Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 5. 2023,
15.08

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Saša Planinšec Selena Leban Žiga Štern Sašo Štalekar Rok Možič Rok Možič Dejan Vinčić Jan Kozamernik Klemen Čebulj Tonček Štern Alen Pajenk

Ponedeljek, 1. 5. 2023, 15.08

11 mesecev, 2 tedna

Slovenski odbojkarski legionarji

Pajenk in Štern v Grčiji do naslova prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Olympiacos, odbojka, prvaki 2023 | Alen Pajenk in Tonček Štern sta se veselila zmage v grškem prvenstvu. | Foto Olympiacos SFP

Alen Pajenk in Tonček Štern sta se veselila zmage v grškem prvenstvu.

Foto: Olympiacos SFP

Slovenska odbojkarska reprezentanta Alen Pajenk in Tonček Štern sta se pretekli konec tedna veselila zmage v grškem prvenstvu. Sašo Štalekar in Dejan Vinčić se v Nemčiji podajata v boj za naslov, Jan Kozamernik in Klemen Čebulj pa v poljskem prvenstvu lovita bron, enako kot Selena Leban na Madžarskem.

Trening moške odbojkarske reprezentance Gheorghe Cretu
Sportal Cretu izbral: Časa za večje spremembe oziroma preizkušanja novosti nimamo

Pretekli konec tedna se je končalo grško odbojkarsko prvenstvo, naslov državnega prvaka pa si je priigral Olympiakos. Velik delež k novemu uspehu grškega velikana, ki se je v tej sezoni veselil tudi zmage v evropskem pokalu Challenge, sta prispevala slovenska reprezentanta Alen Pajenk in Tonček Štern. Naša odbojkarja sta se izkazala tudi na zadnji tekmi končnice v gosteh pri PAOK-u, na kateri je Pajenk dosegel 15 točk, Štern pa je k zmagi dodal 11 točk, so sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Čebulj in Kozamernik za bron na Poljskem

Klemen Čebulj (na fotografiji) in Jan Kozamernik se bosta na Poljskem borila za bronasto odličje. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Klemen Čebulj (na fotografiji) in Jan Kozamernik se bosta na Poljskem borila za bronasto odličje. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Na Poljskem se bosta Klemen Čebulj in Jan Kozamernik borila za bronasto odličje. Njuna Asseco Resovia, sicer najboljša ekipa rednega dela državnega prvenstva, v polfinalu ni bila kos aktualnemu klubskemu evropskemu prvaku, ekipi Grupa Azoty Zaksa, ki je na odločilni tretji tekmi slavila s 3:2. Resovia si bo končno tretje mesto poskušala priigrati na obračunih z ekipo Aluron CMC Warta Zawiercie, ki je v polfinalu klonila z Jastrzebski Wegielom.

Možič končal sezono v Italiji

V italijanskem prvenstvu je WithU Verona končala nastope. V ligi, v kateri se je osem ekip borilo za uvrstitev v polfinale oz. v boj za končno peto mesto, je morala Verona s 3:1 priznati premoč Valsa Group Modeni, slovenski sprejemalec Rok Možič pa je sezono v dresu Verone, za katero bo igral tudi v prihodnji sezoni, končal s 14 točkami.

Se pa v boj za peto mesto, kar je sicer daleč od pričakovanj kluba za to sezono, podaja Sir Safety Susa Perugia, ki je na zadnji tekmi s 3:1 izgubila s Pallavolo Padovo. Gregor Ropret pri Perugii tokrat ni dobil veliko priložnosti za dokazovanje. Za naslov italijanskih prvakov se bosta sicer udarila Itas Trentino, ki je v polfinalu izločil Vero Volley Monzo, in Cucine Lube Civitanova, ki je bila uspešnejša od Gas Sales Bluenergy Piacenze.

Štalekar proti Vinčiću v Nemčiji

V Nemčiji se veliki finale državnega prvenstva med ekipama BR Volleys in VfB Friedrichshafen začenja danes, v njem pa bomo spremljali dva slovenska reprezentanta. Barve Berlinčanov bo branil Sašo Štalekar, na drugi strani mreže pa bo stal Dejan Vinčić. Za Žigo Šterna, ki je v tej sezoni uspešno branil barve Friedrichshafna, je sezona zaradi predpisanega počitka po poškodbi že končana.

Selena Leban se na Madžarskem bori za bronasto odličje.  | Foto: OZS Selena Leban se na Madžarskem bori za bronasto odličje. Foto: OZS

Lebanova v boju za bron, Saša Planinšec za peto mesto

Na Madžarskem je državno prvenstvo prav tako v zaključni fazi, Fatum Nyiregyhaza Selene Leban pa se še naprej bori za bronasto odličje. Naša reprezentančna sprejemalka je tudi drugo tekmo malega finala proti Szent Benedeku odigrala na visoki ravni in z 22 doseženimi točkami pripomogla k zmagi s 3:2, s katero je Fatum serijo za končno tretje mesto izenačil na 1:1.

V Turčiji slovensko reprezentantko Sašo Planinšec čakajo še obračuni za končno peto mesto v državnem prvenstvu. Naša srednja blokerka se bo z Aydinom najprej pomerila z Galatasarayem Sigorto, prva tekma bo 3. maja.

Preberite še:

ACH Volley
Sportal ACH Volley brez praske do velikega slavja
Calcit Volley : Gen-I Volley, finale
Sportal Kamničanke ubranile naslov, Mariborčanke tretje
Ne spreglejte