Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 11. 2023,
20.12

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Panvita Pomgrad Hiša na kolesih Triglav Alpacem Kanal OK Merkur Maribor Calcit Volley ACH Volley 1 DOL

Nedelja, 5. 11. 2023, 20.12

5 mesecev, 3 tedne

1. DOL, moški, 6. krog

Vodilni trio do zmag brez izgubljenega niza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Calcit Volley | Kamničani po šestih tekmah državnega prvenstva še niso oddali niza. | Foto Klemen Brumec

Kamničani po šestih tekmah državnega prvenstva še niso oddali niza.

Foto: Klemen Brumec

Šesti krog moškega državnega odbojkarskega prvenstva se je začel s petkovo zmago branilcev naslova, članov ACH Volleyja, ki so doma s 3:0 v nizih premagali Panvito Pomgrad. V soboto so do zmage brez izgubljenega niza prišli še vodilni Kamničani, ki so slavili pri zadnjem Alpacem Kanalu, in tretji Mariborčani, ki so zmagali v Novem mestu  Krog se je končal v  nedeljo, ko so odbojkarji Fužinarja preskočili domači Triglav.

Calcit Volley
Sportal Kamničani dobili prvo tekmo, Kranjčani in Mariborčani izpadli
Calcit Volley
Sportal V glavnem delu pokala challenge še Kamničani

Kamničanom, ki na šestih tekmah državnega prvenstva niso izgubili niza, očitno do živega ni prišel niti naporen ritem, v štirih dneh so namreč odigrali kar tri tekme.

Calcit tako ostaja na vrhu prvenstvene razpredelnice, šest zmag ima tudi ACH Volley, ki pa je doslej izgubil dva niza. Neporaženi ekipi se bosta med seboj pomerila v naslednjem krogu.

Kanalci, ki ostajajo brez zmage, Calcitu niso bili enakovreden tekmec. Nekaj negotovosti je ponudil le prvi niz, še to bolj začetek, ko so domači izničili tri točke prednosti tekmecev in povedli z 11:9. Toda sledile so napake v njihovi vrsti, kar so gosti izkoriščali. Po asu Jureta Okrogliča za 15:21 je bilo že jasno, da bo Calcit po prvem nizu v prednosti.

V drugem in tretjem enakovrednega boja ni bilo več, gostujoči trener Mladen Kašić pa je spet lahko ponudil priložnost za igro skoraj vsem igralcem. Najučinkovitejša med njimi sta bila s 13 točkami Nik Mujanović in Črtomir Bošnjak, Jure Okroglič se je izkazal s servisi.

Varovanci Sebastijana Škorca so s 3:0 premagali Krko. | Foto: Grega Valančič/Sportida Varovanci Sebastijana Škorca so s 3:0 premagali Krko. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tako kot Kamničani so imeli sredi tedna evropski nastop tudi Mariborčani, za nameček je bila za njimi dolga pot na Finsko. A tudi njim se vsaj pri rezultatu to ni poznalo. V Novem mestu sicer niso imeli tako lahkega dela kot Calcit v Kanalu, a so ga vseeno opravili v treh nizih.

Pri tem so jim nekoliko pomagali tudi domači, ki so storili preveč napak, da bi lahko upali na presenečenje. Razpoloženi Martin Kosmina, ki je dosegel 17 točk, je bil premalo za Štajerce, pri katerih je Rok Bračko prispeval 15 točk, od tega tri z asi.

Odbojkarji ACH Volleyja so upravičili vlogo favorita proti Panviti Pomgrad. | Foto: Aleš Oblak Odbojkarji ACH Volleyja so upravičili vlogo favorita proti Panviti Pomgrad. Foto: Aleš Oblak

ACH po zaspanem začetku stvari postavil na svoje mesto

Prvaki so za uvod v 6. krog 1. DOL premagali Panvito. Po nekoliko zaspanem začetku so domači hitro postavili stvari na svoje mesto in povedli s 13:8, kar je omogočilo mirno nadaljevanje uvodnega niza. Tega je bilo konec po točki Luke Marovta za 25:19.

Drugi del dvoboja so bolje začeli domači, povedli za šest točk (16:10), nato pa so se gosti vrnili na vsega dve točki zaostanka (17:15). Hitro so Ljubljančani po zaslugi Nikole Gjorgieva in Jana Pokeršnika vzpostavili bolj zanesljivo prednost in niz dobili s 25:18.

V tretjem so Prekmurci takoj povedli s 4:0, a njihovo vodstvo ni bilo dolgotrajno. Dobili so namreč le eno od naslednjih desetih točk. Se pa varovanci Dejana Fujsa niso predali in v zaključku zapretili favoriziranim Ljubljančanom. Približali so se na vsega točko razlike (20:19), a nato niso več dobili točke.

Pri domačih so izstopali predvsem Pokeršnik (15 točk), Gjorgiev (14) in Marovt (14), medtem ko je pri gostih edini do dvomestnega števila točk prišel Nenad Šormaz (10).

1. DOL, moški, 6. krog

Petek, 3. november

Sobota, 4. november

Nedelja, 5. november

Lestvica:

Preberite še:

ACH Volley
Sportal ACH oddal en niz in zmagal na derbiju v Mariboru, Calcit zanesljiv v Prekmurju
Calcit Volley
Sportal Kamničani po zanesljivi uvodni zmagi lovijo napredovanje
Nova KBM Branik
Sportal Mariborčanke že pri dveh zmagah, Kamničanke prvič poražene
Ne spreglejte