Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
8. 5. 2020,
15.50

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

FIVB Ary Graca Gregor Humerca liga narodov slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 8. 5. 2020, 15.50

3 leta, 11 mesecev

FIVB potrdil informacije o odpovedi lige narodov

OZS po odpovedi lige narodov: Pri tem res nimamo sreče, a tako je

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Slovenija odbojka | Slovenija bo morala s tekmovanjem med elito še malce počakati. | Foto CEV

Slovenija bo morala s tekmovanjem med elito še malce počakati.

Foto: CEV

To, kar je bilo jasno že v četrtek, je danes potrdila tudi Mednarodna odbojkarska federacija (FIVB). "Liga narodov je globalno tekmovanje in čeprav sistem tekmovanja prinaša veliko zadovoljstva igralcem in gledalcem po vsem svetu, prav ta dobra stran VNL v obdobju pandemije pomeni največje tveganje. Vsekakor bi bilo neprimerno, morda celo neodgovorno, da bi izpeljali tekmovanje, če ne bi mogli zagotoviti varnosti igralcev in drugih udeležencev," je dejal predsednik FIVB Ary Graca.

FIVB je ligo narodov v začetku marca naprej prestavil, po odpovedi olimpijskih iger in s tem tudi olimpijskega odbojkarskega turnirja pa je bilo kmalu jasno, da v letu 2020 ne bo niti tega spektakularnega tekmovanja. V tej sezoni bi morali v njej nastopiti tudi slovenski odbojkarji in se po svetovnem prvenstvu leta 2018 prvič pomeriti z vsemi najboljšimi reprezentancami sveta, a tudi tukaj je na koncu zmagal koronavirus.

Generalni sekretar OZS Gregor Humerca verjame, "da bodo naši fantje dobili priložnost, da vendarle zaigrajo v tem elitnem tekmovanju, a moramo vsi skupaj najprej dobiti tekmo s koronavirusom". | Foto: Vid Ponikvar Generalni sekretar OZS Gregor Humerca verjame, "da bodo naši fantje dobili priložnost, da vendarle zaigrajo v tem elitnem tekmovanju, a moramo vsi skupaj najprej dobiti tekmo s koronavirusom". Foto: Vid Ponikvar

"Zveze, ki bo morale s svojimi reprezentancami v letošnji sezoni sodelovati v ligi narodov, smo bile od izbruha pandemije koronavirusa ves čas v stiku z mednarodno zvezo. Sprva smo vse zveze potrdile predlog, da ligo prestavimo, v zadnjih tednih pa je že postalo jasno, da VNL tokrat ne bomo spremljali. Vsi smo si zelo želeli, da bi Slovenija po vseh peripetijah in dokazovanju, da spada med elito, vendarle zaigrala v družbi najboljših reprezentanc, a bomo morali na to še počakati. Pri tem res nimamo sreče, a tako je, zdravje je najpomembnejše. Verjamem, da bodo naši fantje dobili priložnost, da vendarle zaigrajo v tem elitnem tekmovanju, a moramo vsi skupaj najprej dobiti tekmo s koronavirusom," je pojasnil generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije Gregor Humerca.

S FIVB so še sporočili, da so že začeli priprave na tekmovanje, ki ga bo mednarodna zveza izpeljala v prihodnjem letu.

Preberite še:

Slovenija odbojka
Sportal Rdeča luč: odbojkarji znova ostali brez lige narodov
Ne spreglejte