Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 2. 2024,
21.20

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Alpacem Kanal Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Nedelja, 4. 2. 2024, 21.20

2 meseca, 2 tedna

1. DOL za moške, drugi del, 5. krog

ACH Volley ni povsem izkoristil poraza Kamničanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Odbojkarska LP: ACH Volley - Trentino | ACH Volley se je namučil z Mariborom. | Foto www.alesfevzer.com

ACH Volley se je namučil z Mariborom.

Foto: www.alesfevzer.com

Na zadnji tekmi petega kroga drugega dela odbojkarskega državnega prvenstva je branilec ACH Volley gostil Mariborčane in poskušal izkoristiti sobotni poraz vodilnih Kamničanov. Te so včeraj s 3:1 (-23, 19, 26, 22) premagali odbojkarji Hiše na kolesih Triglav, kar je bil drugi poraz Kamničanov proti kranjski zasedbi. A oranžnim zmajem ni uspelo v celoti izkoristiti spodrsljaja Calcita, mariborčane so premagali s težavo s 3:2 v nizih in jim prepustil eno točko. Kamničanom so se na lestvici približali samo na dve točki zaostanka.  

Calcit Volley - ACH Volley
Sportal Po vročem derbiju v Kamniku Calcit beži ACH Volleyju

Serijski prvaki in branilci naslova so v prejšnjem krogu gladko izgubili derbi v Kamniku, proti sproščenim Štajercem so upali, da se bo izkazalo, da so imeli v sredo le slab dan, a tekma je pokazala, da trenutno vendarle niso v najboljši formi.

Prvi niz so sicer gladko dobili, potem ko so že na začetku povedli s 7:3 in 12:6. Mariborčani so se še pri izidu 16:14 približali na dve točki zaostanka, toda sledilo je pet zaporednih točk domačih in niz je bil odločen. Po izenačenem začetku drugega niza pa so pobudo prevzeli gosti, ki so izkoristili serijonapak ljubljanske ekipe. Prišli so do vodstva petih točk, prednost pa ohranili do konca.

Tudi v tretjem nizu so bili kar nekaj časa v prednosti, do 18:17 bili gostiteljem povsem enakovredni. Blok Matica Videčnika je ACH-ju zagotovil vodstvo treh točk, ki ga niso spustili iz rok, niz je z asom končal razpoloženi Nikola Gjorgiev, z 29 točkami na koncu tudi najučinkovitejši igralec tekme.

Štajercev to ni zmedlo, nadaljevali so dobro igro, do polovice četrtega niza vodili, toda po delnem izidu 9:3 in vodstvu domačih s 23:18 je kazalo, da se bo tekma končala po štirih nizih. Dober blok in napake oranžnih zmajev, ki so imeli tudi dve zaključni žogi, a obe zapravili, pa so prinesli preobrat. Mariborčani so za "tie break" izkoristili že svojo prvo žogo.

Popolnega presenečenja pa varovanci Radovana Gačiča niso dopustili. Odločilni niz so imeli pod kontrolo od začetka do konca in tako vendarle prišli do težko priborjene zmage.

Kranjčani še drugič ugnali Kamničane

Za Kamničane je bil to tretji poraz v sezoni, enega so zabeležili še proti ACH Volleyju. Dvoboj v Kranju je bil od samega začetka izenačen, domači pa so v prvem nizu do samega konca pretili favoriziranim gostom. Kranjčani so se po treh točkah zaostanka približali na 23:24, a je vodilna ekipa vendarle izkoristila tretjo priložnost za zmago v prvem nizu.

Kamničani so izgubili v Kranju. | Foto: Klemen Brumec Kamničani so izgubili v Kranju. Foto: Klemen Brumec

Tudi v drugem so domači začeli bolje in takoj povedli s 5:1. Prednost štirih točk so nato še oplemenitili (15:8), gostom pa niso pustili dihati. Ti bližje kot na -4 niso prišli, niz pa je domačim pripadel s 25:19. Tretji niz je bil prav tako izenačen, le da so odbojkarji Calcita imeli korak ali dva prednosti. Toda domači se niso dali, povedli so z 19:18 in Mladena Kašića prisilili v posvet s svojimi varovanci. Niz je šel na razliko, več zbranosti pa so prikazali domači in ga dobili z 28:26.

Samozavestni Kranjčani so v četrti niz krenili odločno in povedli z 11:5. Nato pa je gostom vrag odnesel šalo, hitro so namreč izenačili na 18:18, v končnici pa so bili vnovič bolj zbrani domači in še drugič to sezono vzeli skalp prvim favoritom za naslov prvaka. Na terenu je potekal točkovni dvoboj med Đorđejem Jovovićem pri domačih in Lazarom Brunetom pri gostih. Prvi je dosegel kar 30 točk, od tega štiri z asi, Kubanec v kamniškem dresu pa je dvoboj končal s 26 točkami (2 asa, 3 bloki). V kranjski zasedbi je Jovovića dobro dopolnil Maj Nanut z 18 točkami.

1. DOL, moški, drugi del, 5. krog (zelena in modra skupina)

Sobota, 3. februar

Nedelja, 4. februar

Sreda, 24. januar

Lestvica, modra skupina:

Lestvica, zelena skupina:

1. Krka 5 – 21
2. Alpacem Kanal 5 – 21
3. Šoštanj Topolšica 5 – 14
4. Špan Brezovica 5 – 10
5. Sip Šempeter 5 – 9
6. Črnuče 5 – 3

ACH Volley : Tours VB
Sportal Calcit, ACH Volley in Mariborčani do zmag brez oddanega niza
Calcit Volley
Sportal Kamničanke še četrtič brez izgubljenega niza proti bankirkam
 
Ne spreglejte