Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 2. 2024,
10.39

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Liga MEVZA Nova KBM Branik OK Maribor Calcit Volley

Torek, 27. 2. 2024, 10.39

1 mesec, 4 tedne

Zaključni turnir lige MEVZA

Kamničani in Mariborčani se bodo za lovoriko borili v Pliberku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Calcit Volley | Kamničani so redni del končali na prvem mestu, zaključni turnir bodo igrali v Pliberku. | Foto Klemen Brumec

Kamničani so redni del končali na prvem mestu, zaključni turnir bodo igrali v Pliberku.

Foto: Klemen Brumec

Finalni turnir najboljše četverice srednjeevropske lige bo 16. in 17. marca gostil Pliberk. V boj za lovoriko se bosta podala tudi oba slovenska predstavnika Calcit Volley in Maribor. Zaključni turnir v ženski konkurenci bo ta konec tedna v Mariboru, ob gostiteljicah bodo sodelovale še odbojkarice Calcit Volleyja.

Za organizacijo zaključnega turnirja najboljše četverice srednjeevropske lige za moške se je potegovala le ena ekipa, SK Zadruga Aich/Dob, boj za srednjeevropsko lovoriko pa bomo tako spremljali v Pliberku, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Calcit Volley je redni del tekmovanja končal z le enim porazom, klonil je le proti slovaškemu Komarnu in se na zaključni turnir podaja v vlogi prvega favorita. Tekmeci Kamničanov v polfinalu, ki bo 16. marca, bodo odbojkarji slovaškega TJ Spartaka iz Myjave.

Maribor je v srednjeevropski ligi zabeležil sedem zmag in dva poraza, kar je na koncu zadostovalo za skupno drugo mesto, ki štajerski vrsti prinaša polfinalni obračun z gostitelji iz SK Zadruge Aich/Dob. Finale bo 17. marca.

Mariborčanke bodo konec tedna gostiteljice zaključnega turnirja. | Foto: www.alesfevzer.com Mariborčanke bodo konec tedna gostiteljice zaključnega turnirja. Foto: www.alesfevzer.com

Konec tedna ženska bitka v Mariboru

Pri ženskah bomo zaključni turnir srednjeevropske lige 2. in 3. marca spremljali v športni dvorani Ljudski vrt v Mariboru, na njem pa bosta prav tako nastopila oba naša predstavnika, Calcit Volley in Nova KBM Branik. Slovenski ekipi se bosta v polfinalu pomerili med seboj, v drugem polfinalu bosta HAOK Mladost Zagreb in madžarski Swietelsky-Békéscsaba.

Kamničanke so redni del tekmovanja končale na prvem mestu, Mariborčanke pa so bile četrte. Slovenski zasedbi se bosta med seboj pomerili že v polfinalu, drugi polfinalni dvoboj pa bo 3. marca.

Calcit Volley
Sportal Koprske odbojkarice za začetek končnice boljše od Šempetrank
ACH Volley : Tours VB
Sportal Vodilna nadaljujeta mrtvi tek
Ne spreglejte