinalni tekmi zmagale s 3:1 in napredovale v polfinale.

Foto: www.alesfevzer.com

Znane so tri polfinalistke ženskega državnega odbojkarskega prvenstva. Napredovanje so si po dveh tekmah zagotovile članice Calcit Volleyja, Nova KBM Branik in Gen-I Volleyja, ki so tudi na povratni tekmi premagale svoje tekmice (Grosuplje, drugo ekipo Kamnika in Ankaran). Odbojkarice Šempetra so po presenetljivem uvodnem porazu proti Koprčankam tokrat zmagale s 3:0 (21, 10, 21) in izsilile tretjo tekmo. 

Calcit Volley
Sportal Koprske odbojkarice za začetek končnice boljše od Šempetrank

Koprčanke so domačo tekmo odigrale precej slabše kot prvo, kar so sicer vsaj na papirju močnejše tekmice znale izkoristiti. Predvsem po zaslugi izkušene korektorice Darje Eržen, ki je dosegla 19 točk, izkazala pa se je tudi s servisi. V statistiko je vpisala štiri ase in tri bloke, zlasti pa so bili servisi tisti element, v kateri je bila boljša od kolegice na istem igralnem mestu pri Kopru Nine Đukić, ki je prav tako dosegla 19 točk.

Savinjčanke so prav z dobrimi servisi odlično odprle tekmo. Hitro so visoko povedle, gostiteljice so dvakrat prišle blizu, a jih niso ujele. V drugem nizu so gledalci videli enostranski promet, Primorke so osvojile vsega deset točk, v tretjem pa sta ekipi točke spet osvajali v serijah. Končnica je vendarle pripadla gostjam.

Druga obalna ekipa Ankaran se je na prvi tekmi odlično upirala Novogoričankam, ki so v domači dvorani zmagale s 3:2. Tokrat dvoboj ni bil tako razburljiv, čeprav varovanke Vasje Samca Lipicerja vendarle niso imele lahkega dela, nizi so bili dokaj izenačeni, odločila jih je končnica. Prav v vseh treh sta ekipi vanjo vstopili z izidom 19:21. Ob koncu nizov je pri gostjah odgovornost prevzemala Polona Frelih, ki je bila s 16 točkami najučinkovitejša igralka, pet jih je dosegla z asi.

Soliden odpor Novi KBM Braniku je tudi tokrat nudila druga zasedba Calcita Volleyja. Tako kot v Mariboru so se morale Štajerke, pri katerih je bila s 26 točkami najučinkovitejša Iza Mlakar, potruditi, da so prišle do zmage, tudi tokrat pa so morale tekmicam prepustiti niz. Težave jim je povzročal kamniški blok, v katerem je bila najbolj vidna Sara Sitar. Z njim je dosegla šest od svojih 16 točk, temu pa je dodala še tri ase.

Branilke naslova, odbojkarice Calcit Volley so imele najlažje delo. | Foto: Klemen Brumec Branilke naslova, odbojkarice Calcit Volley so imele najlažje delo. Foto: Klemen Brumec

Pričakovano je imela najlažje delo v četrtfinalu prva ekipa Calcita, ki je s pol moči izločila ATK Grosuplje. Branilke naslova in prepričljivo najboljše v rednem delu so tudi v gosteh dvoboj dobile s 3:0 in v sezoni ostajajo na domačih tleh neporažene.

1. DOL, ženske, četrtfinale, druge tekme

Sreda, 28. februar
 

Preberite še:

Calcit Volley
Sportal Kamničani in Mariborčani se bodo za lovoriko borili v Pliberku
Lovro Planko
Sportal V Kamniku najboljši Lovro Planko, Maruša Mišmaš Zrimšek ter ekipa odbojkaric
Ne spreglejte