Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2024,
21.30

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

GEN-I Volley SIP Šempeter Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Sreda, 31. 1. 2024, 21.30

5 mesecev, 2 tedna

1. DOL za ženske, drugi del, peti krog

Kamničanke še četrtič brez izgubljenega niza proti bankirkam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Calcit Volley | Kamničanke v tej sezoni državnega prvenstva še ne poznajo poraza, danes so s 3:0 premagale druge Mariborčanke. | Foto Klemen Brumec

Kamničanke v tej sezoni državnega prvenstva še ne poznajo poraza, danes so s 3:0 premagale druge Mariborčanke.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice so odigrale tekme petega kroga drugega dela državnega prvenstva. V modri skupini so se v derbiju kroga pomerile vodilne odbojkarice Calcit Volleyja ter članice drugega Nove KBM Branik. Kamničanke so prišle še do 19. zmage, tokrat bankirkam niso odstopile niti niza.

Calcit Volley Fenerbahče
Sportal Kamničanke izgubile prvo točko v sezoni

Odbojkarice Calcita Kamnika so ugnale Novo KBM Branik s 3:0 (18, 19, 20). To je bila v tem tekmovalnem obdobju še četrta zmaga Kamničank brez izgubljenega niza proti bankirkam. V modri skupini bosta drevi še obračuna Ankaran - SIP Šempeter ter Luka Koper - GEN-I Volley. Varovanke Bruna Najdiča so še na tretji tekmi državnega prvenstva premagale mariborsko zasedbo. Eno zmago so slavile tudi v srednjeevropski ligi.

Neporažene Calcitovke so v prvem nizu sicer zaostale z 0:2, nato pa nanizale sedem zaporednih točk. Po visokem vodstvu domačinke tega niso več izpustile iz rok in prvi niz dobile s 25:18. V drugem so gostje dlje časa vztrajale s prednostjo. Sredi niza so povedle tudi z 12:7 po uspešnem napadu Ise Ramić. Trener domače zasedbe Bruno Najdič je moral svoje varovanke poklicati na posvet, po njem pa so začele Kamničanke rezati v zaostanek. Pri 14:14 so izenačile, nato pa z delnim izidom 4:0 povedle z 18:15 in prednost do konca niza le še oplemenitile.

Calcit Volley, Andjelka Radišković | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec

Tretji niz se je znova začel bolje za Štajerke. Te so povedle z 8:3 po bloku Ize Mlakar, kar je znova prisililo Najdiča v 30-sekundni odmor. Najvišja prednost bankirk je znašala šest točk, nazadnje pri 12:6, a se je tudi ta v drugi polovici niza začela topiti. Sara Hutinski je na servisu poskrbela za priključek (14:15), Maša Pucelj pa za prvo vodstvo Kamničank v tretjem nizu s 17:16. Prednost je ob koncu niza le še zrasla za novo zanesljivo zmago prvih favoritinj za naslov.

Pri domačih sta bili najbolj učinkoviti Pucelj s 15 (5 asov) in Asja Šen s 13 točkami, pri Mariborčankah sta Mlakar in Ramić dvoboj končali s 13 oziroma 12 točkami.

1. DOL, ženske, drugi del, peti krog (modra in zelena skupina)

Sreda, 31. januar

Lestvici:

Modra skupina:

1. Calcit Volley 19 tekem – 56 točk
2. Nova KBM Branik 19 – 44
3. SIP Šempeter 19 – 35
4. GEN-I Volley 19 – 29
5. Luka Koper 19 – 17
6. Ankaran 19 – 17

Zelena skupina:

 

ACH Volley : Tours VB
Sportal Calcit, ACH Volley in Mariborčani do zmag brez oddanega niza
Calcit Volley - ACH Volley
Sportal Po vročem derbiju v Kamniku Calcit beži ACH Volleyju
Ne spreglejte