Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 11. 2018,
22.20

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

ACH Volley liga prvakov liga prvakov Alen Šket Tine Urnaut

Četrtek, 22. 11. 2018, 22.20

5 let, 5 mesecev

Liga prvakov, 1. krog

ACH praznih rok iz Nemčije, Urnaut poražen na italijanskem derbiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
ACH Volley | Odbojkarji ACH Volley so izgubili v Nemčiji. | Foto CEV

Odbojkarji ACH Volley so izgubili v Nemčiji.

Foto: CEV

Odbojkarji ACH Volley so nastope v ligi prvakov začeli s porazom z 0:3 pri nemškem podprvaku Friedrichshafnu, ki ga vodi selektor svetovnih prvakov Poljakov, Vital Heynen.

ACH Volley
Sportal Slovenski prvaki niso bili kos nemškim podprvakom

Dvoboj med nekdanjimi evropskimi prvaki, ki jih vodi svetovni prvak s Poljsko Belgijec Vital Heynen, je bil izenačen le v prvem nizu in delu drugega. Nato pa so Ljubljančani začeli delati napake, slabo sprejemali tekmečeve začetne udarce, Nemci pa so stopnjevali ritem in prišli do zmage, ki so jim jo strokovnjaki pripisovali že pred dvobojem.

ACH bo naslednjo tekmo odigral 18. decembra, v Ljubljani bo gostil Zenit iz St. Peterburga, ki je v prvem krogu skupine C doma ugnal Chaumont s 3:2.

Kaj so po porazu povedali v taboru ACH?

Andrej Urnaut | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Andrej Urnaut, trener ACH Volleyja Ljubljana: "Poraz v prvem nizu je, kot kaže, pustil psihološke posledice. Mi nismo izkoristili svojih priložnosti, predvsem smo v ključnih trenutkih pokazali premalo agresivnosti, medtem ko Nemci so svoje priložnosti izkoristili. V drugem nizu smo še bili enakovredni, nato pa so dvignili raven igre. Škoda za takšen rezultat, ker smo na trenutke prikazali zelo dobro igro, mislim pa, da se lahko iz tega marsikaj naučimo."

Jan Pokeršnik, sprejemalec in danes kapetan ACH Volleyja: "Mislim, da smo vse tri nize začeli zelo slabo. Vedno smo dopustili, da so povedli za tri točke in jih skozi celotno tekmo lovili. V prvem smo jih ujeli, precej lahkih žog pa smo slabo odigrali. Ravno te točke pa menim, da so nas stale uvodnega niza in najbrž tudi tekme."

Halkbank Alena Šketa, ki je igral celo tekmo, je novo sezono lige prvakov začel z zmago. | Foto: CEV Halkbank Alena Šketa, ki je igral celo tekmo, je novo sezono lige prvakov začel z zmago. Foto: CEV

V ligi prvakov tudi Šket in Urnaut

Poleg ACH Volley bosta slovenske barve v ligi prvakov zastopala še dva Slovenca. Alen Šket je s Halkbankom v prvem krogu gostil belgijskega podprvaka Roeselare in zmagal s 3:2 v nizih. Slovenski odbojkar je za Turke dosegel 12 točk, a imel skromen izkoristek napada. Od 28 napadov jih je uspešno zaključil le 11.

Tine Urnaut je v četrtek z Modeno še drugič v le nekaj dneh klonil z italijanskim rivalom, Lube Civitanovo. Če bila tekma v serii A napeta in odločena šele po petem nizu, je tokrat Lube Modeno premagal v treh nizih. Slovenski reprezentančni kapetan je dosegel šest točk. Vse iz igre, v napadu je bil 60-odstotno uspešen (6/10).

Liga prvakov, 1. krog:

Ne spreglejte