Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 2. 2024,
21.42

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

ACH Volley OK Maribor Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 17. 2. 2024, 21.42

2 meseca, 1 teden

1. DOL ZA MOŠKE, DRUGI DEL, 7. krog

Vodilna zmagovito, Pomgrad ugnal Mariborčane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Odbojkarska LP: ACH Volley - Trentino | ACH Volley je v Kranju zmagal s 3:1 | Foto www.alesfevzer.com

ACH Volley je v Kranju zmagal s 3:1

Foto: www.alesfevzer.com

Odbojkarji so ta konec tedna igrali tekme 7. kroga drugega dela državnega prvenstva. V Kranju je ACH Volley s 3:1 premagal Hišo na kolesih Triglav, Calcit Volley je po dveh zaporednih porazih v domačem prvenstvu s 3:0 premagal ekipo Fužinar Sij Metal Ravne, peti Pomgrad pa je s 3:1 ugnal Mariborčane. V zeleni skupini je vodilna Krka s 3:0 premagala Črnuče, Špan Brezovica pa Šoštanj Topolšico, Alpacem Kanal pa je s 3:1 zmagal pri Šempetru.

Calcit Volley OK Maribor
Sportal Kamničani v krizi, Mariborčani v naletu, ACH Volley spet prvi
Calcit Volley
Sportal Kamničani na zaključni turnir s prvega, Mariborčani z drugega mesta

Hiša na kolesih Triglav je letos že pokazal, da je lahko nevaren najboljšim, tudi ACH je že zelo namučil. Po prvem nizu tekme v Kranju je kazalo, da bo tako tudi tokrat, dobil ga je, a izkazalo se je, da je bilo tudi vse, kar mu je uspelo. Ljubljančani so na krilih razpoloženega Nikole Gjorgieva dobili naslednje tri nize, toda lahkega dela vendarle niso imeli. Drugi niz je bil izenačen, na začetku njegove druge polovice so gosti prišli do prednosti, ki so jo držali do konca.

V tretjem so nato oranžni zmaji že zanesljivo vodili, pri izidu 16:21 ni kazalo, da bi lahko prišlo do drame, toda Kranjčani so za malo strahu v ljubljanski vrsti vendarle poskrbeli, približali so se na dve točki zaostanka, več pa jim ni uspelo. Še najbolj zanesljivo so branilci naslova dobili četrti niz.

Najlažje delo v tem krogu so imeli Kamničani. Njihov trener je po koncu dejal, da Fužinarja letos še ni videl slabega, zato gladki zmagi velikega pomena ni pripisal. Menil je celo, da so njegovi varovanci zmagali z zelo slabo predstavo.

Kamničani so premagali Fužinarja, Mariborčani so se opekli v Murski Soboti. | Foto: Klemen Brumec Kamničani so premagali Fužinarja, Mariborčani so se opekli v Murski Soboti. Foto: Klemen Brumec

Varovanci Sebastijana Škorca, ki je med tednom dopolnil 50 let, so očitno plačali davek napornega ritma, saj poleg državnega prvenstva uspešno nastopajo tudi v srednjeevropski ligi. V Murski Soboti so predvsem njihovi glavni napadalci delovali utrujeno, niso bili na ravni zadnjih tekem, kar so Sobočani znali izkoristiti.

V prvem nizu so bili Mariborčani sicer blizu uspeha, dolgo časa so bili v prednosti, nazadnje pri izidu 21:22. A nato kot da bi jim zmanjkalo moči, napadov niso zaključevali, na drugi strani pa je reči v svoje roke prevzel Stefan Mirković, ki je dosegel zadnje štiri točke za Prekmurce in jim s tem omogočil vodstvo z 1:0. Dobro igro so domači prenesli v drugi niz, ki so ga gladko dobili, nato pa popustili in dopustili tekmecem, da jih povsem nadigra. A pri tem jim je za razliko od tekmecev ostalo še dovolj moči, ki je prišla do izraza v četrtem nizu.

1. DOL, moški, drugi del, 7. krog (zelena in modra skupina)

Sobota, 17. februar

Lestvica, modra skupina:

Lestvica, zelena skupina:

1. Krka                      7    tekem -  27 točk
2. Alpacem Kanal             7    -   27
3. Šoštanj Topolšica         7   -  17
4. Špan Brezovica            7    - 13
5. SIP Šempeter              7    -   9
6. Črnuče                    7   -  3

Calcit Volley Fenerbahče
Sportal Kamničanke in Mariborčanke zanesljive, Koprčanke so si zagotovile peto mesto
Ne spreglejte