Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 11. 2023,
18.23

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Calcit Volley liga prvakinj Calcit Volleyball

Torek, 7. 11. 2023, 18.23

5 mesecev, 2 tedna

liga prvakinj, 1. krog

Kamničanke z zahtevnega gostovanja s pričakovanim porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Fenerbahče : Calcit Volley | Kamničanke si pred zahtevnim gostovanjem niso delale utvar.  | Foto CEV

Kamničanke si pred zahtevnim gostovanjem niso delale utvar.

Foto: CEV

Odbojkarice Calcit Volleyja so novo sezono v skupinskem delu lige prvakinj odprle s porazom 0:3 (-16, -18, -19) na gostovanju pri turških prvakinjah, članicah Fenerbahčeja. Turški kolektiv je zadnjo izvedbo lige prvakinj končal na tretjem mestu in tudi letos spada med favorite za najvišja mesta.

Calcit Volley
Sportal Kamničanke začenjajo pri favoritinjah za najvišja mesta

Slovenske prvakinje si pred obračunom v Istanbulu niso delale utvar, da bi lahko premagale turške prvakinje in ene izmed favoritov tekmovanja. V turški prestolnici so želele čim dražje prodati kožo, hkrati pa tekmo vzeti kot priprave na drugi dve ekipi v skupini, poljski Grot Budowlani Lodž in nemški Potsdam, s katerima naj bi se vsaj na papirju lažje kosale.

Tudi proti Turkinjam pa se vsekakor niso osramotile. Na začetkih nizov so jim bile enakovredne, v odločilnih trenutkih pa niso našle protiorožja za servise domače ekipe. V prvem nizu je po izidu 15:13 Arina Fedorovceva dosegla tri zaporedne točke, dve neposredno izza servisne črte, ko je Magdalena Stysiak dosegla še blok za 21:15, je bil odpor Kamničank v nizu končan. Podoben potek sta imela tudi naslednja dva niza, gostje so do polovice držale korak, nato pa so Turkinje prestavile prestavo višje in zanesljivo prišle do zmage.

Fenerbahče : Calcit Volley | Foto: CEV Foto: CEV

Skupno so dosegle 12 asov, od tega Fedorovceva šest, Rusinja je bila z 21 točkami najučinkovitejša igralka tekme. Pri Slovenkah jih je Maša Pucelj dosegla 13.

V skupini C sta še poljska ekipa Grot Budowlani Lodž, ki bo v ljubljanski dvorani Tivoli gostoval prihodnji torek, in nemški Potsdam.

Kaj so povedali po tekmi?

Bruno Najdič, trener Calcit Volleyja: "S tem, kar so dekleta pokazala proti Fenerbahčeju, sem zadovoljen. Veseli me, da se niso ustrašile nasprotnic, igrale so po svojih najboljših močeh in ves čas držale raven igre, ki so jo sposobne igrati. Rezultatsko je morda res videti, da smo bili popolnoma nemočni, toda proti takšni ekipi, ki sodi v vrh svetovne klubske odbojke, je težko kaj več iztržiti. Samo želim si lahko, da bodo s takšnim pristopom nadaljevale tudi v nadaljevanju lige prvakinj. Ali bo to dovolj za kakšno zmago, je težko reči, toda če bodo ohranile to željo po napredovanju v svoji igri, bom zelo zadovoljen."

Maša Pucelj, odbojkarica Calcit Volleyja: "Želele smo si prikazati svojo najboljšo igro. Vsaka od nas se je trudila, da bi ji to uspelo, in mislim, da smo bile v tem kar uspešne. Za vse nas je to velika izkušnja, kajti ne igraš prav pogosto proti tako kakovostni ekipi. Vzdušje na tribunah, pred tekmo, med njo in po njej, je bilo odlično in upam, da bo kaj podobnega tudi na naših domačih tekmah. Že proti Lodžu bomo poskušale ponoviti igro iz Istanbula in jo še nadgraditi."

Andjelka Radišković, kapetanka Calcit Volleyja: "Na trenutke smo domačinkam nudile dostojen odpor, da pa bi jim lahko bile še enakovrednejše, bi morale biti predvsem boljše na sprejemu. Na servisu, v bloku in obrambi nismo igrale slabo, toda proti tako izkušeni ekipi, kot jo ima Fenerbahče, ki izkoristi vsako priložnost, je težko priti do ugodnejšega izida. Zdaj imamo teden dni časa, da popravimo svoje napake in proti Poljakinjam poskušamo priti do boljšega izida."

Spored tekem skupine C lige prvakinj:

- prvi krog, 7. november:
Fenerbahče : Calcit Volley  3:0 (16, 18, 19)
Dvorana Burhan Felek, gledalcev 1200, sodnika: Kovar (Češka), Robles (Španija).
Fenerbahče: Örge, Stysiak 6 (1 as, 3 bloke), Eroglu 2 (1 as), Germen Korkmaz, Cetin 1, Kalač 3 (1 as), Diken 7 (1 blok), Fedorovceva 21 (6 asov, 1 blok), Menezes, Boz 7 (1 as), Erdem Dündan 6 (1 as, 1 blok), Fetisova 3, Drca 2 (1 as), Ünal 1.
Calcit Volley: Špoljarič, Rituper 3 (1 blok), Gorjup, Radišković 3 (1 blok), Šen, Najdič 1, Hutinski 5 (2 bloka), Boisa 3, Pucelj 13 (1 as), Čižman 1, Banko.

Grot Budowlani : Potsdam 0:3 (-21, -18, -24)

- drugi krog, 14. november:
18.00 Calcit Volley - Grot Budowlani 

- tretji krog, 28. november:
18.00 Calcit Volley – Potsdam 

- četrti krog, 6. december:
20.30 Grot Budowlani Lodž – Calcit Volley 

- peti krog, 11. januar 2024:
18.00 Calcit Volley – Fenerbahče 

- šesti krog, 16. januar 2024:
19.00 Potsdam – Calcit Volley 

Liga prvakinj: Krim Mercator - Esbjerg
Sportal Maščevanje ni uspelo, Krimovke doživele drugi poraz
Nova KBM Branik
Sportal Kamničanke in Mariborčanke zanesljive, presenečenje v Kopru
Calcit Volley
Sportal Vodilni trio do zmag brez izgubljenega niza
Ne spreglejte