Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 2. 2024,
21.15

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

ACH Volley OK Maribor Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 10. 2. 2024, 21.15

2 meseca, 2 tedna

1. DOL ZA MOŠKE, DRUGI DEL, 6. krog

Kamničani v krizi, Mariborčani v naletu, ACH Volley spet prvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Calcit Volley OK Maribor | Kamničani so z 0:3 izgubili derbi z Mariborčani. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so z 0:3 izgubili derbi z Mariborčani.

Foto: Klemen Brumec

Šesti krog modre skupine 1. DOL za moške je prinesel novo presenečenje. Vodilna ekipa prvenstva Calcit Volley je zabeležila drugi zaporedni poraz, po Hiša na kolesih Triglavu ga je ugnal še Maribor, in to v Kamniku gladko s 3:0. Mariborčani so že v prejšnjem krogu v Tivoliju namučili ACH Volley, ki je danes zanesljivo premagal Panvito Pomgrad. S tem pa tudi spet prevzel vodstvo na prvenstveni lestvici.

Odbojkarska LP: ACH Volley - Trentino
Sportal ACH Volley ni povsem izkoristil poraza Kamničanov

Mariborčani na čelu z entuziastom Sebastijanom Škorcem, ki se poleg trenerskega dela ubada še z marsikaterimi drugimi rečmi v klubu in je nekakšen drugi oče fantom, spet skrbijo za presenečenja. Vse bolj, ko se sezona bliža koncu, vse bolje igrajo in kot kaže, lahko favoritoma prvenstva spet prekrižajo račune. Tokrat Kamničanom niso dopustili, da bi se svojim navijačem odkupili za poraz v Kranju, v odločilnih trenutkih so bili precej bolj zbrani od tekmecev in zasluženo prišli do treh točk, ki jih na lestvici sicer ne morejo pripeljati višje od tretjega mesta, jim pa lahko napolnijo glave z novo veliko mero samozavesti.

Praktično je bil izenačen le drugi niz, v preostalih dveh so Štajerci tekmecem ušli že na polovici. Nizi so se končali na 20, 23 in 17, Mariborčani so na peti medsebojni tekmi sezone zmagali prvič, če bi se upoštevalo samo število točk, bi bila za to najbolj zaslužna Rok Bračko in Connor McConnell, ki sta dosegla 18 oziroma 17 točk.

"Mariborčani so prevladovali v vseh elementih, od ekipnega duha, energije, volje, servisa, sprejema ... Že na turnirju srednjeevropske lige na Slovaškem so igrali zelo dobro, nato so dobili Kranjčane, kar je samo kazalo na to, da so fizično vse boljši in boljši. Toliko o njih. Mi pa ... Potem ko smo dobili ACH Volley, kot da ne obstajamo več. Tudi če bi igrali še deset nizov, ne vem, če bi katerega dobili. Občutek imam, da ko neka ekipa, ki igra dobro v obrambi, ki nam povzroči težave na sprejemu, preprosto ne pridemo do svoje igre. Do zdaj smo imeli odličen sprejem s Košenino in Okrogličem, zdaj imamo še tu težave. Danes sta bila še najboljša blokerja," je dejal kamniški trener Mladen Kašić.

"Verjeli smo, da lahko nekaj naredimo, ne samo na nocojšnji tekmi, delamo veliko in to se mora poznati tudi na igrišču." | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida "Verjeli smo, da lahko nekaj naredimo, ne samo na nocojšnji tekmi, delamo veliko in to se mora poznati tudi na igrišču." Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Boljše volje je bil seveda Škorc: "Verjeli smo, da lahko nekaj naredimo, ne samo na nocojšnji tekmi, delamo veliko in to se mora poznati tudi na igrišču. Spet se približujemo tisti ravni, ki smo jo lani že igrali. Ekipa se počasi izpolnjuje po vseh tistih težavah s poškodbami in za to, kar počno fantje, nimam besed. Vemo, da smo ostali brez pokrovitelja in da v nekaterih zadevah nismo konkurenčni drugim, vendar verjamem, da se bo tudi to spremenilo, ker si to fantje zaslužijo. Dejstvo je, da smo odigrali odlično tekmo, vendar moramo stopiti na realna tla, v torek in sredo nas čaka turnir v srednjeevropski ligi, videli pa smo, da lahko igramo z vsemi. Prikazali smo vrhunsko odbojko, borili smo kot ekipa in to nam je prineslo zmago."

ACH Volley je z zmago nad Pomgradom skočil na prvo mesto. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com ACH Volley je z zmago nad Pomgradom skočil na prvo mesto. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

ACH Volleyju se za zmago proti Panviti Pomgradu ni bilo treba tako znojiti kot prejšnji teden proti Mariboru. Z igro spet niso posebej navdušili, a pretiranega dela vendarle niso imeli. Oba tekmeca nista posebej pritiskala s servisi, tako da s sprejemom ni bilo težav, boljšo organizacijo in realizacijo napadov pa je vendarle imela ljubljanska ekipa. Napade je uspešno zaključeval predvsem Nikola Gjorgiev, ki je dosegel 18 točk.

"Zadovoljni smo s tremi točkami ter tem, da smo tekmo zmagali s 3:0, kljub temu pa je bilo v igri vseeno preveč nihanj. Za razliko od prvega niza, kjer smo začetno prednost uspeli obdržati, smo v drugem ter tretjem nizu imeli segmente, ki niso bili dobri. Doseči moramo, da bomo imeli konstanto v vseh elementih igre in to skozi celotno tekmo, ne glede na to, kdo je na drugi strani. Kar pa zadeva današnje igre, moramo absolutno izboljšati servis ter v blok," po tekmi ni bil posebej zadovoljen trener ACh Volleyja Radovan Gačič.

1. DOL, moški, drugi del, 6. krog (zelena in modra skupina)

Sobota, 10. februar

Nedelja, 11. februar

Lestvica, modra skupina:

Lestvica, zelena skupina:

1. Krka 6 – 24
2. Alpacem Kanal 6 – 24
3. Šoštanj Topolšica 6 – 17
4. Špan Brezovica 6 – 10
5. Sip Šempeter 6 – 9
6. Črnuče 6 – 3

Calcit Volley
Sportal Kamničanke ne popuščajo, Novogoričanke spet tretje
Calcit Volley
Sportal Kamničanke v Šempetru oddale niz, Bankirke brez težav
 
Ne spreglejte