Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 11. 2019,
0.30

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

liga prvakinj Nova KBM Branik Iza Mlakar Eva Mori Novara LKS Commerceon Lodž

Četrtek, 28. 11. 2019, 0.30

4 leta, 4 mesece

Liga prvakinj, 2. krog

Mariborčanke ekspresno izgubile proti Turkinjam #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Nova KBM Branik | Mariborčanke so po prvih dveh tekmah v ligi prvakinj brez točk. | Foto CEV

Mariborčanke so po prvih dveh tekmah v ligi prvakinj brez točk.

Foto: CEV

V drugem krogu odbojkarske lige prvakinj so odbojkarice Nove KBM Branika doživele še drug poraz. Z 0:3 (-13, -17, -14) v nizih so pred domačimi navijači izgubile proti turškemu velikanu, ekipi VakifBank iz Istanbula. To je bil še drugi zaporedni poraz slovenskih prvakinj.

Slovenske prvakinje, ki so v uvodnem krogu v gosteh z 0:3 izgubile proti Lokomotivi iz Kaliningrada, so tudi na drugi tekmi morale priznati premoč tekmicam. To so bile štirikratne zmagovalke lige prvakinj (2011, 2013, 2017, 2018) iz Istanbula, ki so tudi s svojo višino (kar nekaj odbojkaric turške ekipe v višino meri krepko čez 190 centimetrov) povsem prevladovale v mariborski dvorani. Še enkrat več se je tako potrdilo, da bo za Mariborčanke v težki skupini uspeh že vsak osvojen niz.

Izbranke Radovana Gačića so v prvem nizu korak držale do izida 8:10, zatem pa so Turkinje s tremi zaporednimi točkami pobegnile na 13:8. Pozneje so le še povečevale prednost, ki je znašala največ prav ob koncu niza.

Fotogalerija s tekme med Novo KBM Branik : VakifBankom (foto: CEV):

Fotogalerija
1 / 6

V drugem nizu so bile gostiteljice v uvodu sicer spet kos tekmicam, ki pa so svojo kakovost v tem delu igre pokazale še hitreje kot v prvem nizu. Hitro so prišle do vodstva z 8:4, ki so ga nato še plemenitile. Ko so povedle s 15:8, je bilo jasno, da bo tudi drugi niz pripadel izbrankam Giovannija Guidettija. Z blokom, ki je bil eno ključnih orožij gostij, je niz v prid slednjih končala Cansu Özbay.

V tretjem nizu se slika na igrišču ni spremenila, gostje so prevladovale, hitro pobegnile na 7:2, ko so povedle z 18:9, pa je bilo jasno, da tudi v tem delu ne bo presenečenja.

Nova KBM Branik: Milošič, Košenina 6, Pahor, Dobaj, Bračko 4, Stojiljković, Šijanec, Kramberger, Sobočan 9, Ramić, Pintar 7, Galić, Lorber Fijok 9, Krajnc.

VakifBank: Örge, Özbay 1, Gurkaynak, Ismailoglu 5, Braga Guimaraes 7, Haak 19, Eren, Yilmaz 1, Karakurt 9, Rašić 7, Ognjenović 5, Günes 7.

Morijeva do zmage po preobratu, Mlakarjeva poražena v Nemčiji

Že v torek se je druge zmage v ligi prvakinj razveselila Eva Mori, ki je z LKS po preobratu s 3:2 premagala ukrajinski Himik. Slovenska podajalka je k zmagi prispevala 4 točke. Drugo zmago je v Nemčiji lovila tudi Novara Ize Mlakar, a ostala brez nje. Branilke naslova niso bile kos Stuttgartu, pri katerem je z 28 točkami blestela Američanka Krystal Rivers. Mlakarjeva ni igrala, dvakrat jo je trener poslal le na začetni udarec.

Liga prvakinj, 2. krog:

Skupina B:

Skupina A:

Skupina C:

Skupina D:

Skupina E:

Ne spreglejte