Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 2. 2024,
21.20

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

GEN-I Volley SIP Šempeter Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 24. 2. 2024, 21.20

1 mesec, 4 tedne

Državno prvenstvo za odbojkarice, četrtfinale, prve tekme

Koprske odbojkarice za začetek končnice boljše od Šempetrank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Calcit Volley | Kamničanke so zanesljivo začele končnico v 1. DOL. | Foto Klemen Brumec

Kamničanke so zanesljivo začele končnico v 1. DOL.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcita Kamnika so zanesljivo začele končnico v 1. DOL. V domači dvorani so proti ATK Grosuplju slavile s 3:0 v nizih in povedle z 1:0. Do vodstva so prišle tudi igralke Nove KBM Branika, ki so ob zmagi proti drugi ekipi Calcita izgubile niz, tesno pa je bilo v Novi Gorici, kjer so domačinke po petem nizu le premagale Ankaran.

Calcit Volley, Andjelka Radišković
Sportal Kamničanke v končnico brez poraza

Favorizirane Kamničanke so uspešno začele končnico. Ob zmagi proti ATK Grosuplju so bile z izjemo tretjega niza zelo prepričljive in so še zmago oddaljene od napredovanja v polfinale.

Varovanke Bruna Najdiča so prvi niz dobile s 25:12, nato pa malce stopile s plina. Drugi jim je pripadel s 25:17, v tretjem pa so gostje dlje časa pretile, a bile vseeno prekratke proti bolj izkušeni zasedbi iz Kamnika (25:19).

Asja Šen (15), Lucille Charuk (14) in Maša Pucelj (13) so presegle dvomestno število točk, medtem ko je bila pri tekmicah točkovno najbolj uspešna Nina Svetina z devetimi točkami.

Mariborčanke so s 3:1 premagale drugo ekipo Kamnika. | Foto: CEV Mariborčanke so s 3:1 premagale drugo ekipo Kamnika. Foto: CEV

Mariborčanke so pričakovano povedle z 1:0 v zmagah proti drugi ekipi Calcita Volleyja, a ob tem izgubile niz. Tekmice so v Lukni namreč presenetljivo izenačile na 1:1, nato pa so bankirke vendarle strnile vrste in na krilih Ize Mlakar hitro dokončale delo. V prvem nizu so oddale 13 točk, v tretjem 18, v zadnjem pa le deset.

Mlakar je dosegla 26 točk in bila v napadu 49-odstotno uspešna, po 13 točk sta dodali Tali Lekše in Nika Milošič. Pri gostjah je 11 točk dosegla Kaja Gimpelj.

Najbolj tesno je bilo v Novi Gorici, kjer so odbojkarice GEN-I Volleyja šele po petih nizih ugnale Ankaran. V primorskem derbiju so prvi niz tesno s 25:23 dobile Ankarančanke, nato pa se je zdelo, da so domačinke ujele ritem, ko so bile s 25:15 in 25:14 v naslednjih dveh nizih zelo prepričljive.

Gen-I Volley | Foto: CEV Foto: CEV

Toda v podobni meri so jim v četrtem nizu vrnile gostje in izsilile odločilni niz. V njem so igralke Ankarana hitro povedle s 6:3, nato pa je sledil nov preobrat. Kljub vodstvu za tri točke so domačinke niz dobile na razliko s 16:14 po uspešnem bloku Žane Zdovc Sporer.

Pri Novogoričankah je s 26 točkami izstopala Polona Frelih, ki je temu dodala še pet asov in štiri bloke. Pri gostjah sta Sara Valenčič in Sharonda Pickering dosegli 19 oziroma 17 točk. Pickering je v ta izkupiček dodala kar devet blokov.

Že v petek je Luka Koper v gosteh s 3:0 v nizih ugnala SIP Šempeter.

Druge tekme bodo na sporedu v sredo, v polfinale bodo napredovale ekipe, ki bodo zmagale dvakrat.

1. DOL, ženske, četrtfinale, prve tekme

Petek, 23. februar
Sobota, 24. februar
 

Preberite še:

Odbojkarska LP: ACH Volley - Trentino
Sportal Vodilna zmagovito, Pomgrad ugnal Mariborčane
Ne spreglejte