Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
21.45

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Panvita Pomgrad OK Fužinar Calcit Volley Alpacem Kanal OK Merkur Maribor ACH Volley 1 DOL

Nedelja, 29. 10. 2023, 21.45

6 mesecev

1. DOL, moški, 5. krog

ACH oddal en niz in zmagal na derbiju v Mariboru, Calcit zanesljiv v Prekmurju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
ACH Volley | ACH Volley je s 3:1 premagal Merkur Maribor. | Foto Aleš Oblak

ACH Volley je s 3:1 premagal Merkur Maribor.

Foto: Aleš Oblak

Peti krog državnega prvenstva za odbojkarje se je začel že v soboto, ko so odbojkarji Hiše na kolesih Triglav s 3:1 premagali zadnjeuvrščeni Alpacem Kanal, Fužinar pa je po hudem boju vknjižil prvo zmago proti Krki (3:2). V nedeljo so branilci naslova ACH Volley gostovali v Mariboru, zanimiva tekma pa se je končala z zmago oranžnih zmajev s 3:1 v nizih. Kamničani so še edini, ki niso izgubili niza, v nedeljo so s 3:0 slavili pri Panviti Pomgrad. Ta je sredi tedna po hudem boju s ciprsko Omonio napredovala v drugi krog pokala CEV Challenge.

Panvita Pomgrad
Sportal Drama v Puconcih osrečila Prekmurce

ACH Volley je v Mariboru pokazal podobno predstavo kot na prejšnjih tekmah; v igri ni posebej blestel, a je prišel do točk. Mariborčani, ki prav tako niso v optimalni formi, se bili trd oreh. Prvi niz so sicer gladko izgubili, toda nato strnili vrste in do konca grozili tekmecu.

Drugi niz so dokaj prepričljivo dobili, v tretjem pa tudi bili blizu presenečenja. Vodili so še z 19:17, nato pa je gostujoči trener Radovan Gačič zamenjal podajalca, Primož Mejal je zamenjal Nejca Najdiča, kar se mu je obrestovalo. Ljubljančani so niz rešili, prav tako pa so v končnici prišli do zmage tudi v četrtem nizu, potem ko sta bili na 17. točki ekipi še izenačeni.

Pri oranžnih zmajih je 15 točk dosegel nekdanji igralec Merkur Maribora Alen Šket, 14 jih je dodal mladi Klemen Šen. Za domače je 15 točk prispeval Connor McConnell, 12 pa Rok Bračko.

Kamničani, ki so na začetku sezone videti bolj zastrašujoče kot ACH Volley (prvi njihov medsebojni obračun bo v 7. krogu), se v Prekmurju niso namučili. Od samega začetka so imeli premoč na igrišču, boljši so bili praktično v vseh elementih, še posebej odlično pa je deloval njihov blok, v katerem sta se izkazala Uroš Nikolić in Uroš Pavlović, nekdanji član Panvite. Skupno sta z njim dosegla osem točk. V napadu pa se je spet izkazal Nik Mujanović, z 18 točkami je bil najučinkovitejši igralec tekme.

V prvem nizu so gosti vodili že z 19:9 in 20:10, a na koncu dovolili, da so se jim domači v končnici približali le na tri točke. Pri izidu 21:24 so imeli priložnost priti le dve točki zaostanka, a jih je zaustavil blok Jureta Okrogliča. Začetek drugega niza je bil podoben kot v prvem, Kamničani pa v njem prednosti niso zapravili. Še najbolj izenačen je bil tretji niz, Prekmurci so v njem večji del vodili, pred končnico z 21:19, toda do konca osvojili le še točko.

1. DOL, moški, 5. krog

Sobota, 28. oktober

Nedelja, 29. oktober

Lestvica:

Preberite še:

Panvita Pomgrad
Sportal Dva poraza in ena slovenska zmaga
Nova KBM Branik
Sportal Favoritinje do zmag, izenačeno v Kopru
Ne spreglejte