Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 5. 2022,
18.29

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Mitja Gasparini Mark Lebedew

Ponedeljek, 9. 5. 2022, 18.29

1 leto, 11 mesecev

Izolčan še ni rekel zadnje reprezentančne besede

Mitja Gasparini se je vrnil v reprezentanco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Mitja Gasparini | Mitja Gasparini se vrača v reprezentanco. | Foto Grega Valančič / Sportida

Mitja Gasparini se vrača v reprezentanco.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Izkušeni slovenski korektor Mitja Gasparini se je vrnil v dres slovenske reprezentance. Danes je z reprezentanco, ki je v pomlajeni zasedbi in pod vodstvom novega selektorja Marka Lebedewa začela priprave na dolgo poletje, že opravil prvi trening. Slovence v prihajajočih mesecih čakata dve akciji: ena v sklopu Lige narodov, konec avgusta pa še vrhunec z domačim svetovnim prvenstvom.

slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Novi selektor Lebedew na prvem zboru tudi s štirimi novinci

"Po kar nekaj pogovorih, dogovorih in glede na ves program sem se odločil, da se vrnem. Nekaj časa je bilo v zraku več različnih idej, na kakšen način bi se vrnil. A po pogovorih z vodstvom se je pokazalo, da lahko kot igralec veliko dodam. Zagotovo sem pogrešal fante, trenutno jih veliko ni zraven, saj je veliko mladih, a to ne spremeni dejstva, da sem vesel, da sem nazaj. Po svojih najboljših močeh bom poskušal odigrati kar najbolje, kot lahko, in pomagati reprezentanci. Zavedam se, da bo naporno. Vedno je bilo. Tega se ne bojim, če lahko tako rečem. Vem, kaj pričakovati. Želja biti tukaj je večja od naporov, ki nas čakajo," je ob zboru slovenske odbojkarske reprezentance o svoji vrnitvi dejal Mitja Gasparini.

Stožice
Sportal Metod Ropret po zaupanju sogostiteljstva SP Sloveniji: Izziva se veselimo in se ga ne bojimo

Svetovno prvenstvo eden od razlogov za vrnitev "Svetovno prvenstvo je pika na i, tudi zagotovo eden od razlogov za vrnitev in za to, da se je vredno potruditi in to poletje delati na vso moč." | Foto: "Svetovno prvenstvo je pika na i, tudi zagotovo eden od razlogov za vrnitev in za to, da se je vredno potruditi in to poletje delati na vso moč."

Ta je bil del izbrane vrste zadnjič lani v Ligi narodov, po tej pa, precej potihoma, napovedal slovo od reprezentančnega dresa. Evropsko prvenstvo, na katerem so Slovenci še tretjič v šestih letih postali evropski podprvaki, je tako že spremljal kot gledalec. A to se bo kmalu spremenilo, četi novega selektorja Marka Lebedewa bo pomagal tako v Ligi narodov kot na domačem svetovnem prvenstvu, kar je bil eden od dejavnikov, da se je vrnil v slovenski dres.

"Ko sem se pred evropskim prvenstvom umaknil, sem bil res precej utrujen. Leta napornih sezon, tako v klubu in reprezentanci, so me utrudila telesno in mentalno. Svetovno prvenstvo je pika na i vsemu skupaj, tudi zagotovo eden od razlogov za vrnitev in za to, da se je vredno potruditi in to poletje delati na vso moč, da bomo v obdobju prvenstva v najboljši pripravljenosti. Domače prvenstvo je obveza, ki pa se je zelo veselimo. Pred svojimi navijači želimo znova pokazati svoje najboljše igre, pred njimi smo na evropskem prvenstvu res uživali, upamo, da bo tako vzdušje tudi na svetovnem prvenstvu," upa 37-letnik.

Izpustil bo nekatere tekme Lige narodov 

Slovenci bodo prvega od treh turnirjev skupinskega dela Lige narodov igrali v Braziliji (7.–12. junij), sledil bo nastop na Filipinih, ki bodo najboljše reprezentance sveta gostili med 21. in 26. junijem, v Gdansku pa bo turnir od 5. do 10. julija. Na končnem turnirju sezone v Bologni, ki se bo začel 18. julija, bo nastopilo osem reprezentanc.

Kakšen je Gasparinijev načrt za nastope v Ligi narodov? "Nekaj rotacij bo, tudi sam bom na nekaterih delih Lige narodov manjkal, ker organiziram tabor za mlade odbojkarje (27. junij–1. julij). V tistem obdobju me ne bo, sicer pa bom čim več tu," pravi dolgoletni reprezentant in dodaja, da so poškodbe, ki so ga pestile med klubsko sezono pri Calcitu Volleyju, preteklost: "Fizično se počutim dobro. Tiste poškodbe, ki so me čez to leto 'uničile', so zdaj že nekaj časa sanirane."

Mark Lebedew
Sportal Mark Lebedew, Avstralec, ki ima s slovensko odbojkarsko reprezentanco velike načrte

Novi selektor Mark Lebedew je vodil prvi trening slovenske reprezentance, ki v Črnučah še ni bila popolna. Dejana Vinčića, Tineta Urnauta, Gregorja Ropreta, Tončka Šterna, Roka Možiča, Žige Šterna, Saša Štalekarja, Roka Možiča, Alena Šketa, Klemna Čebulja. Zadnji bo izpustil uvod Lige narodov. | Foto: Aleš Oblak Novi selektor Mark Lebedew je vodil prvi trening slovenske reprezentance, ki v Črnučah še ni bila popolna. Dejana Vinčića, Tineta Urnauta, Gregorja Ropreta, Tončka Šterna, Roka Možiča, Žige Šterna, Saša Štalekarja, Roka Možiča, Alena Šketa, Klemna Čebulja. Zadnji bo izpustil uvod Lige narodov. Foto: Aleš Oblak

Reprezentanti so danes v Črnučah začeli priprave na dolgo poletje, prvič so trenirali pod vodstvom novega selektorja Marka Lebedewa, ki je selektorsko taktirko prevzel iz rok Alberta Giulianija. "Če sem iskren, o novem selektorju ne vem veliko. Vem, da ne bo drastičnih sprememb pri načinu dela, tako da menim, da se bomo vsi hitro navadili na njegov pristop in delo," o Avstralcu na slovenski klopi pravi Primorec.

"Pred nekaj tedni sem se pogovarjal z njim, zagotovo je domače svetovno prvenstvo privlačno za vsakega igralca. Vem, da je zelo povezan z ekipo, igralci. Ko sem govoril z njim, mislim, da sicer nisem bil prvi, ki je govoril z njim, sva hitro prišla do sklepa, da bo znova igral," pa je o vrnitvi prekaljenega korektorja dejal Lebedew.

Ta bo varovance na nastope v Ligi narodov pripravljal v Ljubljani, kjer jih prvi pripravljalni tekmi s Hrvaško čakata 20. in 21. maja.

Slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenci s Kitajci v ligi narodov, zaključni turnir v Bologni
Odbojka
Sportal Velika čast: Iz Rusije se SP seli v Slovenijo in na Poljsko

 

Ne spreglejte