Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 1. 2024,
21.45

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

ACH Volley Calcit Volley 1 DOL

Sreda, 31. 1. 2024, 21.45

2 meseca, 3 tedne

1. DOL za moške, drugi del, 4. krog

Po vročem derbiju v Kamniku Calcit beži ACH Volleyju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Calcit Volley - ACH Volley | Kamničani so se v boju za prvo mesto pomerili z glavnim tekmecem za naslov ACH Volleyjem. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so se v boju za prvo mesto pomerili z glavnim tekmecem za naslov ACH Volleyjem.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarji so v sredo odigrali tekme četrtega kroga drugega dela državnega prvenstva v modri in zeleni skupini. Derbi kroga v modri skupini je bil v Kamniku, kjer se je Calcit Volley za prvo mesto udaril z branilcem naslova ACH Volleyjem in ga premagal s 3:0 v nizih. Panvita Pomgrad je bila s 3:1 boljša od Hiše na kolesih Triglava, Maribor je gostil Fužinar Sij Metal Ravne. V zeleni skupini so odbojkarji Šoštanj Topolšice z 1:3 izgubili proti vodilni Krki, Alpacem Kanal ni imel težav z zadnjimi Črnučami, Špan Brezovica pa je dobila spopad z ekipo SIP Šempeter.

ACH Volley : Tours VB
Sportal Calcit, ACH Volley in Mariborčani do zmag brez oddanega niza

Odbojkarji Calcita Volleyja so ACH Volley v sredo premagali s 3:0 (19, 17, 18). S tem so povišali prednost pred glavnim tekmecem za naslov na štiri točke, obe ekipi pa sta v dosedanjem poteku sezone zbrali po 16 zmag. Calcit ima na lestvici 50 točk, razmerje zmag in porazov pa tako kot Ljubljančani zdaj 16-2. Serijski slovenski prvaki imajo 46 točk in zasedajo drugo mesto na prvenstveni lestvici.

V izenačenem začetku prvega niza so pobudo najprej prevzeli gosti, ki so prvi povedli za dve točki. Toda domači so nato vseskozi stopnjevali ritem in prevzeli pobudo na terenu. Varovanci Mladena Kašića so po izenačenju na 13:13 z delnim izidom 4:0 ušli in si zagotovili dovolj visoko prednost za končnico niza.

V drugem so domači začeli, kot so prvi niz končali. Hitro so si nabrali občutno prednost, povedli za sedem točk (10:3), nato pa le še mirno krmarili do vodstva z 2:0 v nizih.

Po izenačenem uvodu tretjega niza so se Kamničani odlepili s štirimi zaporednimi točkami na 14:10, a hitro Ljubljančanom omogočili vrnitev (14:13). Hitro so nato strnili vrste in znova ušli na štiri točke razlike. Tokrat vrnitve za ekipo iz prestolnice ni bilo, Kamničani pa so v svoji dvorani še drugič s 3:0 v nizih ugnali oranžne zmaje.

Calcit Volley (Lazaro Brunet) - ACH Volley | Foto: Klemen Brumec Foto: Klemen Brumec

Najbolj učinkovit je bil pri domačih Lazaro Brunet z 22 točkami. Dimitar Dulčev jih je dodal 14. Pri gostih nihče ni presegel sedmih točk. Toliko jih je dosegel Jan Pokeršnik.

Na drugi tekmi modre skupine je Panvita Pomgrad tesno s 3:1 ugnala Hišo na kolesih Triglav in na lestvici preskočila ravenski Fužinar na petem mestu. Kranjčani so v Murski Soboti prvi niz dobili s 25:22, nato pa so bili v končnicah bolj zbrani domači odbojkarji. Še najmanj dela so imeli v tretjem nizu, ko so s 25:19 dokončno strli odpor Gorenjcev. Z 18 oziroma 17 točkami sta izstopala Nenad Šormaz (3 bloki) in Stefan Mirković. Pri gostih je 22 točk dosegel Đorđe Jovović (3 bloki).

Mariborčani niso imeli pretiranih težav z Ravenčani, čeprav so v tretjem nizu zapravili prednost in izgubili niz. Fužinar so posledično ugnali s 3:1 (19, 20, -22, 11) in zabeležili še tretjo zmago to sezono na medsebojnih tekmah. Connor McConnell je pri domačih dosegel 22 točk, pri gostih pa jih je prav toliko zbral Tilen Pušnik (4 asi).

1. DOL, moški, drugi del, 4. krog (zelena in modra skupina)

Sreda, 31. januar

Lestvica, modra skupina:

Lestvica, zelena skupina:

1. Krka 4 - 18
2. Alpacem Kanal 4 – 18
3. Šoštanj Topolšica 4 – 14
4. Špan Brezovica 4 – 10
5. Sip Šempeter 4 – 6
6. Črnuče 4 – 3

Calcit Volley Fenerbahče
Sportal Kamničanke izgubile prvo točko v sezoni
Ne spreglejte