Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 2. 2024,
20.18

Osveženo pred

2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Nova KBM Branik Calcit Volley 1 DOL

Sobota, 17. 2. 2024, 20.18

2 meseca

1. DOL ZA ŽENSKE, DRUGI DEL, 10. KROG

Kamničanke v končnico brez poraza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Calcit Volley, Andjelka Radišković | Kamničanke so za konec skupinskega dela s 3:0 premagale Mariborčanke. | Foto Klemen Brumec

Kamničanke so za konec skupinskega dela s 3:0 premagale Mariborčanke.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcit Volleyja so v zadnjem krogu drugega dela državnega prvenstva na derbiju v Mariboru zmagale s 3:0 (21, 22, 18) in končale brez poraza. Do zmag so v modri skupini prišle tudi tretje Novogoričanke in četrte Šempetranke. Iz zelene skupine sta si nastop v četrtfinalu zagotovili ekipi Calcita Volleya II in ATK Grosupljega, slednja se je praktično do zadnjega niza medsebojne tekme za drugo mesto borila s Formisom, na koncu pa ji je zadostoval tudi poraz z 2:3.

Calcit Volley Fenerbahče
Sportal Kamničanke in Mariborčanke zanesljive, Koprčanke so si zagotovile peto mesto

Kamničanke bodo v končnico vstopile v vlogi izrazitih favoritinj, kar so pokazali medsebojni obračuni z mariborskimi bankirkami v sezoni. Tokratni obračun je bil že njihov peti, še petič pa so ga dobile brez izgubljenega niza. Videti je bilo, da igrajo s pol močmi, da lahko dobijo serijo točk, ko si to zahočejo.

Tako so v prvem, sicer izenačenem nizu zaostajale s 17:20, nato pa so s servisi Andjelke Radišković prišle do petih zaporednih točk, po izidu 21:22 pa dosegle še tri, v končnici se je izkazala predvsem Maša Pucelj, med drugim je dve točki dosegla tudi z blokom.

V drugem nizu so Kamničanke že vodile z 18:7, nato pa dopustile, da so se gostiteljice približale na 22:24, toda Sara Hutinski je vendarle postavila piko na i za vodstvo 2:0. Tudi v tretjem nizu so imele gostje premoč, zanesljivo so vodile od začetka, manjšo krizo so imele sredi niza, a ta na koncu ni vplivala na rezultat.

"V naši igri je bilo veliko nihanj, saj smo tako v drugem kot tretjem nizu nasprotnicam dovolili, da so se vrnile v igro, pa že v prvem nizu ni bilo v redu, saj smo zaostajali s 17:20. Torej, bili so deli tekme, ko smo res igrali dobro, in deli tekme, ko smo bili daleč od tega, kar bi si želel. To je bilo še eno opozorilo za nas, kajti ves čas govorim, da ima Branik dobro ekipo in takoj, ko nismo dobri v vseh elementih igre, smo hitro v težavah," je dejal trener Calcita Bruno Najdič.

"Ne glede na vse moram igralkam čestitati, saj so ves čas igrale na polno, veseli pa me, da je naša igra zdaj boljša, kot je bila še pred štirinajstimi dnevi. Danes smo videli, kaj moramo v prihodnjih dveh tednih še popraviti, da bomo na zaključnem turnirju srednjeevropske lige, ko bomo v polfinalu spet igrali z Mariborčankami, še boljši," je dodal.

1. DOL, ženske, drugi del, 10. krog (modra in zelena skupina)

Sobota, 17. februar
 

Lestvici:

Modra skupina:

Zelena skupina:

1. Calcit Volley II 10 tekem - 32 točk
2. ATK Grosuplje 10 - 29
3. Formis 10 - 28
4. Krim 10 - 22
5. Šentvid 10 - 12
6. Visit Braslovče 10 - 0
Calcit Volley
Sportal Kamničani na zaključni turnir s prvega, Mariborčani z drugega mesta
Ne spreglejte